Tanulási zavarok (beszélgetés)
Merjünk nagyot álmodni.
Amikor ovis volt( egy ovónő értelmi fogyatékosnak mondta) átmentünk egy másikba. Akkor azt gondoltam egy könnyü általános, legalább a 8 osztálya meglegyen. Rábeszéltek egy erős általános iskolára. Végig 3-4-es között volt.
Aztán kipróbáltunk egy alapitványi középiskolást, tipikusan SNI gyerekeknek. 2 évi birta, de könyörgött hozzam el onnan. 25 gyerekből 18 bukott. Ő nem. Ott is 3-4-es. Áthoztuk 10. osztályra egy erős középiskolába. Beilleszkedéssel voltak gondok. 35-en vannak. Az év végi eredménye 3-4 es között. Sőt, magyarból 4-es!!!!!!!!!
Most Ő álmodik helyettem, főiskoláról. Talán sikerül.
Melette keményen sportol. Eredményesen.
Irásban nem kellene számonkérni, de megirja a felmérőket( én nem tudom elolvasni az irását.)
Kapott lehetőséget (nem él vele) laptopot használni.
Érettségizni viszont nem fog irásban, csak szóban.
Ők alkalmasabbak arra, hogy megjegyezzék az órai anyagot. Igaz, ő az általános 8 osztálya alatt mindig az első padban ült, igy a tanárok vissza tudták terelni a figyelmét ha elkalandozott.
Figyelj oda, ne fordulhasson elő veletek az, ami velünk.
Az én fiam is hagyományos iskolába járt.
Hetente fejlesztették, de sajnos angol óra alatt.
Igy angolból felmentették, és sajnos középiskolába jöttek rá, hogy jogtalanul.
Igy ki kellett harcolnom, hogy ne kelljen belőle érettségiznie.
Neki pl. a diszlexiát a 2006-os országos felülvizsgálatnál megszüntették. A diszgráfia maradt és a sulyos figyelemzavar. Most kevert tipusu SNI(A)
miért csak idéntől? amikor megállapították a tanulási akadályozottságot már onnan kéne
azonkívül gyógypedagógus kell, nem fejlesztő pedagógus
Hát csúnya szóval semmiképp, mert azzal viszont rengeteget ártasz!
Van egy-két olyan iskola, ahol külön ilyen gyerekekkel foglalkoznak. Rengeteg odafigyelés, és szerintem nem kéne annyit kinozni, játékosabb formában, mert igy nem fogja megszeretni.
akkor megértem,hogy tele van sikertelenséggel:(
sajnos ott nem jut idő rá, még a normál gyengéb gyerekre sem
ezt a kifejezést még nem hallottam, pedig gyógypedagógus vagyok
ezek szerint sajátos nevelési igényű
normál iskolába jár?
Kazal Kolos - Varázsbetü
És mindig csak egy hajszálnyival várj többet tőle mint amit adni akar. A csillagokat lehozza az égről neked. És dicséret,dicséret a végtelenségig minden elért apróságért (egy szép betüért, egy szépen kiolvasott szóért stb....)
Az én fiam már 18, most érettségizik és ráadásul sulyos figyelemzavaros is. Tapasztalatból beszélek.
További ajánlott fórumok:
- Ha tanulási gondjai vannak a gyermekednek gyere beszéljünk róla.
- Jó tanulási módszer ami hatékony?
- Kisfiam tanulási nehézségekkel küzd, diszlexia diszgráphia, mit tegyek ha az iskola nem segít kellőképpen?
- Nincs tanulási képességem, mindent elfelejtek
- Ha gyesen vagyok milyen tanulási kedvezmények vannak?Milyen tanfolyamra tudnék elmenni vagy melyik weboldalon találok ilyet?
- Használják a netet a szülők információért a gyerkőc tanulási problémáival kapcsolatban?