Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tüllem rottyantott hentestokány recept

Tüllem rottyantott hentestokány recept

A Tüllem rottyantott hentestokány hozzávalói:
80 dkg sertéslapocka
10 dkg füstölt kenyérszalonna
5 dkg füstölt sonka
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
1 paprika
15 dkg csemege uborka
olaj
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika


A Tüllem rottyantott hentestokány elkészítési módja:
A húst, a szalonnát, a sonkát, csíkokra, a hagymát kockákra, a paradicsomot, paprikát, uborkát és a fokhagymát vékony szeletekre vágom. Kevés olajon lassan kiolvasztom a szalonnát, ráteszem a vöröshagymát, kissé megsózom és fedő alatt üvegesre párolom. Ráteszem a húst, a sonkát, a paprikát, a paradicsomot, az uborkát, a fokhagymát, a borsot, és nagy lángon fedő alatt addig főzöm, amíg a hús levet nem enged; párszor megkevergetve. Meghintem őrölt pirospaprikával, felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és kis lángon, fedő alatt puhára párolom. Köretként galuska illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A tüllem rottyantott hentestokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook