Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szilveszterkor ittam, dohányoztam, akkor még nem tudtam, hogy lehet, hogy babát várok. Mennyire lehet káros ez a babának? fórum

Szilveszterkor ittam, dohányoztam, akkor még nem tudtam, hogy lehet, hogy babát várok. Mennyire lehet káros ez a babának? (beszélgetés)

1 2
19. yoppa
2012. jan. 3. 08:03

Anyámnak azt mondták, hogy meddő. Emésztési panaszokra apám pálinkáztatta, amúgy dohányzott. 3 hónapos terhes volt velem, amikor kiderült, hogy nem emésztési gond volt az, hanem a terhesség miatt émelygett.

Kutya bajom, pedig kis mértékben dohányzott is a terhessége alatt (heti egy doboz).

Őt még azzal is riogatták, hogy testi vagy szellemi fogyatékos leszek. Ezek se jöttek be, makkegészséges vagyok.

Ahogy már írták, a méhlepény kialakulásáig a szervezetedből nem megy át semmi a magzatba. Első 1-2 hónapban a túlzásba vitt fizikai erőkifejtés (sport, kemény fizikai munka) nagyobb kockázat, mint a dohányzás vagy az alkohol.

18. andi6020 (válaszként erre: 17. - 6b006fc769)
2012. jan. 3. 08:00
szép, mondhatom...
2012. jan. 3. 07:46
nyugalom... én lányom egy rockfesztiválon fogant, ahol kényelmesen sörözgettem és cigarettáztam is, semmi baja.
2012. jan. 3. 07:44
A méhlepény az 5-6. héten alakul ki, addig nincs nagyon komoly következménye az alkoholnak és a cigarettának, viszont utána onnan direktben felszívódik.
15. Orsy27 (válaszként erre: 14. - B94b39b09f)
2012. jan. 3. 07:39
Pont ezt akartam írni én is, hogy az első 2 hétben még nincsenek tünetek...:)
2012. jan. 3. 07:33

Ha valóban attól fáj a melled (ami elég ritka az első 2 hétben), akkor már be kellett ágyazódnia.

Előtte nem okoz tüneteket, úgyhogy vagy nem babát vársz, vagy már idősebb a terhességed, mint 1-2 hét. :) Van más tüneted is?

2012. jan. 3. 07:30
3 gyermekemből 2 szeptemberi vagyis szilveszterkor még egyiknél sem tudtam h terhes vagyok mert nem tervezett volt és mindkétszer pezsgőztem nem csak aznap. félüveg biztos jutott rám. Én is féltem, de van egy 13 éves kitűnő tanuló fiam meg egy 4 hónaposom aki makk egészséges. A középsőm tervezett volt ő is egy tünemény egészséges lány.
2012. jan. 3. 07:22
Az első 2 hétben, amig be nem ágyazódik a baba, nincs gond...mert ha belegondolsz, addig nem is derül ki hogy babád lesz...viszont a továbbiakban mindenképp abba kell hagyni a cigit, mert nagyon káros a babának!
2012. jan. 3. 07:20
Nyugi! Ha terhes is vagy, még csak a beágyazódásnál jársz. Ilyenkor még nem hat semmi a babára. Legalábbis oly mértékbven nem, hogy baja legyen belőle. Ha pedig a mellbimbófájás az egyetlen tünet, egyáltalkán ne vedd készpéánznek, hogy terhes vagy. Azért a cigiről amúgy is szokj le, nem kell az neked. ...
10. andi6020 (válaszként erre: 9. - Mákosnudli)
2012. jan. 3. 07:19

Medve anyám...de sok itt a szentéletű anya. :P

Nem is dicsekedett...

9. Mákosnudli (válaszként erre: 8. - C42aaaac41)
2012. jan. 3. 07:09
bocs, de ezzel nem dicsekednék :((
2012. jan. 3. 06:53

Késett is a menzeszed?Vagy csak egy szimpla mellfájásra alapozod,hogy várandós vagy?

Egyébként én cigiztem a terhesség elején,és kutya baja a fiamnak!

7. zoknis kacsa (válaszként erre: 1. - 08267766b2)
2012. jan. 3. 05:39

Semmi baja nem lesz a babának( ha van) nyugi...én három hónapig ittam alkalmanként és dohányoztam. Utána megtudtam , hogy baba lesz, és abbahagytam.

Bár kajához bor vagy sör lecsúszik..

2012. jan. 3. 05:30

Szerintem sincs ok az aggodalomra, azért a mama teste úgy van kitalálva, hogy lehetőség szerint kiszűrje a mérgeket. Egy kilengéstől még nem lesz nagy baj - ha egyébként egészségesen élsz. :)

Van más tüneted is?

5. 08267766b2 (válaszként erre: 4. - Annee76)
2012. jan. 3. 05:05
Köszönöm
4. Annee76 (válaszként erre: 1. - 08267766b2)
2012. jan. 3. 04:59
Szia! Mivel 1x-i alkalom volt az ivás és a dohányzás, nincs hatással a kicsire. Az állandó alkohol és cigaretta fogyasztás igen. Van ismerősöm aki nem tudta letenni a cigit terhessége alatt sem. Most 5 éves a fia, és egészséges. Attól is függ hogy mennyire vagy erős dohányos.. Nyugi, ha terhes is vagy, nem lesz baja a picurnak. :)
3. 08267766b2 (válaszként erre: 2. - Csavardi)
2012. jan. 3. 04:30
betervezve nincs még a baba (ezért is ittam meg cigiztem)de ha esetleg " becsúszik" nem baj természetesen örülnénk neki.Ma veszek is egy tesztet és addig nem cigizek.Csak hát a félelem bennem van hogy milyen hatással lehetnek esetleg a picire.De szerintem amíg nem akarunk annyira hogy tényleg arra fiyelünk addig visszatérünk a gumira hogy ne legyen ilyen probléma.
2012. jan. 3. 04:23
A lényeg, hogy hagyd abba azonnal a dohányzást és csinálj tesztet. Ha időben abbahagyod nagyobb esélye lesz a babának.
2012. jan. 3. 04:17

Párommal megszakítással védekezünk és nem tudom még de lehet terhes vagyok mert a mellbimbom fáj.

Az lenne a kérdésem hogy mivel volt szilveszter ezért persze ittam(nem keveset) ,meg dohányzok is.Mennyire káros ez a babára???

Ha igaz és tudtam volna hogy terhes vagyok persze nem ittam és cigiztem volna!!

Persze még nem tudom.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook