Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről? (beszélgetés)
:) annyira kedves az érdeklődésed:) persze, h megosztom.
Nekem még júliusban volt a lombik, 5 termékenyült meg, de abból az egyik nem igazán jól osztódott, úgyhogy 2-t kaptam vissza akkor, abból az egyik 10 sejtes volt, benne bíztunk nagyon. Meg is tapadt, volt szív hangja, de sajnos elveszítettük:( 3 hónapot vártunk és újra bejelentkeztünk, még kértek egy-két véreredményt+méhüreg vizsgálatot és már mehettünk is a fagyikért:) szintén 2-t kaptam vissza és majd meglátjuk mi lesz belőlük. Mi Győrbe járunk.
És Te hova? Mik a tapasztalatok?
Nekünk az ICSI -ben nem volt igazán választásunk. Megkérdeztek, hogy legyen-e de nem igazán örültek, hogy kértük hogy a 8-ból 4-et eresszenek össze, hadd csinálják a dolgukat "természetesen" :) Második körben már nem is kérdezték.
Hatchinget ha jól tudom, csak indokolt esetben csinálják, automatikusan nem. Most 3szorra már lehet nálunk is elkél.
Köszi,ezt a rövidítést nem ismertem eddig.nekem volt hatching a beültetésnél(nem fagyis volt)3 napos 8 sejtes volt mindkettő amit vissza kaptam és az egyik tapadt meg.
Nekem automatikusan csinálták,nem kértem külön.Meg is lepődtem mikor olvastam a zárójelentésen.És az ICSI-t is ugyanígy.
Blasztó állapotban lévő embriónál nem csinálnak,mert annak mâr nagyon el van vékonyodva a burokja.
Nekem a 2.lombiknál 6 és 8 sejtés embriókat ültettek be és akkor hatchingelték.
Provence: voltál vérvételen?
Nem ér megfutamodni!!!
Sikerülni fog!!!:))
Ez szuper Ruzsvirag! Basszus ez a hulye erintokepernyo, minden masodik betut kihagyok, ha nem figyelek.
En most elmegyek specko genetikara, kizarni a megtapadast megakadalyozo dolgokat, valamint elviszem az inzulin eredmenyemet a mensmentisbe, mar kaptam idopontot. Nem vagyok hajlando neki kezdeni a harmadik beultetesnek, amig ezeken a teuleteken nem latok tisztan...
Beszéltem a Kaális dokinővel. A következő ciklusban indulunk a fagyibabákért.
Hajrá március!!!:)
Moon, gratulalok!
Szia Ruzsvirag! Nekem itt nemetorszagban ugy volt, hogy harmasaval engedik fel oket. Szoval harombol 1 eledt fel, ekkor meg kettot kivettek e mindketto felebredt, csak kettot kaptam vissza, szovl otbol harom. Itt 77% az esely ebben az intezmenyben a feleledesre es tovabb fejlodesre, ez nagyjabol fete a valosagot. A hatching pontosabban ara,jo, hogy ahogy szombatne irta a burkon vagast ejtenek igy a blasztocita konnyebben tud kibujni a burokbol es aztan agyazodik be, ha vastag a buro, minel idosebb valaki a pete burka annal vastagabb, iletve ahogy ovatama fagasztas is vastagit. Szoval igy :-)
Általában kettesével szokták fagyasztani, nekem is 4 db lett fagyasztva, 2x2.
Azt nem tudom, hogyha csak a kettőből egy kezd el osztódni, akkor kiolvasztják-e a másik kettőt is. Erre vonatkozóan még nincs tapasztalatom.
Ha esetleg valaki tudná a vaálaszt az alábbiakra...
Hányat olvasztanak fel, ha pl. 2-t akarunk visszaültetni? Pont 2 vagy 3-at, hogy hátha valamelyik nem fejlődik tovább? Azt sem tudom, hogy hányasával vannak lefagyasztva, egyesével vagy kettesével?
Sziasztok
Én is csatlakoznék. Már volt 2 lombik az elsőnél megvolt a beágyazódás, szép magas HcG de a természet hamar megoldotta.. másodiknál még ennyi se volt, de lett 8 lefagyasztott embriónk. Most márciusban mennénk vissza értük, már nem az összesért, a BMC-be.
Jó hallani , hogy valakinek sikerült már fagyasztottból is.
Moon!
Annyira jó olvasni, hogy nektek sikerült.:))
Gratulálok!:))
Volna kedved pár mondatban leírni, hogy hova jársz, mikor volt a lombik, mennyi petesejted lett, mennyit vártatok a fagyibabás beültetés előtt, stb.
MInden érdekel.:)
Sziasztok!
Csatlakoznék hozzátok.
Tegnap derült ki egyértelműen, hogy nem sikerült a 2. lombikunk. Megjött piri.:(
Van 4 fagyibabánk, és készülünk rá, hogy nemsokára belevágjunk a fagyibabás beültetésbe.
Asszisztált hatching
Lézerrel megvágják a burkot,ezzel is elősegítik a beágyazódáshoz!
Baby:Sajnálom:(((
Szia G-VJ!
A fagyasztott is működik, higgyj benne! szeretnék egy jó példával szolgálni én is neked. Nekem most volt 26-án a beültetés és tegnap tudtam meg, hogy sikerült! Szóval fel a fejjel! :)
További ajánlott fórumok:
- Mit rejt a hűtőd, fagyasztód?
- Patkány a fagyasztóban
- Te fel mernél használni egy 2hete lejárt fagyasztott csirkét?
- Az alkohlistákon valóban segít a kapszula beültetés?Mik a vélemények, tapasztalatok?
- Van valakinek tapasztalata sérvműtét utáni háló beültetéséről?
- Ismeri valaki a Volom Dentált vagy a Czinkóczky fogászatot? Lehet, hogy beültetésre is szükségem lesz, írnátok tapasztalatot ezekről?