Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejfölös nyúlpörkölt recept

Tejfölös nyúlpörkölt recept

A Tejfölös nyúlpörkölt hozzávalói:
1 kg nyúlhús
2 fej vöröshagyma
olaj vagy zsír

bors
majoránna
pár szem borókabogyó
paradicsom
paprika
őrölt pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
2 dl tej
2 ek liszt
2 ek tejföl


A Tejfölös nyúlpörkölt elkészítési módja:
A nyúlhúst jól megmossuk és szétvágjuk. A hagymákat apróra vágjuk és olajban vagy zsírban odatesszük pirulni. Ha már üveges, hozzátesszük a paprikát kockára vágva, picit pároljuk, majd a gázról levéve beletesszük a piros paprikát és két-három keverés után a húst. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A fokhagymákat apróra vágjuk és beletesszük. Sót, borsot, majoránnát, meg borókabogyót adunk hozzá ízlés szerint. Fedő alatt főzzük. Ha félpuha, beletesszük a héjától megszabadított, apróra vágott paradicsomot. Mikor már beürüsödött a leve és a hús is megpuhult, a lisztből, tejfölből és a tejből simára kevert habarást készítünk és hozzáöntjük a húshoz. A habarással még főzzük 10 percet folyamatosan kevergetve. Nokedlivel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A tejfölös nyúlpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook