Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejfölös-pudingos sütemény recept

Tejfölös-pudingos sütemény recept

A Tejfölös-pudingos sütemény hozzávalói:
A tésztához:
6 tojás
180 g kristálycukor
1/2 dl olaj
1 dl víz
150 g finomliszt
100 g rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
1 csipet só
pár csepp citromlé vagy ecet

A pudinghoz:
1 l tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor

A tetejére:
800-900 g tejföl (2 nagy doboz vagy 4 kis doboz)
5-6 evőkanál porcukor
fahéj


A Tejfölös-pudingos sütemény elkészítési módja:
A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A sütőt 220 fokra bemelegítem. A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixelem, hozzáöntöm részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverem, de mostmár csak kanállal a lisztet is. A tojásfehérjékből kemény habot verek, mikor már habos, beleadom a citromlét és azzal még verem 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatom óvatosan, hogy ne törjön. A tészta felét a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára, Villával kicsit “megturkálom”, a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatok, és a tészta tetejére egyenletesen elrakosgatom. Betolom a sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, és ajtónyitás nélkül kb. 40-45 percig sütöm. A két tejfölt elkeverem a porcukorral és a még meleg sütire öntöm. Hagyom az egészet kihűlni, majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl. Tálalás előtt a tetejét meghintem őrölt fahéjjal.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejfölös-pudingos sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook