Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Temesvári sertésszelet recept

Temesvári sertésszelet recept

A Temesvári sertésszelet hozzávalói:
4 személyre

1 kanálnyi zsír, vagy olaj
1 fej hagyma
4 szelet sertéshús (comb vagy karaj)
kevés liszt
2-3 dkg füstölt szalonna
40 dkg zöldbab
1 paprika
1 paradicsom (vagy egy kevés paradicsomlé)
só, bors, őrölt paprika
1-2 dl tejföl


A Temesvári sertésszelet elkészítési módja:
A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát lisztbe forgatva kevés zsíron vagy olajon elősütjük. Kivesszük a hússzeleteket a lábosból és a visszamaradt zsiradékban megsütjük az apró kockára vágott szalonnát. Majd kivesszük a szalonnapörcöt is és a zsírjában még megdinszteljük a hagymát is. Ezután rátesszük a zöldbabot, a paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk és kevés őrölt paprikával is megszórjuk. Annyi vízzel engedjük fel amennyi ellepi. Visszatesszük a szalonnapörcöt és a hússzeleteket is és fedő alatt kb fél óra alatt megfőzzük. A tejfölben elkeverünk 1-2 kanálnyi lisztet és ezzel behabarjuk. Diétásan is készíthetjük sovány hússal, olíva olajjal, zsírszegény tejföllel, tk liszttel.


Kategória: Egytálételek receptjei


A temesvári sertésszelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook