Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Tündérheggyel kapcsolatos tapasztalatok fórum

Tündérheggyel kapcsolatos tapasztalatok (beszélgetős fórum)


28. M. Lilla (válaszként erre: 24. - New(l))
febr. 20. 17:52
Nincs azzal gondom, hogyha közben összejönnek, de azért bírják ki pár hétig bagzás nélkül. :P:D
27. M. Lilla (válaszként erre: 26. - Szőkelédi)
febr. 20. 17:51

Pont emiatt szeretné sajnos a terapeuta, akihez járok, hogy befeküdjek. :/ (Először csoportterápiával akarta kombinálni az egyéni terápiát, de egyelőre olyan erős a szorongásom már régóta, hogy nem tudom megoldani az odautat.)

Te hogy "vészelted át" ezt a pánikrohamokkal tűzdelt időszakot? Mert nálam az a gond, hogy itthon is rettenetesen félek, 0-24-ben az utóbbi időben.

febr. 20. 16:03

sikerül "mélyebbre ásnunk", viszont ez felkavaró


Így-igy ! Nem vagyok orvos,sem terapeuta. De olyan "élménynyeket" éltem meg,hogy csak na !

Agykontroll tanfolyamon voltam ,( lehet hülyének nézni,de már minden fűszálba kapaszkodik az ember),ott a gyakorlatok során pánikrohamok jöttek rám,de olyan erősen ,hogy gondolkodtam menjek- e másnap.

Végül mentem ,de nem bántam meg,így letettem a gyógyszereket is. Hosszú folyamat még a gyógyulás neked is ,de ne feküdj be sehova .

De ezt te döntöd el ,csak jótanács.

25. szőkelédi (válaszként erre: 23. - M. Lilla)
febr. 20. 15:55
Jajjj 😲 kellemetlen lehetett.
24. New(l) (válaszként erre: 23. - M. Lilla)
febr. 20. 14:36

Igen, ez alakul menetközben; kezdetben hihetetlennek tűnik, hogy el lehet érni arra a szintre, amikor az ember komolyan eltűnődik pár hét befekvésen. Ettől függetlenül ilyen légkörbe én sem mennék szívesen...:/

Bár a betegek közti szerelem igen gyakori az ilyen hosszabb lélegzetvételű terápiák során, szemtanúja azért nem kíván senki sem lenni mások bagzásának.

23. M. Lilla (válaszként erre: 21. - New(l))
febr. 20. 14:20
Egyszer voltam ott, kimenekültem az osztályról egy órán belül. Lehet, hogy csak épp rossz napot fogtam ki, nem tudom. Nem kértek sem beutalót, sem semmilyen papírt, még személyes adatot sem. Próbáltam kérdezgetni, hogy mégis, mire lehet számítani, tudnak-e segíteni, ilyesmik. Mivel nem tudták azt sem, miért adott az akkori orvosom beutalót. De ilyenkor csak visszakérdeztek, hogy akkor most be akarok feküdni, vagy nem? Megkérdeztem, körülnézhetek-e. Nekik mindegy, de ne nyúljak semmihez. Az egyik szobában véletlenül két szeretkező bent fekvő betegre nyitottam rá. Mesélhetnék még, de úgy voltam vele, nem maradok itt, az biztos. (Az is igaz, hogy akkor még nagyon az elején voltam az egésznek, még úgy álltam hozzá, hogy én be nem fekszem pszichiátriára. Gondolom, értitek, mire gondolok.)
22. M. Lilla (válaszként erre: 16. - Szőkelédi)
febr. 20. 14:07
Jelenleg is egyéni terápiára járok, az orvosom azért javasolta ezt a megoldást, mert szerinte szélesebb a terápiás palettájuk, mint amilyen eszközökkel egy egyéni beszélgetésen segíteni tud. Ehhez az orvoshoz kb 8-10 hónapja járok. Ő a gyógyszereket nem tartja olyan lényegesnek az én esetemben, mivel ezelőtt két másik orvoshoz is jártam huzamosabb ideig, akik a gyógyszerre helyezték a hangsúlyt. De kb 25 különböző gyógyszert próbáltunk ki, amiknek semmilyen hatásuk nem volt. Amiket most szedek, azok is csak bizonyos téren segítenek. Mióta a jelenlegi orvoshoz járok, érzem magamon a javulást, az utóbbi kb két hónapban viszont a szorongásom rosszabbodott. Azt mondja, sikerül "mélyebbre ásnunk", viszont ez felkavaró, ez eredményezi a szorongást. Úgy gondolja, hatékonyabb lenne egy ilyen helyen végigcsinálni egy kezelést. Terápiákkal, nem gyógyszerekkel.
21. New(l) (válaszként erre: 19. - M. Lilla)
febr. 20. 14:05

Én is...sőt, nem is vállalnak nagyon extrém eseteket sem, pont a gyógyszerezés mellőzése miatt.

Balassa utca nem szimpatikus neked?

20. szőkelédi (válaszként erre: 18. - New(l))
febr. 20. 13:58

"dumafáni"😁😁

Én rengeteget olvasok pszichológiai cikkeket ,könyveket , Pál Ferenc, Bagdy Emőke ,Popper Péter stb előadásokat a YouTube-on . Ingyenes és sokat segít. Persze 20 évet átprogramozni nem könnyű.

19. M. Lilla (válaszként erre: 14. - Pintyo64)
febr. 20. 13:57
Eddig úgy tudtam, hogy ott csak terápiát alkalmaznak, gyógyszerek nincsenek...szóval ez új. Van beállított gyógyszeres kezelésem, abba is belenyúlnak?
18. New(l) (válaszként erre: 16. - Szőkelédi)
febr. 20. 13:54
Nekem sem való semmilyen közösségi terápiázás. Én ott nem hogy megnyílni nem tudnék, de valószínűleg a többiek nyomorát is gyönyörűen beereszteném, és rosszabb állapotba kerülnék, mint előtte. Mondjuk a kétszemélyes dumafáni sem jött be a pszichológussal, mondtam is neki, hogy nekem technikákat mutasson, de locsogjunk, arra ott vannak a barátaim. :D
17. szőkelédi (válaszként erre: 14. - Pintyo64)
febr. 20. 13:50

Csoda ,hogy kibírta a 3 hónapot egyáltalán. ☹️

Itt még a doki is bambul az emberre mint a bálám szamara. Én nem kértem belőle,bár nem is akartak befektetni.

16. szőkelédi (válaszként erre: 1. - M. Lilla)
febr. 20. 13:45

Nem jártam még ott ,nem is mennék ilyen helyre. Lassan 3 éve gyógyszer mentes vagyok , magamtól próbálkozom de nehéz .

Belegondolni,hogy mindenki a nyakadba zúdítja a saját baját,hát nem tudom hasznos dolog e?

Ráadásul befeküdni🤔

Nekem elég volt a kórház osztályán

időpontot kérni,amit ott tapasztaltam bent fekvő betegek üveges tekintettel néztek a semmibe. Lehet ,hogy egy klinika más,ezt így nem tudom . Azóta sem mentem vissza ,se időpont, se gyógyszer miatt. Baromi nehéz igaz ,de alakulok.

Egyéni terápiás lehetőség?

15. pintyo64 (válaszként erre: 4. - New(l))
febr. 20. 13:41
engem érdekelne, privátban ha lehetne... köszi
febr. 20. 13:40
Nekem volt egy ismerősöm ott 3 hónapra, hosszabb távra ment elvileg, de a 3. hónap leteltével úgy döntött, hogy kijön, mert semmi értelmét nem látta, hogy bent legyen, csak tömték gyógyszerekkel és a többi beteg állapota nagyon nem volt jó hatással rá, ezért lelkileg vacakabbul érezte magát amikor kijött, mint amikor bement... persze ezt nem lehúzásként írom, csak egy tapasztalat a sok közül...
13. Bless the child (válaszként erre: 11. - M. Lilla)
febr. 20. 13:36
Ismerek szakembereket, akik ott "képződtek". Jó szakemberek
12. New(l) (válaszként erre: 11. - M. Lilla)
febr. 20. 13:32

Igza, elég régen jártam arra (is), tény, hogy csak pár aktív felhasználó maradt...

Hátha itt nagyobb szerencséd lesz!

11. M. Lilla (válaszként erre: 9. - New(l))
febr. 20. 13:31
Az ezzel foglalkozó fórum már nem igazán aktív. Pár hónapig próbáltam fórumokat nyitni, kapcsolatokat teremteni, nem igazán nyitottak a felhasználók tapasztalatom szerint.
10. Bless the child (válaszként erre: 8. - M. Lilla)
febr. 20. 13:30
Nem tudok, nem jártam ott. Csak azt tudom írni, amit az ott jartaktól hallottam
febr. 20. 13:28
És ott nem kaptál választ? Tapasztalatom szerint ott bőven van autentikus vélemény.
8. M. Lilla (válaszként erre: 6. - Bless the child)
febr. 20. 13:28
Tudsz kicsit bővebben mesélni róla?
febr. 20. 13:27
Ha a bura.hu-ra gondolsz, jártam ott. :) Ha van más oldal is, szívesen fogadom. Köszi!
febr. 20. 13:23

Szakember itt nem fog neked tanacsot adni, mivel egy etikus szakember tudja merre hány méter. Önjelölt szakemberekből viszont Dunát lehetne rekeszteni itt.

Hogy a témánál maradjuk, csak jót tudok a helyről

5. Lávli (válaszként erre: 2. - Csalános)
febr. 20. 13:20

Felnőtt ember, el tudta dönteni, hogy mi érdekli, konkrétan Tündérhegy, nem a te "terápiád".

Nyithatnál egy külön rendelést egy külön fórumon.

Bár volt már hasonló kezdeményezés, nem nagy sikerrel. 🤠

febr. 20. 13:18
Van erre "szakosodott" portál, ahol rengeteg tapasztalatot találsz. Ha érdekel, írok privát,
febr. 20. 13:12

Maradjunk inkább a témánál, ne vitatkozzunk pls, ha nem muszáj. :$

Ez állami, nem magán, tb-alapon megy.

Egyébként szívesen fogadom olyanok tapasztalatát is, akik szintén hasonló problémákkal élnek, vagy maguk is orvosok. De ha egyik sem vagy, akkor nem hiszem, hogy hozzá tudsz szólni a témához. Véleménye persze mindenkinek lehet, de én sem tudnék épületesen tanácsot adni olyasmiben, amit saját magam nem éltem át. Ezt nem bántásként mondom.

Köszönöm :)

2. Csalános (válaszként erre: 1. - M. Lilla)
febr. 20. 12:31
Ha a Tündérhegy erről híres, akkor inkább "halucinációs sziget", nem Tündérhegy. Egy értelmes emberrel ha el tudnál beszélgetni többre mennél, mint csoportterápia. Az olyan, mint ha lázas vagy és beraknak egy bárányhimlős csoportba. Még rosszabb lesz az állapotod. Hiányzik neked, hogy mások nyavajáját is átérezd, átvedd. Gondolom minél többet mennél terápiára, annál többe kerül. Nekik meg a bevétel a lényeg. Ird meg privátban mi a gondod, bajod.Mennyi idős vagy, Hogy érzed magad.??? Mióta tart ami veled van?
febr. 20. 11:47

Sziasztok,


A terapeutám javasolta ezt a lehetőséget, szorongás, depresszió, agorafóbia, szociális fóbia stb. miatt. Egyelőre még nincs eldöntve a dolog, ezért érdeklődnék, kinek milyen benyomásai voltak, illetve mennyiben tudtak a segítségére lenni az intézményben.

Próbáltam utána olvasni, jót-rosszat vegyesen találtam róla természetesen. A leginkább amiatt izgulok, hogy sok helyütt olvastam, 3-6 hónapos időszakokra is bent kellett maradnia az illetőnek adott esetben. (Nekem azt mondta az orvosom, 4-6 hétről lenne szó.) Illetve, amennyire tudom, a fő módszerük a csoportterápia, amiről engem eddig minden szakember csak lebeszélt, tartok is tőle.

Előre is köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook