Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Tarhonya recept

Tarhonya recept

A Tarhonya hozzávalói:
60 dkg tarhonya,
10 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
5 gramm fűszerpaprika,
javasolt folyadékmennyiség 1,2 l,
ízlés szerint só.


A Tarhonya elkészítési módja:
A tarhonya súlyához viszonyítva kétszeres mennyiségű sós vizet forralunk. A tarhonyát zsíron aranysárgára pirítjuk. Egy kevés finomra vágott hagymát adunk hozzá. Ezzel is megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és fűszerpaprikát adunk hozzá. Gyorsan elkeverjük, majd felöntjük a sós, forrásban levő vízzel. Felforraljuk , fedővel lefedjük. A forró sütőbe helyezzük, és készre pároljuk. Miután a tarhonyát kiemeltük a sütőből, pecsenyevillával fölkeverjük. A tarhonya készíthető vöröshagyma és fűszerpaprika nélkül is. A tarhonyát lefedve vízfürdőben tartjuk melegen tálalásig.


Kategória: Köretek receptjei


A tarhonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook