Tefal actifry olajsütő kipróbált és saját receptek (beszélgetés)
Sziasztok,
Nekem is van ilyen szipiszupicsodatefalom :))))
A sültkrumpli nagyon fini benne, már többször csináltam. És tényleg nem mindegy, hogy milyen krumplit vesz az ember.
Én mirelit rántott camambert-et sütöttem benne olaj nélkül és nagyon fini lett. Nem kell neki 5-6 percnél több.
Szia,
A rántott husit ugyanúgy csinálod, mint olajban,csak körben egy pici csíkot öntesz olajból. És néha megforgatod, ja és persze lapát nélkül. A krumpli egy kg mehet bele, van hogy túl töltjük, az sem gond, csak néha rá kell nézni, hogy ne ugorjanak fel a sütő peremére.
A rántott hús hogy készül? Milyen hús? Hogyan kell panírozni? Be kell mártani olajba panírozva? Mennyi ideig sül? Meg kell fordítani?
És a krumpli? Mennyit lehet bele tenni? Egymáson is lehetnek a darabok? Az mennyi idő alatt készül el?
Bármilyen receptnek örülök. Köszönet.
Sziasztok! Én tegnap vettem meg az actifry-t, és pár használat után lenne pár kérdésem.
A bundáskenyér nem igazán hasonlított az "igazi"-ra, bár nem volt rossz. A krumpli egész tűrhető lett, bár nálam, és ez zavar igazán, eléggé kijön azért a szag.
Szóval az a kérdésem, hogy nektek mennyire jön ki? Mennyi rés van a fedél résznél? Mert nekem ott azért jön ki a levegő rendesen...
Sziasztok!
Sajnos nem találtam senkit, aki segített volna a portugál nyelvű receptek fordításában, így kénytelen leszek saját magam megoldani a problémát.
Az első egy nagyon egyszerű recept:
Ropogós kenyér az Actifryban
A pár napos kenyér felhasználásának 1000 féle módja létezik, így miért ne próbálhatnánk ki azt akár az Actifry-ban? Ez utóbbi előnye, hogy a kenyeret akár kedvünk szerint fűszerezhetjük is. Ha a kenyeret önmagában szeretnénk fogyasztani, elég csak pár percig pirítani, ha viszont főételhez szolgáljuk fel (pl. sóskaleves), akkor kb. 10-12 percre állítsuk a gépet.
Hozzávalók egy mediterrán jellegű pirítóshoz:
kockákra vágott kenyér
1 kanál olívaolaj
szárított kakukkfű (használhatunk akár citromkakukkfüvet, oreganót stb.)
ízlés szerint fokhagymapor
Elkészítése:
Helyezzük az Actifry-ba a kenyeret, a fűszereket szórjuk a kanálnyi olívaolajba (ha nem így teszünk, a forró levegő szétfújja a fűszereket), és lassan, egyenletesen öntsük rá a kenyérkockákra.
Nekem bevált ez a recept, de kíváncsi vagyok rá, ki milyen egyéb ötlettel tud szolgálni, akár a fűszerezés terén...
Köszönöm!!!!!
és piros krumpli vagy sárga krunpli?
szerintem fogj egy darabot rakd be, és menten kiderül :)
aki tudja persze szóljon mert így lövésem sincs, azért hagyatkozom a zacskós megoldásra (ráírják mire jó)
és még egy kérdés..
A sárga krumpli főző vagy sütő krumpli?
Köszönöm!
Sziasztok!
Karácsonyra kaptam egy ilyen sütőt. Olvasgattam a hozzászólásokat és kipróbáltam a bundás kenyér változatot. Nekem nem egyenletesen sült meg az edány minden részén. Ami közelebb volt a hőforráshoz az hamarabb pirult. Mit rontottam el? Uganakkor nagyon izgat amit a csirkecombról írtatok, hogy milyen finom. Ha úgy süti mint a bundást akkor nem lesz gáz? Egyik helyen pirul a másik helyen nem?! Mit tegyek?
Köszönöm a segítséget!
szia
1 kiló krumplival még nem próbáltam, de amennyit én sütöttem azt 15-20 perc alatt megsült
a krumplira ami zacskós rá van írva, hogy mire ajánlják
Sziasztok!
Gondolkozom, hogy veszek egy ilyen olajsütőt karácsonyra.
Kb. mennyi idő alatt süttök ki 1 kg krumplit? Honnan lehet tudni, hogy a krumpli főző vagy sütő-e? előre is köszi!
Üdvözlet mindenkinek!
Újoncként érdeklődnék eme remeknek tűnő masinériáról.
Egy két leírásban nem túl hízelgő véleményt találtam. Ha jól veszem ki a hozzászólásokból, elég sok probléma van/volt velük, illetve az első szériásként említett darabokkal. Honnan tudom hogy melyik az első szériás? A második szériásokkal nincs annyi gond? Kicsit drágának találom ahhoz hogy ennyi gond legyen velük! Láttam limitált szériás fekete sütőket de sajna az csak külföldön van.
Előre is köszönöm a válaszokat/hozzászólásokat!
próbáld meg kisebb darabokra vágni a húsit, ha eddig nem tetted
meg elő kell készíteni, gondolok itt arra, sózzad be, lehet még mást is, de ha natúrt akarsz akkor elég a só, fóliába tekerd be, és tedd be a hűtőbe több órára, és utána panírozzad stb. , ha ezt is próbáltad akkor szólj :)
Nekem 2 hónapig volt szervízben, akkor volt 3 hetes!! A motortól kezdve az átlátszó műanyag fedélig mindent kicseréltek, mert ez az első széria volt, amibe belenyúltam, és azt mondták, azok hibásak. /0km.-es Suzukival sem volt szerencsém anno, azt még meg sem tudták javítani!/
Szétolvadt a rács, leesett magától a fedél, stb. Ne aggódj, egyszer kész lesz, és ahogy Uri G. mondaná, múkodni fog.