Újpalotán élni (beszélgetés)
Elárulom, hogy a panelekben általában nincsenek az elektromos kábelek kicserélve, kivéve, ha valaki mindent magának csinált. Baromi drága, és egyébként is megmondták a villanyszerelők, hogy csak a bejárati ajtóig tudod kicseréltetni, onnantól meg úgyis közös, ami nincs kicserélve ezekben a házakban.
Egy lelakott lakásra kb. a lakótelepen 1,5-2 milliót lehet költeni, ha teljesen betonig szétszedeted. Annyiból minden megvan. Viszont, ha felújítva veszed, akkor kb. 6-800 ezer Ft a különbség egy lelakott és egy felújított között.
Amikor én kerestem lakást, volt olyan, ami teljesen az én ízlésemnek megfelelt. Amiben lakom, az is ilyen! :)
Hát ja, ha ez kell nekik, ezen ne múljon! :)
Mekkora lakást vesztek?
Ezeknek én sem, ezért lesz az anyósom az adóstársam :D
Azért kell vásárolni, hogy lássák, hogy aktív a számla, használod. Mondjuk ez tényleg hülyeség, de ha nekik ez jó...
Nekem azt mondták, ha nincs havi netto keresetem, akkor kell egy adóstárs, aki a párom lesz, mert ennek a feltételnek nem felelek meg.
Bolti vásárlás? Havonta? De mi köze van ennek a fundához?
Én először kötöttem egy 8,4 éves fundát, ebből 4 évet már kifizettem, de a lakásvásárlást idén szeretném, ezért a mostani fundásommal (akivel anno kötöttem ma már nem fundás, így az egyik ismerős lett az új fundásom)összeültünk és átbeszéltük mi a helyzet. Készített nekem pár számolást és végül arra jutottunk, hogy ha a régit lemódosítjuk 4 évesre, az akkor most pont kifut és úgy veszem fel rá a hitelt plusz kötök egy új 4 éveset és arra meg az áthidaló kölcsönt, akkor sokkal kevesebb pénzt kell majd kifizetnem és rövidebb lesz a hitelfizetési időszak. Így most épp két 20eFt-osat fizetek, és ha lemódosítjuk a régit, akkor az pont ebben a hónapban lejár!
Tényleg szigorítják? Nem tudtam!
Nem nagyon avgyok mostanában, mert nagyin beteg a fiam. Az első lakás azthiszem 8 millióig adómentes az afeletti rész után kell adózni, de nem tudom biztosan.
Csak a kislakások sötétkonyhásak a 1,5 szobásak a többi mind világos konyhás. Az utcában csak a mi házunk nincs szigetelve, nekünk 35ezer volt most a amx fűtés, de ez 71nm, most szerelték fel a mérőket, jövőre fizetünk eszerint, már szerintem nekünk sok lesz mert a baba miatt erősen fizettünk és ugye nincs szigetelve. Szigeteltek sokkal kevesebbet szoktak tudtommal fizetni.
Köszike a jókívánságot, én is hasonlókat kívánok neked:D
Nektek milyen futamidős a funda? Ketten veszitek igénybe, vagy egyedül?
Nálunk csak a barátom tudja, mert neki van most munkája. Csak most kapkodunk, mert változtatják az AÁK feltételeit 19.-étől, és utána eléggé szigorítják a feltételeket, amibe már nem eskünk bele. Januárban lesz 2 éves a szerződése, legközelebb akkor tudnánk igénybe venni...
Azért én kívánom, hogy az legyél, még ha most nem is vagy milliomos! :)
Csak azért gondoltam, mert írtad, hogy illetékmentes lesz és utána a kalkulátort és ott is az van, hogy ha új lakás akkor illetékmentes, ha nem akkor viszont fizetni kell.
Szerintem a 35 év alatti kedvezmény automatikusan jár, mert az illetéket a NAV szabja ki, és ott ők látják, hogy a tulajdonos 35 év alatti e. Én legalábbis így gondolom, hogy külön azt nem kell igényelni. Mindenesetre az illeték elengedéséért érdemes megpróbálni egy kérvényt leadni.