Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Tepsis tócsni recept

Tepsis tócsni recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tepsis tócsni hozzávalói:
1 kg krumpli
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
3-4 ek liszt
tejföl (v. tojás)
só, bors
a sütéshez olaj


A Tepsis tócsni elkészítési módja:
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, kevés olajon pirítsuk aranysárgára. Hagyjuk kihűlni, közben a hámozott burgonyát reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki. Szitáljuk hozzá a lisztet, s keverjünk bele annyi tejfölt (de csinálhatjuk tojással is, 4-5 krumplinként eggyel), hogy sűrű tésztát kapjunk. Végül adjuk hozzá a hagymákat, keverjük össze, és sózzuk, borsozzuk. A kész masszát pihentessük 10-15 percig. Kevés olajjal kikenjük a tepsit, majd belesimítjuk a masszát. Ha ropogósra sült, kockára vágva tálaljuk.

Vigyázzunk, ha sok a liszt, kemény lesz a tócsni!

Melegen kínáljuk, és adhatunk hozzá fokhagymával vagy snidlinggel ízesített tejfölt (joghurtot), netán reszelt füstölt sajtot.


Kategória: Köretek receptjei


A tepsis tócsni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook