Szilveszterkor ittam, dohányoztam, akkor még nem tudtam, hogy lehet, hogy babát várok. Mennyire lehet káros ez a babának? (beszélgetés)
Anyámnak azt mondták, hogy meddő. Emésztési panaszokra apám pálinkáztatta, amúgy dohányzott. 3 hónapos terhes volt velem, amikor kiderült, hogy nem emésztési gond volt az, hanem a terhesség miatt émelygett.
Kutya bajom, pedig kis mértékben dohányzott is a terhessége alatt (heti egy doboz).
Őt még azzal is riogatták, hogy testi vagy szellemi fogyatékos leszek. Ezek se jöttek be, makkegészséges vagyok.
Ahogy már írták, a méhlepény kialakulásáig a szervezetedből nem megy át semmi a magzatba. Első 1-2 hónapban a túlzásba vitt fizikai erőkifejtés (sport, kemény fizikai munka) nagyobb kockázat, mint a dohányzás vagy az alkohol.
Ha valóban attól fáj a melled (ami elég ritka az első 2 hétben), akkor már be kellett ágyazódnia.
Előtte nem okoz tüneteket, úgyhogy vagy nem babát vársz, vagy már idősebb a terhességed, mint 1-2 hét. :) Van más tüneted is?
Medve anyám...de sok itt a szentéletű anya. :P
Nem is dicsekedett...
Késett is a menzeszed?Vagy csak egy szimpla mellfájásra alapozod,hogy várandós vagy?
Egyébként én cigiztem a terhesség elején,és kutya baja a fiamnak!
Semmi baja nem lesz a babának( ha van) nyugi...én három hónapig ittam alkalmanként és dohányoztam. Utána megtudtam , hogy baba lesz, és abbahagytam.
Bár kajához bor vagy sör lecsúszik..
Szerintem sincs ok az aggodalomra, azért a mama teste úgy van kitalálva, hogy lehetőség szerint kiszűrje a mérgeket. Egy kilengéstől még nem lesz nagy baj - ha egyébként egészségesen élsz. :)
Van más tüneted is?
Párommal megszakítással védekezünk és nem tudom még de lehet terhes vagyok mert a mellbimbom fáj.
Az lenne a kérdésem hogy mivel volt szilveszter ezért persze ittam(nem keveset) ,meg dohányzok is.Mennyire káros ez a babára???
Ha igaz és tudtam volna hogy terhes vagyok persze nem ittam és cigiztem volna!!
Persze még nem tudom.
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Hol töltöd a szilvesztert?
- Karácsonyi, télapós és szilveszteri sms-ek, versek, üdvözletek, idézetek
- Ti se szeretitek a szilvesztert?
- Cél szilveszterre minél többet fogyni!!! Velem tartasz, hogy csinik legyünk?
- Esztek lencsét szilveszterkor?