Tejérzékenység csecsemőknél! (beszélgetés)
Én is remélem,hogy minden okés lesz,ha tápszert kell váltani.
Nálunk a vizit kb 2-3 perc, előtte mikor a doktor nő megvizsgálta az volt 5-6 perc.
a pregomin tuti tápszer a tejérzékeny babóknak.
szóval remélem minden okés lesz.
hát nálunk ez ugy megy hogy legalább 5-10 perc ha nem többet de a dokik elbeszélgetnek a szülőkkel.
van olyan hogy a dokinők még este fél hatkor is benn vannak.
Értem.Próbáltam én erőszakos lenni,csak az a baj nem vagyok ilyen típus:(.Sajnos az orvosok mindig rohantak,vagy épp nem tudtak a kérdésemre válaszolni,vagy épp a válasz nem volt számomra kielégítő.
Neked viszont köszönöm a tippet,nagyon egyszerűen fogom csinálni a dolgot,ha tápszert kell váltani akkor nem mondom meg,hogy teszek bele cukrot,így nem fognak győzködni sehogy sem:)
mi annyit teszünk ilyen helyzetben hogy ha anya szoptat őt tejmentesre ha tápszert eszik a babó akkor meg tápszerváltás.
És 1 évesen áltálában visszahívjuk őket tejterhelésre az előzmények miatt.
mi nem csinálunk ilyen vérvizsgálatot.
Igy nem tudom.
140 ml-be az egy mokkáskanálnyi elég igen,fognak tanácsolni neked bizti olyat hogy ne adj cukrot neki stb.
de ez a kevés mennyiség elenyésző.
sokszor erőszakosabbnak kell lenni a dokikkal is.
Köszönöm a tippeket,jó,hogy van a hoxa,mert a kórházba a dokik nem mondanak el mindent hiába kérdez az ember.
Mennyi cukrot tegyek mondjuk 140mltápszerbe?1 mokkáskanálnyi elég?
Én sem tudom miért tart ilyen sokáig a széklet vér vizsgálat:(.
Ami a legbosszantóbb,hogy az allergiavizsg. eredménye 3 hét,azt nem tudod miért?
Az a baj tudod hogy bármilyen más tápszerrel próbálkozol ami tejmentes mind ilyen rossz ízű.
Próbáld tényleg a pregomint én is irtam ezt az előzőekben.
Talán tejmentes vagy hipoallergén nem tudom pontosan a Nutrilon pepti 1 is,de ez nem 100%-ék.
A praktikákkal amit leírtam azzal próbáld meg,aztán meglátjátok.
Egyébként fogyni azért is fogyhatott mert elég sokáig ment a hasa.
Nem tudom miért tart ilyen sokáig a széklet vér vizsgálat itt nálunk ha a labor csinálja 1 nap ha mi osztályon rögtön tudjuk az eredményt.
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat:)!
Sajnos nem tudok már szoptatni Regina 4 hetes kora óta:(,mellgyulladásom volt+idegesség...
Rota vírusra 2szer oltottak székletet egyszer negatív és egyszer pozitív lett:(.Heomolexet pedig 4szer csináltak neki, a 4.-nek holnap lesz meg az eredménye.Az új tápszernek a neve Pregomin volt,de azt nagyon nem szívesen ette:(.Viszont ajánlották nekem a Nutrilont,hogy abba is van tej mentes azt esetleg nem ismered?
ha az új tápszewrtől nincs vér akkor használja azt mert az jó lesz.
tényleg egy kis fortély és jobbá tehető az íze.
kivánom neki hogy minden jó legyen.
olvastam a tápszerváltásról,ne álljál vissza a régire mert a haemolex vizsgálat alapján ez jó és nem volt benne vér.
Mi a neve az újnak??
Pregomin?
NEocate??
Ezeknek mind mind rossz ízük van ,de egy nagyon nagyon pici cukrot tehetsz bele hogy kicsit jobb legyen az íze.
És mivel ilyen a tápszer jobb melegebben adni neki mert úgy nem érezhető annyira az íze.
Biztos észrevetted már hogyha egy idő után már hideg vagy alig langyi öklendeznek a tápszertől.
Ilyenkor kicsit rá kell melegíyteni.
Egyébként a székletvérvizsgálatot mi a II.Gyereken ott helyben az osztályon csináljuk meg igy rögtön van eredmény.
Nagyon szép baba!!!
Remélhetőleg semmi probléma nem lesz.
akkor tápszerváltás lesz belőle.
A rotavírusnál ugy tudom legalább 3 székletleoltás kell.
akkor nem tudom,akkor lehet tápszert kell váltani vagy másra is kell vigyázni
mivel nem írta hogy anyatejes e vagy sem és következtetvén a pici korára erre gondol az ember rögtön.
én úgy vettem le hogy anyatejesde ha nem akkor majd ő elárulja.
Ha nem az akkor esetleg tápszerváltás tejalapúról tejmentesre.
Vagy más a probléma!
Nem mivel az anya eszik tejes dolgot ez kiválasztódik az anyatejben és igy ha a babó érzékeny rá igy reagál rá hogy véreset fog kakilni
A babót hogy lehetne átteni tejmentesre ha szopizik??
"TEENDŐ :anyuka tejmentes étrendet kezd el enni."
Miért az anyuka kezd el tejmentes étrendet enni?
Nem a babát kezdi tejmentesen etetni?
ha vér van a babó székletében akkor igen a tejérzékenységre gondolunk elösször.
TEENDŐ :anyuka tejmentes étrendet kezd el enni.
nem rögtön kell várni a csodát,de pár héten belül nyoma sem lesz a székletben a vér.
Biztos lesznek,akik majd reagálnak a kérdésedre,hisz nagyon sok tejérzékeny baba van.
Most valószínű nem érnek rá az anyukák.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket?
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Mini felnőttek? Olyan ruhában járatnak csecsemőket mint ahogyan felnőttek öltöznek
- Fehérjebevitel tejérzékenyen...de mivel?
- Ki hogyan élte meg a csecsemőkorszakot légzésfigyelő nélkül?
- Nagy hőségben kell-e a csecsemőknek a tápláláson felül plusz folyadékot adni?