Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tepsis husi gombával recept

Tepsis husi gombával recept

Elkészítési idő 100 perc

A Tepsis husi gombával hozzávalói:
50 dkg hús (tarja, sertéscomb, csirkemell, ki mit szeret)
50 dkg burgonya
35 dkg gomba

bors
mustár
fokhagyma
vöröshagymapetrezselyem
2 db tojás
reszelt sajt (ez el is hagyható).


A Tepsis husi gombával elkészítési módja:
A vöröshagymát megdinsztelem, lesütöm, majd a vékonyra és apróra felszeletelt gombát belekeverem és puhára főzöm. Közben sózom, borsozom. A gomba levet enged, így én más folyadékot nem szoktam tenni hozzá. Amikor a gomba megpuhult beleszórom az apróra vágott petrezselymet, majd leöntöm a 2 db felvert (sózott)tojással és "megsütöm", de csak annyira hogy ne száradjon ki a ragu. Egy tepsit enyhén kiolajozok, beleszórom a vékony karikákra vágott burgonyát, sózom és én egy kicsit borsozom is. Közben a felszeletelt hússzeletek egyik oldalát megkenem a mustárral, a másik oldalát befokhagymázom és a burgonya tetejére rtakom, majd az egészet a gombás raguval beterítem. Előmelegített sütöben kb. 180 fokon fólia alatt sütöm egy órát (függ attól is hogy milyen húst használok), majd a fóliát leveszem és megszórom egy kevés reszelt sajttal és azzal együtt még kb. 30 percig pirítom, amíg a sajt meg nem sült.

Mi savanyúsággal szoktuk enni. Nagyon finom és laktató egytálétel.
Ha van időm, akkor a húst már előző este bekenem a mustárral és a fokhagymával, öntök rá egy kevés olajat, letakarom, így a hús sokkal finomabb és omlósabb lesz.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tepsis husi gombával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook