Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tokaji borleves recept

Tokaji borleves recept

Elkészítési idő 45 perc

A Tokaji borleves hozzávalói:
5 dl tokaji szamorodni
5 dl erőleves
2 dl főzőtejszín
3 tojássárgája

bors
egy ujjnyi darabka fahéj
fűszervajban pirított zsemleszeletek


A Tokaji borleves elkészítési módja:
A bort forrald fel a fahéjjal, majd öntsd hozzá az erőlevest, forrald össze, s vedd ki a fahéjat. A tejszínből és a tojássárgából készíts royalt (azaz keverd simára), s ezzel legírozd (sűrítsd) a levest. Ízesítsd sóval, borssal. Fűszervajban pirított krutonnal tálald.

A recept Ausztriából származik, ahol „Terlaner Weinsuppe“ (terláni borleves) néven ismert, s terláni bor híján készült tokajival.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tokaji borleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook