Teljes kivizsgálás álláshoz (beszélgetés)
a mrtg azonnal megvan...
de továbbra is állítom: ez nem így működik!
nem értem.
a leletekhez semmi köze nincs a munkáltatónak. orvosi titoktartás is létezik a világon!
ezért kell az üzemorvos, hogy az őáltala kért vizsgálatok tudatában eldöntse, hogy alkalmas vagy-e.
javaslom az orvostudakozo .hu-n az orvos válaszolt, ott találsz üzemorvost... kérdezd meg tőle.
itt valami nem oké.
(voltam katona... még a felvételi előtt orvosi vizsgálat volt... a honvédségnél, az ő orvosuknál, az ő kontójukra)
na de éppen erről szól a foglalkozás-eü.
munkábaállás előtt az üzemorvos elvégzi a szükséges vizsgálatokat. így később nem lehet azt mondani, hogy a munka alatt szerzett bizonyos betegséget, stb. (megsúgom: kilépéskor is kötelező az üzemorvosi vizsgálat éppen ilyen okok miatt)
és igenis: ezeket fizesse a munkáltató, mert az ő dolga.
egyébként kétlem, hogy egy titkárnői álláshoz különleges fizikum, vagy nőgyógyászati vizsgálat volna szükséges .
Azt nem tudom, hogy mekkora hátrány, h antidepresszánst szedek? Nem sokat, 3-4 naponta egy felet, már le is akarom tenni végleg.
Nem akarom eltitkolni, hogy szedek, mert van ilyen kérdés, és előbb-utóbb kiderülne ez is..
De nem vagyok sem beszámíthatatlan, sem skizofrén :))
Sajnos nem értek ehhez, nekem az a furcsa, hogy először kérik az orvosi cuccokat, és nem akkro, amikor már felvételt nyerek. Sztem akkor lenne értelme. De, mivel nemzetbiztonsági munkahely, lehet ezért más...
Ezek a leletek kellenek:
Vérvizsgálat
Teljes vizelet.
Szemészeti vizsgálat
Fül-orr-gégészeti vizsgálat
Mellkas rtg
EKG
Nőgyógyászati lelet+citológia
És magát a leleteket kell majd odaadnom. Valamint a dokival ki kell töltetnem egy olyan papírt, amin
az eü. állapotommal kapcs kérdések vannak..
itt valami nem kóser :s
konkrétan mit kérnek?
Érdekes. Megkaptam az orvosi papírokat, amiket el kell vinnem a háziorvosomhoz, aki ad beutalókat oda, ahova kell.. Ha megvannak a leletek, akkor kell jelentkeznem, utána folytatódik tovább az interjúval.. (ha nem kések le róla)
Nem az ő üzemorvosukhoz küldtek, hisezn még fel sem vagyok véve! Még csak ezután jönne a kiválasztási folyamat..
nem tudom, hogy ehhez mi köze van a háziorvosnak...
ha a munkáltató kéri, akkor a fogl.eü orvoshoz kell menni (akinek a munkáltató fizet ezért), ő ad beutalót oda, ahova szükséges, majd hozzá kell visszamenni az eredményekkel.
sztem rögtön kibukna, hogy pl a nőgyógyászati vizsgálatnak semmi köze nincs a munkakörhöz :)
Ebben az a szép, hogy a munkáltató csak annyit tud meg, hogy alkalmas, nem alkalmas, rendszeres gondozás mellett alkalmas... stb.
mert hogy a fogl-eü-s orvost is köti a titoktartás, tehát nem adhatja ki a munkáltatónak az esetlegesen talált betegségeket.
Elküldenek a körzetizhez és ha úgy látja tovább küld vizsgálatokra.
Vannak munkakörök, amiket nem végezhetsz bizonyos betegségekkel.
Én dolgoztam még ezer éve egy vegyszerboltba, ott is volt nőgyógyászati vizsgálat és ki is akadtam, hogy mennem kell, de a vegyszerek miatt mindent meg kellett nézni.
És: üzemorvos vette észre a szívzörejemet.
Persze, ezt értem, de pl. ha valami betegségre fény derül, akkor mi van? Hátrány?
Illetve a nőgyógyászati vizsgálat kérését én elég intim dolognak tartom...ehhez aztán senkinek semmi köze...
Valaki meg tudja mondani, valójában miért van erre szükség? Állami cégek szokták kérni.
Ekg, vér, vizelet, nőgyógyászati vizsgálat...
További ajánlott fórumok:
- Elindult a meddőségi kivizsgálás! Csináljuk együtt végig
- Kerültél már kellemetlen helyzetbe orvosnál kivizsgáláson?Csak én gondolom kínosnak ezt a szituációt?
- Ha 3 hónapja voltam teljes kardiológiai kivizsgáláson, van rá esély, hogy azóta 'elromlott' valami?
- Teljes orvosi kivizsgálásról és árakról nem TB-alapon van infótok?
- Dr Novák Tibor nőgyógyász Szeged. A teljes kivizsgálásba milyen vizsgálatok tartoznak bele, és most mennyi a tarifa?
- Teljes kivizsgálásra keresek magánklinikát, vagy fizetős kórházi részleget, Budapesten. Tud valaki ilyet?