Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Néha fel kell adnunk az egónkat cikk

Néha fel kell adnunk az egónkat


Két vállra fektetve...

Nincsenek félmegoldások. Vannak a helyzetek, vannak a feladatok, vannak a kihívások és vannak a megoldások.

Néha fel kell adnunk az egónkat

A kompromisszum, vagy részleges eredmény, csak egy nyomorult alku az egóddal. Megcsinálod, végigviszed, vagy szánalmas módon elhiteted magaddal, hogy a jelen verzió is jó és majd legközelebb jobb leszel.


Gyenge vagy. Megalkuvó. Aki úgy akar álmokat, célokat, eredményeket, hogy nincs mögötte megalapozottság. Nincs mögötte az érdem. Nem alkalmas, nem képes... és nem azért mert tényleg nem képes, hanem azért mert gyenge.


Konfliktuskerülő és teljes egókontroll alatt van. Pedig nem kellene sok. Talán még néhány mondat, talán egy szúrós tekintet, egy alázatos fejhajtás, ahol nem mutatod erősnek és sebezhetetlennek magad. Ahol beismered, hogy vesztettél. Ahol nem érdekel hogy mint gondolnak mások. Ahol átléped a saját határaidat és kinyilvánítod az igazságot, bármi is legyen az. Akkor is, ha ettől gyengének látszol, akkor is ha veszítesz. Akkor is, ha beismered a másik jobban tudja, tapasztaltabb és ezért nála a megoldás. Képes vagy térdre borulni, hagyod hogy két vállra fektessenek, hagyod hogy kiüssenek, hagyod hogy kiderüljön a múlt, hogy napvilágra kerüljenek hibáid. Nem az egód dönt a tudatod helyett, nem a személyes presztízsed a legfontosabb szempont. A presztízsbe bele lehet halni. Tönkre lehet menni benne. Amikor már több energiát emészt fel a kép, a birodalom, a jó imidzs fenntartása, mint amennyire lenne fedezet. De az egó még mindig hajt... és te már megint el vagy veszve, a saját hazugságaid szörnyű sötét dzsungelében. Ott az a másik, ül szerencsétlenül becsapva, mosolyog bambán, te ott ülsz erősnek mutatod magad, közben pedig az egész csak egy az egód motiválta kicsinyes parasztvakítás. Megvezeted azt a szerencsétlent, becsapod saját magad, orránál fogva próbálod vezetni a világot. Egy ideig lehet... Aztán kiborulnak a csontvázak a szekrényből, rád omlik a szar és elkezdesz süllyedni az ártatlannak hitt hazugságok gyilkos mocsarában. Szó szerint, szar ügy. Büdös. Mivel kezdődött? Nem voltál képes... Mást hittél... Azt hitted... Úgy gondoltad...


Döntsd el mit akarsz. Maradéktalan megoldásokat, amiben van méltóság, tisztaság, vagy üres kompromisszumokat. Lezárni sehova sem vezető ügyeket, kapcsolatokat, folyamatokat, vagy úszkálni a hazugságok színtelen, szagtalan radioaktív folyójában. Lassú halál. Te döntesz. Egy döntés. Fájdalmas? Senki nem mondta hogy nem az, de ennek legalább van jövője.
Írta: rere73, 2021. június 7. 10:55

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook