Tisztaságmánia ! (beszélgetés)
Nálam is rend van és tisztaság most. Majd Karácsony előtt megint kicsit takarítok...
Nem szoktam adventi koszorút venni, sem csinálni, nálunk régen nem volt ez hagyomány
Sziasztok.Amúgy beváltak a múlt heti terveim.Csili-vili volt minden.Nem vagyok egy ügyes kezű ember.Egyenes vonalat is két vonalzóval kell meghúznom:)De kitaláltam hogy az adventi koszorút a gyerekekkel közösen csináljuk meg.Annyira élveztük a dolgot,hogy sorba gyártjuk a különböző díszeket.Nem is tudtam,hogy ilyen ügyes vagyok:D
Persze nem olyan tökéletes minden mintha boltba venném,de mi kreáltuk közösen,és ez többet ér.
Ti is szoktatok ilyesmiket?
Húú,de jó, hogy benéztem ide!
Nem is gondoltam volna, hogy már advent!!
Vennem kell egy szép koszorút.
Szia Kacsakalamalyka!
Nekem is sok fejfájást okozott a tisztaság megőrzése!Vagyis engem annyira nem idegesített, de azért csak néztem, hogy takarítok és már másnap poros majdnem minden :( van egy nagyon jól bevált segítségem a tisztaság megőrzésére :) :) :)
Ha érdekel írj :) Mert úgy láttam nem lehet reklámozni semmit sem... Viszont szívesen segítenék :) :) :) mert megkönnyíti az én életemet is :) és sokkal több szabadidőm is van :) Ráadásul nyugodtabb is vagyok :)
Üdv :) -Szilia-
én szoktam mondani annak, aki be akar sétálni cipővel, hogy legyen kedves , vegye le.
Nem sértődött még meg senki!
Nem értem, miért ne lehetne ezt valakitől kérni????
Áh,most nagyon ki vagyok.
Tegnap kicsit összecihelődtem,megbeszéltem a családdal,hogy nem trappolunk be cipővel,arra van az előszoba,hogy ott vetjük le a cipőt.Reggel jönnek a munkatársaim,a cipőjükről potyogó sárdarabokkal,végig a lakáson,aztán a postás kiabál be de én a leghátsó szobában voltam,ami nem volt gond neki,végigtrappolt három szobán ami szőnyegpadlós és ráadásul fehér színű a lányomnál.Potyogó sárdarabokkal. Szerintem ez bunkóság,nem?Én senkihez nem megyek be cipővel.De nem mertem szólni.Meg mit mondjak egy felnőtt embernek?Légyszi vedd le a cipőd?(tiszta ovi)
Erre nincs ötletem.
Régen, mikor fiatal voltam, minden hét végén porszívóztam, port töröltem, pókhálóztam. Ezzel kész volt.(Persze a cipőket lehúztuk az előszobában).
Most én is többször felmosok egy nap, mert meglátszik nagyon, és itthon vagyunk, mint nyugdíjasok. Ha meg mászkálunk, pláne eső után, akkor többet kell felmosni az előszobát.Főzök én is, naponta többször eszünk és kevesebbet, épp ezért többet morzsálunk, és így tovább.
A gyerekek és az öregek koszolnak legtöbbet, azt hiszem....
Én vagyok!
Amúgy rendszeresen olvasgatlak benneteket.
Szerintetek hogy lehet megoldani a napi takarítást munka mellett?
Elmegyek reggel,este 5-kor érek haza,olykor hulla fáradtan,nekiesek vacsit készíteni,közben kicsit jövök ide,meg rendezem a mosást,teregetést,gyerekeket.Azon kapom magam,hogy fürdés idő.Másra nem marad időm,energiám.
Elképzelésem sincs,hogy más ezt hogy oldja meg.Reggel sem tudok korábban kelni,mert a gyerkőcök felébrednek minden zörejre,és nem akarom őket háborgatni 5-kor.
Szerintetek?Mit találjak ki,hogy fenn tudjam azt a tisztasági szintet tartani amit eddig?Már ha csak egy nap nem mosok fel,meglátszik,és idegesít is? Van valami jó ötletetek?
Ügyes vagy! Jó, ha szeretsz főzni is, mert nem ehetünk mindig hideget, meg nem mehetünk vendéglőbe, az drága. Aki hozatja az ételt, az meg nem olyan finom, mint a ház koszt, és többe is kerül.
Pár nappal ezelőtt én is leszedtem pár pókhálót, port is töröltem (!) meg feltöröltem a szobát a száraz feltörlővel, a szőnyegeket lesepertem előtte. A konyhát és mindent, ahol járólap van, minden nap felmosom, a WC-t naponta többször.
A fürdővel az a gondom, hogy most valami új vacakkal spricceltem be, és hagytam állni, majd leöblitettem.Mégis ott maradtak a csíkok. Ráadásul a vegyszertől, amit beszippantottam közben, éreztem, hogy tele van (lesz) vele a tüdőm. UTÁLOM a sok vegyszert! Tudom, hogy kell, de nem szabad túlzásba vinni. Allergiásak leszünk tőle szerintem...
Sziasztok!Én is vagyok ám még.
Nagyon sok minden történt velem.Próbáltam a háztartásomat egyenesbe hozni,szervezni...Ez egy hatalmas nagytakarítással kezdődött.Most már csak szinten kell tartani.De nagyon jó érzéssel tölt el,hogy friss illat van,nincs por,csilivili minden.Most már teljes mértékben megértelek benneteket.Mennyivel másabb egy rendezett lakás.Most főzni tanulgatok,és jól megy.Nagyon büszke vagyok magamra,mert most minden olyan amilyenre mindig is vágytam.
További ajánlott fórumok:
- Közmondások, szólások, hasonlatok. Pl: Ki korán kel, aranyat lel. A tisztaság fél egészség. Bagoly mondja verébnek, hogy nagy fejü
- Rend és tisztaságmanias a férjem!
- Valaki használta már az anionos tisztasági betétet?
- Lelki tisztaság kontra Biztonság
- Nálad mindig szép rend, és tisztaság van?
- „A szeretet nem a mérlegen dől el, és az ember lelkének tisztasága sem!”