The Voice (beszélgetés)
A műsor magyar verziója követi az eredeti holland The Voice of Holland című showműsorban alkalmazott szabályrendszert.
(wikipedia)
Meghallgatások [szerkesztés]
Az előválogatók során a jelentkezők közül a műsor készítői kiválasztják a legjobb 150 énekest, akik bekerülhetnek a meghallgatásokra.
A válogatók különlegessége, hogy az énekesnek háttal foglalnak helyet a mesterek, és csak akkor fordulnak meg, ha az aktuális énekes hangja megtetszik nekik. Egy mester megfordulása is elegendő, hogy valaki továbbjusson a válogatóról. A mesterek ülőhelye alatt ledfal található, ahol a külföldi verzióban az „I want you”, magyar verzióban a „Kellesz” felirat olvasható.
Ha az versenyző éneklése közben csak egy mester fordul meg, akkor automatikusan a megfordult mester csapatába kerül, ha többen, esetleg mind a négy ítész megfordul, akkor a versenyző maga választja ki, hogy mely mester csapatába szeretne kerülni.
Párbajkörök [szerkesztés]
A párbajkörökhöz érve már mindegyik mesternek megvan a maga csapata. A mester maga osztja párba versenyzőit és saját maga dönt arról, mi legyen a párbajdal. A párbaj után a zsűritag maga dönti el, hogy kit juttat tovább az élő show-ba az adott párbajról.
Élő műsorok [szerkesztés]
Az élő műsorok alatt az énekesek úgy mérettetnek meg egymással, hogy egy adásban csak két mester csapata vesz részt. A két mester beosztása, azaz, hogy mely mester csapata kinek a csapatával fog egy adásban szerepelni állandó párosítás lesz. Minden élő műsor végén négy ember sorsáról fognak dönteni, mind két adásban szereplő mester egy embere megmenekül, míg a másik kiesik. Ezt addig folytatják, míg mind a négy mesternek két darab versenyzője marad csak, ők vesznek részt a 8-as döntőben, ahol mindegyik mester egy versenyzője (aki kevesebb összesített szavazattal (nézői + zsűri) rendelkezik) kiesik. A fennmaradt egy-egy énekes vesz részt a négyes döntőben, a fináléban (ahol mind a négy mester egy-egy, a legjobb emberével vesz részt).
mindenkinek adott a lehetőség, hogy albumot készítsen?
egy lemez mögé kell kiadó, promóció , zeneszerzők és szövegírók
ha ebből valamelyik nincs a háttérben, akkor hiába háttérénekes valaki, nem biztos, hogy érdemes mozdulnia
Lehet, hogy nem teljesen jók a példák, de véleményem szerint egy dobosnak vagy basszusgitárosnak jóval nehezebb dolga van, mint egy olyan személynek, aki addig is énekléssel foglalkozott.
Henire visszatérve. Azt hiszem adott volt számára is a lehetőség, hogy saját albumot készítsen ahelyett, hogy más együttesek énekesnőinek kölcsönözte a hangját.
Köszi Egypt!
Igen a tempó ezeknél az esztrád műsoroknál/tök mindegy éneklős táncos beszavazós stb..-e/ hihetetlenül unalmas..és legalább fél óránként az a 10 perces reklám ne ugyanaz a blokk lenne:D
Ja ja !A voiceról: Szerintem bármelyik döntős kenterbe verné az X faktor győztes hatosát bármikor,nekem nagyon tetszik,bár az elején nem szerettem hogy a mestereknek kunyizni kellet a versenyzőknek..olyan hogy is mondjam méltatlan volt.
De egyébként színvonalas,amit bánok hogy egyforma karaktereket versenyeztetnek most,és így sok tök jó méltatlanul hull ki,míg egy gyenge párosításból egy sokkal gyenguszabb meg bent marad..
Nem kell, én is szeretem őket :) csak ne kiabálj, ha lehet :)
Most már erről a híres Voice-ről is írni kéne, mert kimoderálnak bennünket. :)