Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Tárcsán készített kelbimbó recept

Tárcsán készített kelbimbó recept

Elkészítési idő 70 perc

A Tárcsán készített kelbimbó hozzávalói:
75 dkg kelbimbó (mélyhűtött), 1 nagy fej vöröshagyma,1 db zöldségleves kocka, 2 evőkanál napraforgó olaj, 3 db alma, 1 dl almalé, 4 evőkanál tejszín, 1 evőkanál reszelt torma, 1-1 csipetnyi őrölt fahéj és reszelt szerecsendió,1 mokkáskanál morzsolt majoránna, 10 dkg húsos füstölt szalonna.


A Tárcsán készített kelbimbó elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, majd a felforrósított olajon megdinszteljük. Ha kész ráöntjük az almalevet, majd hozzáöntünk még kb 2 dl vizet és felforraljuk. Ebben a lében feloldjuk a morzsolt zöldségleveskockát. Ezután beleszórjuk a fagyasztott kelbimbót, és mintegy 20 percig főzzük. Közben egy almát meghámozunk, magházát kivágjuk és az almahúst felkockázzuk, majd a tejszínnel, a tormával, a majoránnával együtt a kelbimbóhoz adjuk. Ezután csipetnyi őrölt borssal, szerecsendióval ízesítjük és jól összeforraljuk. Közben a húsos füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és külön edényben megpirítjuk. A maradék két almát megmossuk, magházát kiszedjük és héjastól kockára vágva a szalonnához keverjük, majd néhány percnyi pirítás után a kelbimbóhoz adjuk, összekeverjük és tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 26. 17:14
A tárcsán készített kelbimbó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook