Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Májjal töltött, tejföllel leöntött sült burgonya recept

Májjal töltött, tejföllel leöntött sült burgonya recept

Elkészítési idő 50 perc

A Májjal töltött, tejföllel leöntött sült burgonya hozzávalói:
1 kg burgonya, 30 dkg máj, só, bors, tejföl, olvasztott disznózsír, reszelt sajt.


A Májjal töltött, tejföllel leöntött sült burgonya elkészítési módja:
Elkészítésekor a megtisztított burgonyát egészben megfőzünk. A vizét szitán leszűrjük, és közepüket kivájjuk. A kb 30 dkg tisztított májat – lehet borjú, sertés vagy csirke - zsíron megpirítunk, majd ledaráljuk (turmixoljuk), sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a kivájt és összemorzsolt krumplirésszel. Ezután a masszával az üreges-burgonyát megtöltjük Zsírral kikent tűzálló edénybe tesszük, leöntjük tejföllel és pár evőkanál olvasztott zsírral. A tetejére reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb 15-20 perc alatt készre sütjük


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 25. 16:26
A májjal töltött, tejföllel leöntött sült burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook