Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tepsis krumpli milánói módra recept

Tepsis krumpli milánói módra recept

A Tepsis krumpli milánói módra hozzávalói:
60 dkg burgonya,
10 dkg vaj vagy margarin,
5 dkg liszt,
15 dkg pulykasonka,
20 dkg csiperkegomba,
10 dkg reszelt edami sajt,
2 dl paradicsomlé,
só, bors, babérlevél,
petrezselyemzöld


A Tepsis krumpli milánói módra elkészítési módja:
A burgonyát megfőzzük, lehet egyszerűen meghámozva, és kockára vágva, de lehet héjában és utána megvágva. Sózzuk, megborsozzuk, és tepsibe rakjuk, de a tepsi alját megkenjük vajjal vagy margarinnal. A felszeletelt gombát megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és így a burgonyára halmozzuk. A maradék vajból és a lisztből rántást készítünk. A paradicsomlével felöntjük, babérlevéllel, sóval ízesítjük, összeforraljuk, és a burgonyára öntjük. A felaprított petrezselyemzölddel és a sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Petrezselyemlevéllel és felszeletelt retekkel díszíthetjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tepsis krumpli milánói módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook