Ti mit csináltok, ha nem akar a láza lemenni a gyereknek a lázcsillapítótól? (tudásbázis)
Kellemes meleg vízbe kell ültetni, (vagy veled együtt akár ha bírod), és lassan lehűteni.
És nem szabad se túlöltöztetni se túl-takarni, mert akkor nem tudja leadni a hőt a szervezet.
Megneztem a kepet, gyonyoruek a gyerekeid!
Sajnos nalunk is ez szokott lenni, mi is egyutt hasznaljuk a nurofent a mexalennel. Nem tudom, mennyi idos a fiad, 2 eves kor folott adhatod a 250 mg-os mexalent napi 4x felvaltva a 125 mg-os nurofennel szinten napi 4x. Nalunk sem viszi le soha a lazat teljesen, viszont igy jo a kozerzete es ugy tunik, egyaltalan nem zavarja, eljatszik egesz nap.
Ha az antibiotikum nem hatott, akkor nagy vszinuseggel virus okozza a magas lazat (egyebkent tobbnyire ez a jellemzo), arra pedig sajnos nincs orvossag. Neha eltart tobb, mint egy hetig is. Kitartast! Remelem hamarosan jobban lesz!
Eddig elég volt csak az egyik. Vagy a kúp, vagy a szirup. Mostanában már nem elég. Voltunk már így, akkor panadolt használtam, és már nem vitte le a lázát. Aztán váltottam a nurofenre, ami eddig jó volt.
Szerintetek mitől lehet? Mert ugyebár lázcsillapítót nem szed folyamatosan. Nem szokik hozzá a szervezete.
Mi tagadás, jól megilyedtem, hogy nem akar lemenni neki.
És föltétlen itasd. Mi a nemivás miatt infúzióra kerültünk. EGyszerűen semmit sem akart enni meg inni négy napig. Most spriccel adom a szájába, ha nem akarja önszántából. :(
GYógyulást.
Nekünk nagyon jól bevált! Próbáld meg!
A kicsi fiamnak a láz a 39.5-ig meg sem áll, de hűtőfürdővel párosítva másnapra semmi baja!
Egyet értek!
Nekünk a doki nem is nagyon javasolja a vizes ruhát, mi attól kaptunk tüdőgyulladást. Azóta hűtőfürdő van, ha szükséges!
Mexalen 250 mg-os kúpot használtatok már? Nekünk is csak ez viszi le a lázat! Patikában kapható recept nélkül.
Itt tudsz utána olvasni:
Adj neki zöldteát, az lejjebb viszi. A vöröshagyma is, felszeletelve be kell sózni mindkét oldalát, úgy nem lesz már erős.
Volt, hogy 3 lázcsillapító nem vitte le, de ezek igen.
A bokájára, és a csuklójára hideg vizes törölközőt tekerj, de csak oda! A homlok borogatása tilos!
Nekem ez jobban bevált, mint az ülőfürdő.
Kb 5-10 percente kell cserélgetni a borogatást.
hűtőfürdő a leghatásosabb! Legalább is nálunk!
Kellemes meleg vizet engedj, ültesd bele a gyereket és folyamatosan lassanként hűtsd. Játékokkal tereld el a figyelmét, adj neki olyat is, amit egyébként nem szokott megkapni a pancsoláshoz!
Mennyi a láza? Mióta beteg? Mit adsz neki csillapításra?
További ajánlott fórumok:
- Mi árt jobban a gyereknek? Az ordibálás vagy egy-egy pofon?
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Mit csináltok, ha egy szakítás után folyamatosan síró görcsötök van?
- Mit csináltok, ha hosszabb ideig fáj a fejetek?
- Az anyának mindenhez joga van? A gyereknek nincs joga semmihez? Neki mindent el kell tűrnie?
- 5 éves gyereknek milyen lázcsillapító kúpot adtok?