Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Van-e még a vasárnapi ebédnek értelme? Jó ötletnek tartod-e, hogy vasárnap a boltok zárva legyenek? fórum

Van-e még a vasárnapi ebédnek értelme? Jó ötletnek tartod-e, hogy vasárnap a boltok zárva legyenek? (beszélgetés)

1 2 3 4
2011. jún. 1. 16:54
Tudod kedves Panka21 amikor egy falusi kisboltban december 23.-án 16h-kor felhördül a kedves vevő, hogy mi az, hogy december 24.-én csak 12h-ig lesz nyitva az üzlet, akkor kicsit átértékeli az ember a dolgokat. Pláne ha mindezt olyan ember teszi, aki időzítve a szabadságát már napok óta otthon van.
56. caffi
2011. jún. 1. 16:53

Én hétfőtől szombatig úgy dolgozom h reggeltől estig...a vasárnapom a szabad...és hát akkor tudok bevásárolni...Gyors megveszem ami kell...aztán imádok nézelődni....nincs evvel semmi baj...inkább fizetnék meg az ott dolgozókat!

A vasárnapi ebéd viszont nálunk is fontos,akkor vagyunk együtt...a férjem hetel!

55. 5bfba16667 (válaszként erre: 54. - Noarashi)
2011. jún. 1. 16:52

Persze, csak azt nem értem, hogy ha téged nem érint a dolog, akkor ezen miért kell kibukni?

Amúgy a tudatos vásárlás hiányával egyetértek, csak hát mi közöm van nekem ahhoz, hogy a szomszéd néni mit tesz be a kocsijába? A válasz: semmi.

54. Noarashi (válaszként erre: 52. - 5bfba16667)
2011. jún. 1. 16:50

lehet szép vasárnapom, igazad van :)

attól még lehet véleményem erről a társadalomról, nem?

53. f5848578d5 (válaszként erre: 48. - Noarashi)
2011. jún. 1. 16:50

Na ez megint nagyon igaz. Tudatos vásárló alig van.

De, hogy egy család ne tudja jobban eltölteni az idejét mint, hogy a T....-ban bámészkodjon, az több mint siralmas.

52. 5bfba16667 (válaszként erre: 51. - Noarashi)
2011. jún. 1. 16:49

És ez téged hol érint?

Miért nem a családoddal foglalkozol ahelyett, hogy ezen töröd a búrád? Attól még neked lehet szép vasárnapod, hogy valaki vásárol, nem? Vagy a kirándulás közben azon agyalsz, hogy vajon ma mekkora a tecsó forgalma?

2011. jún. 1. 16:48
engem azért zavar, mert azt látom hogy rohadtul nem a család a lényeg, a kirándulás, az együtt töltött idő, hanem bambulni a plázákban mint a birka. nem hinném hogy marhára szabad emberekről van szó. a vásárlás rabjai :)
50. f5848578d5 (válaszként erre: 47. - 635da491de)
2011. jún. 1. 16:47
Egy kisüzlet nem engedheti meg magának, hogy ne menjen a többivel, mert lenyomják.
49. 5bfba16667 (válaszként erre: 48. - Noarashi)
2011. jún. 1. 16:45
Most ez amúgy Téged miért zavar? Bánt? Megbotránkoztat, hogy a szabad akaratú emberek akkor és ott vásárolnak, amikor kedvük tartja?
2011. jún. 1. 16:44
amíg a tudatos váráslástól olyan messzi vagyunk min t Makó Jerusalemtől, addig bizony vasárnap délben teli lesznek a bevásárló központok parkolói.
47. 635da491de (válaszként erre: 46. - F5848578d5)
2011. jún. 1. 16:42
Hétköznap nincs konkurenciaharc?
46. f5848578d5 (válaszként erre: 44. - 635da491de)
2011. jún. 1. 16:34
Csak ez nem ennyire egyszerű, hogy aki akar az legyen nyitva. A konkurenciaharc ezt nem nagyon engedi meg.
45. cef15f164f (válaszként erre: 44. - 635da491de)
2011. jún. 1. 16:10
Mert az a kultúra része :)
2011. jún. 1. 16:07
Szerintem aki akar legyen nyitva vasárnap, nem kell ezt szabályozni. Ha éppen vasárnap akarok menni bevásárolni, mert akkor érek rá, miért ne tehetném meg. Egyébként a múzeum meg a kocsma is nyitva van és azon senki nem problémázik...
2011. jún. 1. 15:21

Tessék mondani miért lenne már forgalom kiesés az ha vasárnap zárva van az üzlet? Ja mert kiesik a hobbi vásárló. Mert ugye tej meg kenyér, liszt és cukor, stb. az nem csak akkor kell ha vasárnap vásárolok.

Egyébként nem hiszem azt sem, hogy az alkalmazott elbocsátása vagy fizetésének a csökkentése lenne a megoldás. Nagyon sok helyen dolgoznak szabadság nélkül, vagy a túlóra megfizetése nélkül vagy "csak" 1-2 órával többet mint ami a munkaszerződésükben van. Ezeket lehetne legalizálni.

Nem mellékesen lehet, hogy jobban járna a lentebb már említett posta és drogéria is ha inkább hétköznap lenne pár órával tovább nyitva, meg is oldaná, hogy hova tegye az alkalmazottait elbocsátás helyett.

Azt sem tartom szerencsésnek amikor elkezdik összemosni a rendvédelmis vagy tömegközlekedési dolgozókkal a történetet. Az anno is így volt, de aki 30 éve kereskedő és pár éve van a nyugdíjig az vagy alkalmazkodik a változáshoz, mert ugye az akkor nem így volt amikor pályát választott, vagy mehet a fenébe.

Írta valaki azt is, hogy hétköznap kap helyette szabadnapot, amikor ügyet tud intézni. Nem tudom ha azt kezdené valaki feszegetni, hogy miért nem lehet vasárnap menni az okmányirodába például, akkor mit mondana az ott dolgozó. Amikor olyan napon amikor 18h-ig van ügyintézés 17.18h-kor érkező ügyfélre úgy néz, hogy ajajaj.

2011. jún. 1. 15:19

Szerintem nem dől össze a világ, ha vasárnap zárva maradnak a boltok.

Majd megszokjuk, s akkor úgy intézzük, hogy egy másik nap lesz a nagybevásárlás..;DD

És nem hinném, hogy a vasárnapi munka megdobja az eladók fizijét.

Én már dolgoztam folyamatos munkarendben, mikor a hétvége is rendes munkanap volt a munkahelyemen, s ezáltal nem is kaptam plusz pénzt rá...:(

Csak a délutáni, vagy éjszakai műszakpótlékot, amit hétköznapokon is..

Szóval nem hinném, hogy sok eladó morogna a vasárnapi záráson..;D

41. 864c5534c9 (válaszként erre: 20. - Noarashi)
2011. jún. 1. 15:15

Ezen most olyan jót nevettem...

Mert ebben az országban tényleg még ez is megtörténhet...

2011. jún. 1. 13:25
és kevesebb volt a pszichésen sérült gyerek, és a válás, és a "csonka" család, és a túlsúlyos :)
39. cef15f164f (válaszként erre: 38. - Cef15f164f)
2011. jún. 1. 13:15
És kevesebben neteztek, így sok embernek több volt az ideje :D
38. cef15f164f (válaszként erre: 37. - Cs.Anita)
2011. jún. 1. 13:15
Nem annyira régmúlról van szó, de mondjuk 20 éve nem lehetett válogatni több százezer mobil és TV közül, sőt emlékeim szerint még az élelmiszer és ruha választék is is szűkebb volt :)
37. Cs.Anita (válaszként erre: 33. - Cef15f164f)
2011. jún. 1. 13:04

Az lehet h nem most volt, de akkor is "kenyeret" kellett venni a boltban & főzni is kellett. Illetve "ruhába" jártunk. Amúgy nem vagyok annyira öreg!!!! :-D

ÉN ezt így látom ez a véleményem, mindenkinek más én ezt tudom, de ez így is van jól. :-)

2011. jún. 1. 12:32
Én szeretem a vasárnapi ebédeket, igaz nálunk változatos a menü. A bolt nyitva tartás hidegen hagy, péntek délután v. szombaton reggel mindent elintézek.
35. cef15f164f (válaszként erre: 34. - Noarashi)
2011. jún. 1. 12:30
Rosszul tudod. Van ahol a vasárnap szünnap, de nem mindenütt.
2011. jún. 1. 12:26
Nem biztos hogy jól tudom de állítólag nyugaton vasárnap ami a boltokat illeti, szünnap. Jól tudom?
33. cef15f164f (válaszként erre: 31. - Cs.Anita)
2011. jún. 1. 12:25
Szerintem nem jó példa, hogy mi volt annyi évvel ezelőtt, mert a kínálat is egészen más volt.
2011. jún. 1. 12:16
Hús leves a szüleimnél is szokott lenni, de annyira nem volt között menü. Nekem nem szimpatikus az szokás, hogy sok-sok évtizedig minden áldott vasárnap ugyanazt kell enni. Nekem az olyan fantáziátlannak és unalmasnak tűnik.
2011. jún. 1. 12:14
A véleményem az az h hiába van 2 oldala az éremnek az még is eggyé válik. A családnak kell h 1ütt legyenek A munkáltató meg azt hiszi h akkor sokkal több a forgalma, de nem csak elnyújtják a vásárlást az emberek, mondván minek vegyem meg ma ha holnao is nyitva van. Tapasztaltból írom, h ez van Nálunk visszaesett a hétköznapi forgalom amikor kitalálta a vezetőség a 7végi estig tartó nyitvatartást. Számok bizonyították. Amúgyis régen se volt ez a pláza téma, sőtt éjjel nappali tecsó se mégis anyukám 3gyereket egyedül nevelő dolgozó anyaként megoldotta h legyen otthon kaja, meg minden más. Az az igazság nagyon elvan kényezetetve a nép.... Nem hiszem h vkinek annyit ér aza vasárnapi lóvé h nincs együtt a családjával. Nekem biztos nem ér annyit. Inkább összehúzom a nadrágszíjat de otthon lehessek. :-)
30. lujzaa
2011. jún. 1. 12:04

Nyugodtan be lehetne zárni a boltokat vasárnap. Mi vasárnap nem járunk vásárolni, hanem otthon vagyunk vagy kimegyünk a szabadba.

Ebéd: van értelme. Nincs annál jobb, mikor leül a család (mindegy, hogy szűk család vagy tág család) az asztalhoz és megeszi a forró húslevest, aztán a krumplipürét rántott hússal. Ahogy elnézem, mindenkinél ez a vasárnapi menü:)

Bár, nálunk mostanában ez kicsit változott, mióta kisfiúnk megszületett, de már alig várom, hogy Ő is közénk ülve ehessen (8 hónapos, így még pár hónap és remélem, Ő is azt eszi, amit mi).

29. Sensitiv (válaszként erre: 1. - Noarashi)
2011. jún. 1. 12:00

két oldalról kell ezt nézni.

van a vásárló oldala. sokan dolgoznak egész héten. van úgy, hogy csak hétvégén tudnak nagy bevásárlást csinálni. de van úgy, h vkinek még szombaton is kell dolgoznia, vagy éppen szeretne egy nagyot aludni. akkor kérdem én: miért ne mehetne el mondjuk vasárnap vásárolni?

ott van a másik oldal: alkalmazott. nem szabadna őket kihasználni, visszaélni a kiszolgáltatott helyzetükkel. nekik is járna a pihenés.

én azt vezetném be, hogy legyenek nyitva vasárnap is az üzletek, de akkor ne az állandó felvett alkalmazottak legyen, hanem legyen egy iroda, ahová besétálhatnának az emberek hétvégi muinkára jelentkezni. így a munkáltató nem tudna visszaélni azzal, hogy megzsarolja az alkalmazottját, hogy vagy bejössz dolgozni vagy kirúglak.

2011. jún. 1. 11:59

Nálunk a vasárnap szent és sérthetetlen ami az ebédet illeti: Húsleves, rántotthús krumplipüre saláta, és általában sütemény. Nálunk ilyenkor szoktak jönni nővéremék min. 2 hetente ebédre.

Boltok: nem tudom ki miért van felháborodva, a boltosoknak is megjár a pihenő nap,nem dől őssze a világ ha 1 nap nincs nyítva valami üzlet.Gondoljatok bele ott vannak az ünnepek is, jó hogy nem apelláltok már az ellen is, hogy legyen nyitva akkor is minden. :D Nálunk falun a bolt szombaton délig van nyítva, belehet vásárólni előre normálisan, vasárnap egész nap zárva és nem dől őssze a világ.

Nagy bevásárlást is meglehet oldani, nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

Elsősorban annak nem fog tetszik a vasárnapi zárva tartás aki "kikapcsolódásból" jár vasárnap valami áruházba, mert ha valami kell és fontos azt meglehet oldani, meglehet venni a hét többi napján is, én legalább is így gondolom.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook