Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejfölös, gombás csirke, nokedlivel recept

Tejfölös, gombás csirke, nokedlivel recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tejfölös, gombás csirke, nokedlivel hozzávalói:
1 db, nagy csirkemellfilé
1 üveg, szeletelt vagy egész csiperkegomba
1 db MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskocka
300 g tejföl
2 fej vöröshagyma
1 db fokhagymagerezd
ízlés szerint bors
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint olaj
szükséges mennyiségű liszt
1 db tojás
szükséges mennyiségű víz
ízlés szerint só


A Tejfölös, gombás csirke, nokedlivel elkészítési módja:
A hagymákat apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük. A csirkét felkockázzuk/csíkozzuk, és a dinsztelt hagymán fehéredésig átforgatjuk. Pirospaprikával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, amiben előzőleg feloldottuk a Csípős Tyúkhúsleveskockát. Puhára főzzük a csirkét, majd belekeverjük a gombát. Pár percig rotyogtatjuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Hagyjuk, hogy besűrűsödjön, és lekapcsoljuk. A nokedlihez a tojást sóval enyhén felverjük. Vizet öntünk bele, majd annyi lisztet, hogy könnyen szaggatható tésztát kapjunk. Forró, lobogó, sós vízbe szaggatjuk. Leszűrve a tokány mellé tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A tejfölös, gombás csirke, nokedlivel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook