Ti hogy készültök a karácsonyra? (beszélgetés)
Ezt nem tudhatod!
Volt olyan karácsonyom,hogy a reggeli kávémba úgy volt cukor hogy maradt fahéjas cukor bekeverve a palacsintából!
Nem volt karácsonyfánk.Volt liszt,olaj a szekrényben és borsó a fagyasztóban.De nem sajnáltattam magam,hanem tettem azért hogy ott tartsak ahol jelenleg vagyok!
Nem gyenge pont!
Egyáltalán nem!!!!!!!
Csak kezdek fáradni már a magyarázgatásokba.
Mért kell a másikat bántani,ostorozni,lenézni mert más????
Talán azért nem érted meg,azaz értitek meg a helyzetemet,mert televagytok pénzel...
Rendben van, de ha a gyerekeid ebben nőnek fel, hogy te mindig azt mondod, hogy nincs karácsony, mert nem telik rá, akkor ezt fogják tovább vinni, és ha mégis telik majd rá nekik, akkor azért nem fognak ünnepelni, mert eszükbe jut, hogy a szüleik mennyire szerencsétlenek voltak minden karácsonykor.
Ilyenkor simán lehet azt enni, mint máskor (gondolom azért szoktatok enni, nem?), csak annyi a különbség, hogy tudtok közösen TV-t nézni, jó kis karácsonyi filmeket, közösen játszani, stb. ebben a 3 napban megérdemlitek, hogy ne a gondokra koncentráljatok! Pihenés, kikapcsolódás, nem sok pénzből. Ez a lényeg és nem az, hogy elkölts 100 ezret, hogy lássák mennyire menő vagy.....
Nekem ez elég érthetetlen. Igen, ha nem lenne pénzem, nem vennék mobilt tízezrekért se, nem fizetném a havidíjat, hanem ha egyszer pár hónap alatt telefonálnom kell a kórházba időpontért, lecaplatnék a telefonfülkébe.
Bocsánat, azt hittem, egy idős hölgy vagy, aki nem tud mozogni, menni, nem pedig azt hogy gyeses kismama... A gyerekkel hogy boldogulsz, ha még menni is probléma? :)
A karácsonyt nézd pozitívan, mint minden ünnep, arról szól, hogy kicsit megállunk a taposómalomban, és élvezzük az életet, a jó dolgokat. Amin nem a vásárolt drága holmikat értem, hanem az együttlétet, a nyugalmat stb.
Inkább igaz?
Gyenge pontot találtam.
a család felé. többször a fejemhez kaptam a "nem tudom szeretsz-e?" dolgot..
"nem érzem hogy szeretsz.. " tehát valamit szarul csinálok..
Ez milyen hülyeség! Kinek mi a fontos?
Én csórón nem szülnék. Mások meg simán...
Parttalan vita...
Ne már hogy nem tudsz szeretni...Meg kimutatni..
Macskákkal megy, úgyhogy működsz te.
Kocsi nem létszükség szerintem...
Van olyan család aki olyan szinten él,mint mi és kocsit tart fent!
Ki mondta,hogy vegyen fel hitelt a kocsira??Ott állt valaki pisztolyt tartva a fejénél???
Nem mutogatok másra,csak példát írtam...
Oké,ezt mindenki érti!
De azt se felejtsd el,hogy sokan ha éheznénk eladnánk a gépet hogy szép legyen az ünnep.Lemondanánk minden luxust hogy több zseton maradjon.
Érted?
Én Gyes-en vagyok itthon jelenleg a kisebb gyerekkel.
Takarítani nem hív senki,mert itt csupa szegény ember él,és saját maga megcsinálja.A majdnem szembeni szomszédnál szokott ezt-azt csinálni a férjem,de ő nem állandóan alkalmazza.
Telefon:Lentebb írtam,hogy most is hívnom kellett a kórházat(nem helyben,hanem a megyeszékhelyit),és menjek azért az utcai telefonfülkébe,telefonkártyával telefonálni??
Nem sajnáltatás volt a célom,csak leírtam a tényeket,és az igazságot....
ja.. igaz.. de a 365 napban benne van pár ünnep is amit túl kell élnem..
nem tudok szeretni. legalábbis kimutatni nem tudom.. és mindenki mondja hogy márpedig csináljam na jó de hogyan? mert erre a kérdésre senki nem tud
felelni..
töltsem meg.. jó.. de mivel ha azt sem tudom mi az ami értelmet adhatna neki..?
Kinek mi a fontosabb. Neked a net és van akinek a kocsi. Van aki megvette hitelre a kocsit és muszáj fenntartania, mert nem tudja eladni a hitel miatt.
Nem kell másra mutogatni, hogy ő azt miért? Van akinek ez megy jobban, van akinek az.
További ajánlott fórumok:
- Készültök már most a karácsonyra?
- Ki mikor kezdi el az otthonát karácsonyi hangulatba "öltöztetni"? Én már legszívesebben ma megcsinálnám, de lehet, hogy még korai:)
- Várja más is, hogy vége legyen a karácsonynak?
- Megtudtam, hogy a férjem ajándékot vett nekem karácsonyra....
- Készültök már a karácsonyra?
- Ti, hogyan készültök a karácsonyra?