Tudnál ölni? (beszélgetés)
Tumbo, örülj hogy a hugod bevállalta, se a bugyikat nem neked kell keresgélned, se kitalálni nap mint nap, hogy mit enne a kedves mama.
85 éves? Hát eléggé kiszámíthatatlan, hogy meddig fog kelleni még ápolgatni. Lehet az még több mint tíz év is. A hugod bele fog őszülni, hacsak nem tette meg máris.
Én is. Ha eldöntöttem, hogy meg akarok halni, ne bántsák, ne vonják felelősségre azt aki segített abban, mert nem biztos hogy saját erőmből meg bírnám tenni.
Szegény húgod, a mamát se ártana valami intézményben elhelyezni, dugdossa csak el ott a bugyiját. Ott nem dugdosná, ott pelenkázós szisztéma van. Nem lehet megoldani? Szintén pénzkérdés?
No én ezt nem könyvben olvastam. Átéltem. Szabályosan tönkre akart tenni a kedves párom. Kapkodtam a frontint, már akkor az egekig ment fel a vérnyomásom, ha csak megláttam. Én olyan infarktusos - srtroke-os családból való vagyok, tudom hogy én is rámehettem volna, ha nem tudok időben kilépni, addig is csak a szerencse óvott meg. Vagy a védőangyal, ki tudja.
Egy verekedésben is nehéz bizonyítani az önvédelmet. Hogy pont a kellő mértékű volt-e a védekezés, vagy meghaladta a valós veszélyhelyzetet. Mire azt végigmatekolod, téged már agyon is vertek. Na ilyenek a magyar törvények.
Az aki a hírekben volt? Te tényleg nagyon érzékeny vagy a hírekre, az idegenek által elkövetett bűntettekre.
Hát ez ott sajnos tényleg csak pénzkérdés lehetett. Mér nem adta a mamát inkább elfekvőbe? Az euthanázia nálunk büntetendő, bár nem tudom, álcázta-e egyáltalán valahogy az a hírekbeli nő a mama megölését.
Aha, ez a másik, ami visszatartja az egészséges lelkületű embert a gyiloktól. :-) A fene se akarja dédelgetni magában azt az érzést, amiről tudja hogy saját magát fogja megmérgezni vele.
Inkább elfelejti. Kilép valahogy a mérgező szituból, és igyekszik elfelejteni.
Ettől meg persze gyávának tűnik. Mégcsak bosszút sem állt a rajta esett sérelemért.
Bizony hogy nem így van. Tudom, hogy te tudod. Némelyik betegséget senki emberfia nem érdemli meg.
Nade még a rossz partner is. Odadörgölik az ember orra alá, hogy te vagy a hibás, ezt érdemelted, mert te voltál az aki rosszul választott. Akinek nem volt még ilyen tré partnere aki tönkreteszi, legalábbis megpróbálja tönkretenni - annak kiutal egy ilyez az Univerzum, mert pont arra volt már szüksége.
A világ legnagyobb marhasága ez. Én ellettem volna anélkül, aki kiváltotta belőlem a gyilkos indulatot.
Én meg nagy naivan azt hittem, hogy az emberek azért nem gyilkolják halomra egymást az utcán, mert civilizált, erkölcsös lények, és hogy vannak a gonosz emberek, akik mégis ölnek. Erre most kiderül, hogy jóval több gyilkos szaladgál, mint gondoltam, csak egy részük túl gyáva, és csak az tartja vissza őket az öldökléstől, hogy félnek a büntitől. Még szerencse, hogy a törvényhozók bölcsebbek, így legalább a gyáva gyilkosokat elrettentik.
Másrészről azzal, hogy dédelgeted a sérelmedet, és terveket szövögetsz valaki meggyilkolására, csak magadat mérgezed. Az illető éli felhőtlen életét, te pedig még mindig ott nyalogatod a sebeidet, és füstölögsz magadban, hogy jaj, hogy kicsesztek velem.
"Ha haragot dédelgetsz, az olyan, mintha mérget innál, és azt várnád, hogy a másik haljon meg." - Buddha
"...mindenki azt kapja amit megérdemel."
Ugyan dehogy! Ez messze nem így van, pedig jó lenne hinni...
Ha valaki kicseszett veled??? Azért nem. Önvédelemből igen, tudnék,ha úgy adódna.
Azért megölni valakit mert kicseszett veled, kicsinyes és gyáva viselkedésnek tartanám.
További ajánlott fórumok:
- Te tudnál olyan férfit szeretni, aki ha csak egyszer is, de kezet emelt rád? Szerinted ezt még meg lehet bocsátani?
- Öltözködés...mitől tudnál kifutni a világból?
- Mit tennél, ha a párod, aki a gyermeked apja, ütne, és nem tudnál hová menni?
- Mennyi pénzből tudnál kényelmesen kijönni havonta (feltételezve, hogy nincs hiteled)?
- Válás, lakáshitel gond, tudnál segíteni?
- Miért tudnál ( idönként! ) ölni idegességedben?Nem a gyakorlatban!!!