Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Vágott vegyes savanyúság (csalamádé) recept

Vágott vegyes savanyúság (csalamádé) recept

A Vágott vegyes savanyúság (csalamádé) hozzávalói:
1 kg uborka
1 kg vöröshagyma
1 kg zöldpaprika (néhány csípős is lehet, ha szeretitek)
1 kg zöld paradicsom
2 kg fejes káposzta

4 dl 10%-os ecet
30 dkg cukor
10 dkg só
1 kávéskanál borkén
1 kávéskanál szalicil


Vágott vegyes savanyúság (csalamádé)

A Vágott vegyes savanyúság (csalamádé) elkészítési módja:
A zöldségeket uborkareszelőn lereszeljük, hogy szép vékony, egyenletes szeletek legyenek. (Az uborkát hámozatlanul!). Összekeverjük az ízesítőkkel, 1 napig állni hagyjuk, másnap üvegekbe töltjük, és máris mehet a kamrapolcra. Nagyon finom, hiszen a zöldségek a saját levükben érnek össze.

Mindenképpen téli káposztát kell hozzá vásárolni, ugyanis a nyári nagyon megpuhul és nem olyan elálló.
1-2 csípős paprikától ekkora mennyiség nem lesz nagyon csípős, csak kellemesebb ízű.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A vágott vegyes savanyúság (csalamádé) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook