Tegeződés vagy sem... (tudásbázis)
ezé mondom hogy melóhelyfüggő:D
amúgy meg ez legyen a legnagyobb problémánk, hogy tegezzük a főnököt vagy magázzuk és akkor nem lesz baj:D
Egy romantikus filmben úgy megtetszett a napokban egy kemény beolvasás: megvetem magát!
Már alig várom, hogy elsüthessem :D
Mondasz valamit: Én 47 leszek hamarosan, a 17 éves lányommal ülünk egy kávézóban, jön a pincér kiscsaj, (25 körüli) és "Sziasztok, lányok, mit hozhatok?"
Hát, olyan fura.
Persze, fiatalosnak mondanak (annak is érzem magam), na de na....
Én amúgy boltban a tizenéves, gyakorlaton lévő eladó kislányt is magázom, "legyen szíves, kérem, stb...."
Egyedül szakmai rendezvényeken tegezem a 65 éveset is, meg a 20 éveset is, férfit is, nőt is, úgy, hogy rá sem kérdezek, de az egy más közeg.
De pl. egy hivatalban, hiába vagyunk szakmabeliek, és hiába ugyanaz (vagy magasabb) a végzettségem, mint az ügyintézőnek, eszembe nem jutna tegezni, tegeződést felajánlani sem, tehát itt már megint más a szakmabeliség.
Munkahelyen nem tudom, mi a szokás mostanában.
Oda úgy kell belépni, hogy berúgod a veszkó csizmával az ajtót, kiveszed a fogad közül a fogpisztálót, becsulázol a sarokba, aztán hüvelykujj a csőpőhöz a gyatyába és félszemmel hunyorítva:
-A gyors kezű Béla vagyok, gondolom, már hallottak rólam. Én is örülök, hogy végre találkozunk.
Azt javasolnám én is, hogyha olyan helyen dolgozol ahol több hölgy is van kérdezd meg őket, hogy mi itt a szokás tegeződés szempontjából. Ahol én dolgoztam (kb. 130 fő) egyedül az üzemigazgatót magáztam, igaz, hogy ő 40 valahány évvel idősebb volt nálam. Nem is állt volna rá a szám a tegeződésre.
Leírta itt már valaki, hogy véletlenül tegezd le és akkor lehet, hogy magától felajánlja. Hogyha nem, akkor még nem jött el az ideje a tegeződésnek.
melóhely függő, pl fura lenne ha a szépségszalonban a 3 melós magázódna egymással:D
hun dogzó?:D
ha a veled egykoruakkal is tegeződik és mindenkivel akkor valami lazább szituban benyögheted:D valahogy utalj rá:D
ne legyél annyira konkrét:D
vagy véletlen tegezd le majd gyorsan bocsánatot kérsz és erre felajálja...
nem olyan bonyolult ez:D
most ha bemegy közétek úgyköszön hogy: jónapot kivánok,sziasztok?
A főnököm 25 évvel idősebb.Mindenkivel tegeződik.De ő ajánlotta fel.Ha új ember érkezik,általában néhány hónap után valamilyen közös összejövetelen szokta felajánlani az újaknak a tegeződést.
Kolléganőktől nem kérdezted náluk hogy volt?
További ajánlott fórumok:
- Egy fiatal nő kezdeményezheti a tegeződést egy idősebb férfi felé, akit gyerekkora óta ismer,de már ciki a csókolom?
- Tegeződés vagy magázódás? (Válaszadás előtt az első hozzászólást kérlek olvassátok el!)
- Orvos beteg kapcsolat...Kinek illik kezdeményezni a tegeződést?
- Tegeződés vagy magázódás?
- Az illem mit kíván tegeződésnél, ha a nő a fiatalabb és a másik fél egy férfi?
- Bölcsődében szülői- gondozónői tegeződés.