Valóban káros mikróban melegíteni? A sógornőm még a tápszerhez a vizet is mikrózza. A szilárd táplálékot is műanyag edényben mikrózza. Baj? (tudásbázis kérdés)
Na, na, nem kell ennyire pesszimistának lenni.
Azért az itt lévők többsége elég jól tud szelektálni a rémhírkeltés és a valóban megalapozott kijelentések között.
"Dr. Litsek Ákos megdöbbentő előadást tartott a helyes táplálkozással kapcsolatban, ezen belül is a margarinok fogyasztásáról...
A "szívbarát" margarin
A koleszterinnel kapcsolatos általános tévismeretet a margaringyárosok használták ki hatalmas piacok teremtésére azzal, hogy a margarin sokkal egészségesebb, mint a vaj, mert az nem tartalmaz koleszterint.
Mindenek előtt is a koleszterin nem egy ártalmas anyag, hanem az anyagcserének egyik pillére, amely nélkül emberi élet nem létezhet. Másodszor, az ételben előforduló koleszterin nem tud a vérkeringésbe belekerülni, mert azt kizárólag a máj szabályozza. A máj a vérkoleszterint ártalmas anyagok leküzdésére emeli fel, ha azok a szervezetbe kerülnek.
Az irónia ott van, hogy jóllehet a margarin nem tartalmaz koleszterint, de ha ez a szervezetbe kerül, a máj védekezésképen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát, tekintve, hogy a margarin egy ártalmas vegyi anyag.
Ahhoz, hogy a margarin mibenlétével tisztába kerüljünk, szükséges annak az előállításával megismerkedni.
A margarint a legolcsóbb olajból állítják elő, tekintve, hogy abból a szappanfőzéshez hasonlóan mindent kilúgozunk. Hátra marad egy természetellenes anyag, mely elveszítette az elektromos töltését, és Transfetti Acid néven ismeretes. Hogy megsűrűsödjön, és ne tudjon megromlani, félig hydrogénezik, majd különböző vegyi ízesítők és színesítők hozzáadásával a vajhoz hasonlóvá teszik. Így készül a margarin, ami végül is egy élelmiszernek álcázott vegyi termék.
A margarin négyféle képen árt a szervezetnek:
1. Ahol az elektromos töltés nélküli margarin a szervezetbe kerül, ott leállítja az anyagcserét, és pangást okoz, így a legkülönbözőbb szervi problémák állhatnak elő. Ekkor a máj védekezésképen felemeli a vér koleszterin tartalmát, hogy azzal a margarin káros hatását csökkentse.
2. Mivel a margarinnak nincsen elektromos töltése, ha az a koszorú-érbe kerül, azt az érfal visszalöki, mivel nem tudja felismerni és a margarin ott helyben fog lerakódni.
3. A margarin felborítja a superhormonok egyensúlyát, ennek következtében a Prostaglandin 2 és a Thromboxan 2 kerülnek túlsúlyba. Az előbbi érszűkületet, a másik pedig vércsomósodást fog előidézni, ami előrehaladott érelmeszesedés esetén szívinfarktust okozhat. A margarin tehát nem annyira szívbarát, mint ahogy azt hirdetik.
4. Végül még a margarin kémiai rákokozó is lehet, ha az immunrendszer 70% alá gyengült. Ezt Joanna Budwig Nobel díjas német biokémikus fedezte fel a múlt század végén.
Meglehetősen ironikus, hogy a margarint azzal hirdetik, hogy nem tartalmaz koleszterint, aminek még akkor sem lenne jelentősége, ha azzal a margarin telített lenne. A máj viszont védekezésképen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát, hogy a margarin káros hatásai ellen védekezzen.
Ha valaki a konyhában letenne a földre egy kis margarint, ahol egerek vannak, csodálkozva fogja tapasztalni, hogy azok nem nyúlnak hozzá, mert érzékelik, hogy az nem étel.
Felejtsük hát el a margarint, még ha az olcsóbb is mint a vaj, és fogyasszunk vajat. Ezzel tartozunk az egészségüknek.
dr. Litsek Ákos 2007.07.11."
Úgy látom, nekd fogalmad sincs, úgyogy megsúgom: elvitathatatlan, megkérdőjelezhetetlen elv, kijelentés, tétel.
De kár innen veled folytatni.
Tudod mit jelent az hogy dogma?
Tudom az amalgám tömés is egészséges, csak pusztán tévedésből nem alkalmazzák (bár ez a legolcsóbb), meg a higanyos oltások is csak tévedésből lettek betiltva.
Minden kutató tudós, aki másképp vélekedik az tudatlan. Te csak tudod. Én akkor inkább maradok a tudatlanok kategóriájában, meg a gyerekeim is.
Látod mások vagyunk. Nekem ezek jóval hitelesebbek, mint a vzető konszernek által finanszírozott vizsgálatok, vagy akár a gyógyszergyárak által kezdeményezettek.
De egyébként talán annyira nem lehet szuper egézséges a micro, ha még az USA-ban is betiltották asszem talán Massachusettsben az iskolákban a használatát.
Na ilyenekben nem hiszek. Hogy alapból negatív dolog.
Bizony hogy bemértek rajta mindent, különben nem engedélyeznék a használatát.
A Zentrum der Gesundheit nálam ugyanaz a kategória, mint a természetgyógyászok. Nem hitelesek.
igazad van, a levegő is tele van rákkeltő anyagokkal.
csak ott nincs opciód, hogy beszívod-e.
a mikrónál van.
a felhasználás módjáról van szó- konkrétan a mikrót fegyverként használják, mint roncsoló, károsodást okozó anyagot, tehát alapból negatív maga a dolog. És bizony nem mérték be valószínűleg, hogy az alacsonybb dózis mennyivel okoz kevesebb károsodást, mint amit fegyverként használnak. Eltel huszon valahány év és a vizsgálatok alapján sok káros hatást okozhat. Persze nem az alkalmanként pohár tej vagy ebéd megmelegítése, hanem ha valaki éveken át így táplálkozik. Pl. olvastam, hogy a munkahelyi szállítós ebédet éveken át fogyasztók vannak a legjobban a káros anyagoknak kitéve,mivel a műanyag dobozból a melegítés hatására sok káros anyag kiválasztódik.
Van néhány érdekes cikk (de nekem csak németül)
Alapból a katonaság használta a mikrót, ha jól tudom fegyverekben- és melléktermékként jött a malagítés. Nagyon sok olyasmit használunk még, amit először katonai célokra fejlesztettek ki aztán megkapta kicsit moderálva a pórnép (teflon- amiről kiderült ugye hogy nagyon nem egézséges stb)
Jelenleg mi sem használunk és már majd 3 éve tökéletesen megvagyunk nélküle.
További ajánlott fórumok:
- Ételfüggőség. Amikor az ember csak egyféle táplálékot "tud" fogyasztani
- Lehet mikrohullámú sütőben anyatejet melegíteni?
- Hogyan lehet a tápszert melegíteni?
- Ha elő kell melegíteni a sütőt, sütéshez, az hány perce előmelegítést jelent?
- A mikróban melegítős gyantát mennyi ideig kell melegíteni?
- 90 napos diétában fehérje napra mit visztek magatokkal enni, ha nem tudjátok se melegíteni, se hűtőbe rakni?