Vallás és ezotéria (beszélgetés)
Jajj nekem....már megint magyarázkodhatok. :D Nem baj. Szóval...
Én nem gondolom azt hogy megöli az embereket.... Pusztán felháborítónak tartom mikor valaki úgy állítja be Istent hogy utálja bizonyos gyermekeit, pusztán azért mert az embereknek(!!!!) nem tetszik a másik gondolkodása....és ennyi. Arra céloztam hogy senkit nem utál! Akár milyen is legyen az illető! És az angyalait is segítségünkre küldi, vagy tudatában van ennek az ember, vagy nem....de az angyaloknak (akár hiszik egyesek akár nem) sokat köszönhetnek az emberek.... Isten szeretetet érez minden ember iránt! Még ha vannak akik szívesebben várják tőle azt hogy utálkozzon, akkor is szeret....
Én Isten és az Ő angyalai szeretetét érzem! És a segítségüket tapasztalom! És hidd el, nem azért mert halvány lila gőzöm sincs a dolgokról....egyáltalán nem.....
Tőlem mindenki úgy gondolkodik Istenről meg a sátánról, ahogy akar....az én sátánom az egóm.... :) És én mindig azon a véleményen leszek hogy az egyetlen Úr az csakis Isten...és minden más csak illúzió....(értem ezt a sátán uralkodására stb)
De vannak dolgok, amiket nem fogok tudni megérteni az emberek gondolkodásában...ez tény.
Utolsó idők? Keresgélj egy kicsit a neten....máskor is hitték, sőt biztosra vették a keresztények hogy "utolsó idők" vannak.....aztán jött a kopp....
Hm...láttam már ilyen példát...és ott a szülő szüntelenül SZERETI a gyermekét!!! Akár az hisz benne, akár nem! De az ember miért akarja azt hogy Isten utálkozzon??? Soha nem fogom megérteni....
Tudod ma történt olyan dolog amit csomószor meg fogok köszönni Istennek, és az ő angyalainak! Méghozzá azt hogy nem volt balesetünk!!! Szóval le lehet szűrni, hogy szeret-e engem? Vagy nem? Szerintem szeret, hiszen eltehetett volna láb alól ma simán és könnyedén....és SENKINEK nem esett baja!
Na de persze ez az én példám....és előzménynek még megemlítem hogy Mihály arkangyalt kértem hogy vigyázzon ránk az úton hogy épségben hazaérjünk....és lám.... :)))
Szóval csak mindenkitől a jövőben annyit kérek hogy óvatosan a sátánozással, mert Isten angyalai, nem a sátán szolgái, és nekik rengeteget köszönhetek!!! A mai napot is!!! :)
Szerintem a szülő-hasonlat félre viheti a kérdést, mert az ember mint szülő igenis örüljön, ha a gyereke túllép az ő árnyékán.
A mi szülői szeretetünk sehol nincs az isteni határtalan, önzetlen és teljesen elfogadó szeretethez képest.
Isten nem foglalkozik sem a vallással, sem az ezotériával, és a legkevésbé azzal, hogy utálkozzon bárkire. Ne vetítsük Rá a mi emberi tulajdonságainkat.
Isten mindenkit szeret, feltétel nélkül. Nem nézi, ki hisz benne és ki nem. Hiszen mindenki az ő teremtménye, az ő gyermeke.
Valamire rámondani, hogy jó vagy rossz, az ítélkezés. Erre pedig Isten azt mondja ne tedd!
Vagy engem azért utál mert nem olvasom el a Bibliát? Hogy utálhatná Isten a gyermekeit? Nem olyan gonosz szülő Ő hogy utálkozzon....
Szerintem az embereket nem kell bemutatni....ők utálkoznak....elég gyakran. De Isten?? Kizárt... Maximum az ember szeretné hogy utálkozzon Ő is....de attól még nem fog...
Ez az én véleményem. :)
Nem baj ha kérdezek?
Szóval...ha Isten mindenkit szeret kivétel nélkül (én ezen a véleményen vagyok hogy nála minden ember egyenlő és egyformán szeret...), akkor miért utálná azokat akik ugyanúgy hisznek benne, de mondjuk jósolnak...??? Nekem ez ellentmondás....
Nem olvastam végog a hozzászólásokat,lehet valaki ár írta előttem.
A Bibibliában,az Ószövetségben és az Újban is tiltás van azu ezotériára. Jövendőmondók,és csillagjósok utáltosak Isten előtt.
Mivel a teljes írás Istentől(semmi köze az egyházhoz) ihletett ez nem megkérdőjelzhető intés,hogy óvakodjunk tőlük.
Így én ezt teszem:-)
Hello. Látom nem láttad amit csupa nagy betűvel írtam... De megint leírom hátha így észreveszed. ;)
TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!
Ezzel a csupa nagybetűs mondatommal csak annyit akartam kifejezni, hogy vannak olyanok akik nem olyanok akiket szóba hoztam.... ;)
Figyelj kedves, én elfogadom a másik hitét és beszélgetek másokkal normálisan addig, amíg nem kiáltanak ki engem főgonosznak. Mivel nem ismersz, így kár olyat mondanod hogy én nem fogadom el más hitét, mert elfogadom. Elárulom hogy az elfogadás nem abból áll hogy minden hitről tudunk mindent, hanem arról szól hogy ezért ne sátánozzuk le a másikat. Nekem ennyi ami visszataszító....ha valaki nem tetszik, rögtön a sátán szolgája....én ez ellen vagyok! Ha egy kereszténnyel jól el tudok beszélgetni, azzal semmi gondom nincs! Volt már rá példa...például van Hoxán is olyan akit tisztelek és becsülök, és kettőnk hite, a legeslegeltérőbb....mégis egy rossz szót nem szóltunk egymáshoz. Most elárulom hogy én is az egy Istenben hiszek...de mivel nekem mások az elképzelésim róla, ezt nem szokták díjazni.... Csakhogy példálózzak: egyik barátnőm munkatársa például azt csinálta hogy megkérdezte barátnőmet hogy hisz-e Istenbe, mert látta a keresztet a nyakában...barátnőm azt felelte hogy egy Isten van és hisz benne, de kicsit másképp mint mások...erre a munkatársa megkérdezte tőle hogy meg van-e keresztelve....barátnőm mondta hogy nincs....ekkor felháborodott a munkatársa hogy hogy mer a barátnőm hinni ugyanabba az Istenbe, mikor nincs is megkeresztelve....teljesen felhúzta magát azon hogy a barátnőm keresztség nélkül hisz.... Kérdem én..hol a probléma? Az illetőnek az volt a gondja hogy ugyanabban az Istenben hisz....korlátozni akarja a másikat mert ki akarja sajátítani Istent, csak épp ez az ami lehetetlenség, mert őt nem lehet kisajátítani! De tudod mindenki másképp képzeli el....nem lehet senkire ráerőltetni hogy márpedig mindenki ugyanúgy lássa Istent....de sokan még most is azt csinálják hogy ha a másik nem úgy hisz, vagy nem úgy értelmezi a dolgokat, akkor azt le akarják uralni. Ember az embert... Ez tény. De hogy jót is írjak. Van nálunk két katolikus pap. Az egyikkel sokat beszélget unokatesóm. Kicsit másképp látja ő is Istent, és ezt a papnak is megmondta. Olyanokat mondott a papnak hogy az csak lesett...mert unokatesómmal történtek érdekes dolgok....és a pap nem küldte el azzal hogy unokatesóm bekattant, vagy hogy a sátán szolgája. Nem. Hanem elbeszélget vele és mesélnek egymásnak, szépen, nyugodtan... És az ellentét meg az, hogy a másik katolikus pap, simán azt terjeszti a miséin hogy mindenki aki azt mondja hogy Isten nem létezik, vagy hogy nem büntet, meg spiritiszta, stb....az mind a sátán szolgája....és tudod mi a különbség? Az hogy annak a papnak a miséjén aki lesátánozta a többi embert félnek az emberek, unokatesóm is rosszul lett....a másik pap miséjét meg nagyon élvezte, mert a pap olyanokra tanítja az embereket hogy szeressék egymást. És ez lenne a fő! Hogy ne gyűlölködjenek az emberek, meg ne uszítsák egymást! Isten nem tesz különbséget ember és ember között. Bár tudom hogy sokmindenki szeretné azt hinni...mert ugye vannak akik a nem szimpatikus embereket szívesen látnák azt hogy Isten utálja őket...csakhogy Ő mindenkit egyformán szeret. És ennyi...ezen nincs mit ragozni. Ő szereti a gyermekeit, ha tetszik egyeseknek, ha nem, akkor is...
Szóval ezért mondom hogy van kivétel. De van aki viszont rettenetesen áll a dolgokhoz úgy, ahogy írtam előbb.... Ez van.
Csak a túlbuzgó hívők nem tudják a másik embert elfogadni és a másik ember hitét....őket úgy behülyítették hogy menthetetlenek....számukra a sátánjuk a fő gonosz és az már nekik nem gonoszság mikor ők kárörvendenek a másik emberen, vagy ők gyűlölik az ellenkező hitű egyént....az nekik teljesen rendben van mert azt gondolják mentesek a tanulás alól és az adok-kapok alól.... És ha az ezotériás emberek közt is van olyan aki lenézi a másikat mert más a hite meg ilyenek, ugyanaz róluk is a véleményem.... Nem az számít ki miben hisz, hanem az lenne a cél hogy ne cseszegessék már a másikat, hanem fogadják el már végre....
Én azt utálom mikor azt mondja egy hívő ember rám hogy én vagyok a sátán szolgája, meg a minden kígyó béka.....aztán ő a saját viselkedésén baromira nem gondolkodik el....pedig ők támadnak elsőként! Pusztán azért mert más a hite a másik embernek.... És természetesen ők azt egy harcnak élik meg, az ördög elleni harcnak....és ez rettenetes..... Beképzelnek mindent.... Én azt szeretem ha egyenlőnek kezelnek, nem pedig lenéznek és leszólnak, csak mert beképzeli magának hogy én vagyok az ellenség....
DE TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!! (Ezt fontos hozzátennem..)
Istenben hiszek!
A vallás üzlet.Nem érdekel!
Akinek van füle a hallásra hallja:)
Én kukackával mindenben egyet rtek!
Más a vallás,és más a hit.A vallást az emberek kreálták, és igen,azt mondja "senki vagy" csak nem szó szerint.Az egész valami olyan fogalom imádatáról szól, aminek köze nincs a valósághoz.
Van Isten, mindenki máshogy nevezi, én létezésnek hívom.
DE miért kell magasztalnom valami olyat,és elérhetetlennek éreznem,amiből vagyok? Ami vagyok?
És tudod a vallás az emberek énképét, tudatát veszi el.Torz önképet ad önmagunkról.
És hangsúlyozom, nem a hitről beszélek,hanem a vallásról!!
Ez két teljesen különböző fogalom.
Arról már ne is beszéljünk, hogy világi tudatlan emberek is észreveszik már, ahogy a lét szellemiség kettéválik, és az emberek vagy egyik-vagy másik oldalra állnak.
Akkor miről is beszélünk?
Végidők vannak, a világ felgyorsulása a pusztulás felé egyértelműen. Az utóbb 10 évben a csapból is az ezo folyik-jobban mint bármikot.Tálcán kínálják fel a dolgokat-csak ki kell az embernek nyujtani a kezét-miért is?
Mi is a jellemző arra a szellemiségre aki pontosan tudja, hogy az ideje a végéhez közelít? : mennél több emberi lelket magával rántani a bukásba.
Gondolkodj el ezen.
azt hiszem lassan ez már a te hittéritő főrumod... nincs itt helye másnak ... mert mindenki rossza aki nem azt fújja amit Te. Ez már NEM JÓ vallás... Ez mindent tönkre tesz...
Ez már gyülölet azokkal szemben akik nem úgy gondolkodnak ahogy TE.
Buta vagy. Ezzel semmit nem érsz el.
Figyi, a kegyelmet egy intéssel elutasíthatod, de tudatlanságból elutasitani valamit-az ostobaság.
Legalábbis számomra.
Én nem izgulok:) miért tenném? hiszen pontosan tudom, hogy nem minden ember kap kegyelmet, és minden fejlődésnek szabott ideje van, ahogy a titkok napvilágrahozatalának is, és az Igazság lelepleződésének is:)
"az ezos oldal nem támad "
Hogy nem-e?:DDD
"A mágiákat és a szellemidézést kivéve, a többi ezos kíváncsiságot nem kell visszafojtani (azstrológia, számmisztika)."
Tudod lényegtelen, hogy a méregből kicsit vagy sokat veszel-egy a tuti: hogy halálos.
A bölcs, nem vesz belőle.Főleg ha tisztában van avval, hogy méreg-a szelleme számára.
További ajánlott fórumok:
- Akik csalódtak Istenben, Sátánba, Angyalokban, Démonokban, ezotériában, spiritualizmusban, stb...
- Vita kérdés.... a mai világban sokan hisznek az ezotériában?
- Ki miért ábrándult ki az ezotériából?
- Hinni vagy nem hinni?! Ezotéria minden mennyiségben...
- Tapasztalatok, élmények, félelmek, tévhitek (asztrológia, ezotéria)
- Érdekelne az ezotéria minden területe.. Hol kezdjem?