Tefal actifry olajsütő kipróbált és saját receptek (beszélgetés)
na Erre van pont rákattanva az Uram:) lapáttal?
Sziasztok! Rég jártam itt...
Hű mennyi új tefal-tulajdonos :) Szia 'szti ! :)
Vikksi, ez is tapadásmentes felület, mint bármelyik teflon-edény, ha vigyázol, hogy ne karcold fel, szerintem nagyon hosszú életű lesz.
A brassói receptre felkaptam a fejem, de ez azért nagyon messze van az igazi brassóitól - annak a lelke a sok hagyma, fokhagyma és a sok majoranna - de szalonnás húsnak tökéletes :)
Viszont rendes brassóit lehet, hogy kipróbálok benne, csak félek, amikor hozzátenném a fűszereket, szétfújná...
Hm, paellát azóta nem ettem, azóta se volt leárazva, 1000ft-ot meg egyszerűen nincs szívem kiadni egy fél kilós zacsiért... :S (vagy lehet nincs is annyi)
Ma a kedvencünk sült benne, a krumpli+hagyma+füstli egyveleg :)
ma csirkemell sült zöldséggel
felkockáztam és bepácoltam egy nappal előbb a csirkét: joghurt, só, olaj, ételízesítő, fokhagyma saját paprikakrém és chili
25 percig sütöttem a páccal együtt, 5 perc után adtam hozzá a fagyasztott zöldséget
(kicsit a lapátra rásült a cucc, aki kézzel mosogat lehet nem szeretné)
finom :-)
én am csirkeszárnyakat sütöttem,23percet meg ey ksi vizet adtam neki,igenfincsi lett
Sziasztok! Én is karira kaptam egy actifry-t :)
Már sütöttem benne többször krumplit és ma kipróbáltam a paellat..isteni lett. A fagyasztott zacsisat beleborítottam és 20 perc alatt kész volt.
sziasztok! Tegnap rántottam gombát benne.pici fejek voltak rendesen paniroztam.az első adagot 18percig sütöttem és 5perc után tettem be a lapátot a 2.adagot 15 percig és kb 3perc után került bele a lapát.így kicsit megkeményedett a panír és nem jött le róla és egyenletesen pirult:)
Én is karácsonyra kaptam. Már sütöttem benne előre panírozott sajttal-sonkával töltött pulykamellet. Keverőlapát nélkül, semmi olajat nem tettem hozzá,30 percig sütöm félidőben megfordítom. Nekem nagyon ízlett.
Sziasztok!
Az érdekelne hogy mivel van a belseje bélelve, és hogy az nem pattogzik e le idővel és esszük meg a finomabbnál finomabb falatokkal?
Köszönöm!
Rántott karfiol továbbfejlesztett változat: pici karfiolok kb7cm fejek keverőlapáttal sütve a 15.perctől.a többi ugyanaz mint lent. Így lett az igazi:)
Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni ha nem bánjátok!
Én is Actify tulajdonos lettem karácsony alkalmából!
Amit elsőnek szeretnék kérdezni,ti szoktatok-e benne sütni előre panírozott mirelitet?
Rántott karfiol készült tegnap. Megfőztem a karfiolt úgy hogy a villát már könnyem bele tudjam szúrni.panír szokásos módon. Tojásba nem tettem olajat.bekentem Szilikonos ecsettel olajjal a külsejét. 25perc alatt megsült 15perc után fordítottam.máskor jobban megfőzöm a karfiolt majdnem teljesen készre mert az olajtól nem fog szétesni és ebben nem lett tök puha .
na igen:) ezért is írom magamnak is ilyen lelkesen mert ha kitapasztalom hogy minek mennyi idő kell onnantól kezdve több összetevős dolgok is szóba jöhetnek:) remélem más is ír be majd kipróbált dolgokat mert tényleg nem nagyon van ilyen jól összeszedett szakácskönyv szerűség.
hmmm Szilvikém,szuperul hangzik minden!Amugy sajtot amr sütöttem en is, ilyen félkészet. Nekem jo lett teljesen, a titok sztem ,hogy figyeled,ne süsd tul es rövid ideig sem.
Újabb próbálkozások Actifry-ban:)Estére újabb brassóit csináltam Apának, na ez nagyon jó lett..
Nem száraz brassói receptje:
2 csík kolozsvári szalonnát felkockáztam és betettem az Actifry-ba, kevert a lapát 2 kört és beleraktam a szárazra törölt kockkra vágott krumplit. 35 perc sütés itán hozzáadta ma falatnyi kockákra vágott csirkemellkockákat és 10 percig sütöttem. nem tettem hozzá plusz olajat csak ami a szalonnából kisült zsír.
Ma kipróbáltam ebédre a rántott sajtot.
nem tettem a tojásba olajat ellenben bekentem szilikonos ecsettel a külsejét. igaz szétfolyt mert csak egyszer bundáztam de simán összeszedhető és fogyasztható volt klassz ropogós külsővel 15 perc alatt!félidőben forgattam.
Ehhez sütöttem sült rizsgolyókat.25 perc alatt sült meg .félidőban forgattam és a külsejét bekentem olajjal.Ennek receptje:
Hozzávalók:
20 dkg rizs
15 dkg sonka vagy bacon
15 dkg sajt
olivaolaj
só, bors, zsemlemorzsa
1 tojás
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, langyosra hütjük.
A sonkát vagy bacont apró kockára vágjuk és megpiritjuk.A sajtot lereszeljük.
A rizst-sonkát-sajtot egy tálba összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
Vízes kézzel kis golyókat formázunk.Tojásba-zsemlemorzsába rakjuk, és kisütjük.
Én vettem rántani való sajtot, majd azt akarom kipróbálni benne, valaki csinált már? Az az igazság, hogy nekem eddig rántott dolog nem nagyon sikerült :( iszonyat kemény, száraz lett a panír :( mennyi olajat kellene tenni a tojásba? Plusz kenjem is be rendesen a panírt?
brassói nagyon száraz:( krumpli jó de a hús kopog. Apa adagját kicsit máshogy csinálom teszek alá szalonnát is és az utolsó pár percben adom hozzá a húst.tettem bele hagymát vékony karikaban de az sem lett az igazi. De nem baj:) a Rántott hús meg a rizsgolyó kimarad mert elfogyott a tojás.
reggeli bundás kenyér lett mert Apa később ment dolgozni. Nem a megszokott íz szárazabb de megállapítottuk hogy így is remek és legalább egészségesebb Úgyhogy maradunk ennél. Tettem egy evőkanál olajat 4 tojásba úgy tettem bele a kenyeret. Nekem 7 perc alatt megsült kb 5percnél fordítottam.
hááát, a fánk nálam nem nyert. nem azt mondom, hogy ehetetlen, mert átsült, de semmi köze a fánkhoz, tömör maradt a tészta, nem olyan levegős, mint az olajban sült meg olyan furi az egész, sebaj, egy próbát megért.
holnap kipróbálom a brassóit estére . Meg nekem meg a gyereknek ebédre Rántott csirkemellet sült rizsgolyóval. Kíváncsi leszek:)
a rántott hallal nem mertem kísérletezni (még), de tegnap fűszeres csirkeszárnyat sütöttem együtt krumplival és nagy sikert aratott, ma megpróbálom a fánkot
én is:) vágytam rá de annyi jót olvastam róla a naplódban hogy még inkább akartam:)
Szilvi örülök,h boldog atifry tlajdonos lettel;-))
első actifry receptem: Rántott hal
1szelet hekk filét és 1 szelet pangasius halfilét próbáltam . Összesen 3 fért volna bele. A szeleteket félbe vágtam jól felitattam a vizet. Megsóztam. Beleforgattam lisztbe, tojásba amibe tettem egy kávéskanál olajat tojásonként és zsemlemorzsába. Szilikonos kenőecsettel megkentem a szeleteket pici olajjal és a sütőt is vékonyan. Kivettem a keverőlapátot és oldalanként 12percig sütöttem.
Ha valaki leírta már akkor bocsi csak olvastam több hozzászólást hogy hiányolják a pontos recepteket:)
sziasztok! férjem és Anyósomék megleptek egy actifry-al karácsonyra .nagyon régóta szerettem volna:) most itt elkezdtem visszaolvasni a fórumot és próbálok tippeket gyűjteni. Azt általánosságban megállapítottam hogy a disznóhús kevésbé jó benne. Ma vendégek voltak halat rántottam de a hagyományos módon mert nem mertem bevállalni teszt nélkül de egy adagot sütöttem benne és nagyon jó lett nem csalódtam egyáltalán:) olvasom a topikot és beszámolok a tapasztalataimról:)
Nagyon jó kis szerkezet,férfi létemre könnyen tudom használni.Sütöttem benne krumplit,húst és még bundás kenyeret is.Nem igaz,hogy nagyon drága,webáruházakban jóval ólcsóbban be lehet szerezni.
További ajánlott fórumok: