Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott krumpli tejszínnel recept

Rakott krumpli tejszínnel recept

A Rakott krumpli tejszínnel hozzávalói:
70 dkg burgonya
5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál ételízesítő por
késhegynyi reszelt szerecsendió
1 mokkáskanál őrölt bors
3 dl tejszín
5 dkg vaj (vagy margarin)
a tepsi kikenéséhez: olaj, zsemlemorzsa


A Rakott krumpli tejszínnel elkészítési módja:
Mosd meg alaposan a burgonyát, és héjában főzd meg. Hámozd meg, majd vékonyra karikázd fel. Tisztísd meg a fokhagymagerezdeket, és vágd fel apróra. Kenj ki egy tepsit olajjal, és hintsd be morzsával. A tepsi aljára egyenletesen terítsd ki a burgonyakarikákat, szórd meg fokhagymadarabkákkal, ételízesítő porral, szerecsendióval és borssal. Ezután egy újabb burgonyasor következzen, és azután ismét az előbbi fűszerezés. Locsold a tejszínt a tetejére, közben a sütőt melegítsd elő. Végül a tepsit told a forró sütőbe, és 25 percig fedetlenül hagyd pirulni. Ha már majdnem kész, a tetejére morzsolj vajat, és már csak addig told vissza a sütőbe, amíg a vaj elolvad rajta. Tálaláskor vágd fel kockákra.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott krumpli tejszínnel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook