Szilveszterkor félő kutyusok (beszélgetés)
Ennél rosszabbat nem is csinálhatnál.
A kutya azt érezné, hogy megdicséred, azért amiért fél. Megerősíted a viselkedését.
A kutya nem ember, a gyereket így lehet megnyugtatni a kutyát nem.
Ott kell mellette lenni, és nyugodtnak maradni. Ha nincs teljes pánikban elterelni a figyelmét. Folytatni a napi rutint.
Ha pánikban van----az enyém is abban szokott lenni--akkor azonkívül, hogy nyugodt maradsz nem tudsz mit csinálni.
mi is panelban lakunk,
lehet hogy vidéken nem olyan nagy a hangzavar és jobban viselik a kutyusok?
igazából nem is tudom kivinni, mert annyira fél, hogy ki se mer menni
nem iszik, nem eszik, nem pisil, csak reszket és borzalmasan liheg,
attól is félek hony annyira liheg, hogy kiszárad
közben megnéztem, amit mi kaptunk az Zylkén nevű kapszula, szilveszter előtt három nappal kellett kezdeni adni neki és addigra alakult ki a hatása, ami sajnos nem volt jó,
a kutyus le volt törve, kába volt kicsit, de majd meghalt a félelemtől
Én is utálom, tavaly 2x esett ki cigi a kezemből az erkélyen, úgy megijedtem.
De én a tűzijátékot sem tudom élőben nézni.:(
Áááá nehogy azt hidd! Az én Mili kutyusom is ilyen volt szegénykém! Ő dalmata volt :( Úgy fáj még mindig a halála.
Tehát a kérdésedre válaszolva. Állapatikában vagy állatorvosi rendelőbe tudsz venni Sedalint neki. Az használ! Nektek a gyengébb kell, az van picike kutyusoknak és cicáknak. Próbálkoztunk anno először Seduxennel, de az kb. annyit ért , mint halottnak a csók(Műtétnél láttuk, hogy ezt kapott , nem találomra próbáltuk). Aztán megkérdeztük, a Lehel úti állatkórház patikájában és ott mondták, hogy a Seduxen nem nyugtarta meg a kutyát rendesen és ezt ajánlották! Na ez bevált! Tehát Sedalin!
lehet meg kellene próbálni (leitatni, mert a nyugtató nem használ)
füldugó, talán megpróbálom, bár ilyet nem használunk
Nyugtatózod, vagy leitatod?DDD
De komolyan: nincs füldugó?
Minden évben nagy téma ez, ha én olyan okos lennék, már feltaláltam volna. De az ötlet az enyém, levédetem . DDD
Nyugtatót a kutyának.........van olyan egyáltalán?
Inkább füldugót találnának ki neki, és akkor azt fülvédő valamit rátenni a fejére és nem tudná kiszedni.
Különben itt is gyakorolnak már.:(
Mini yorkim van, sajnos minden szilveszterkor nagyon nehéz vele, ugyanis ezek a csöpp kutyusok még félősebbek mint a nagyobbak.
A környékünkön a tüzijátékot vásárlók egy része már ma délután probajátékot csinált, így kutyusomat azóta nem tudom megnyugtatni. Annyira liheg, hogy nem kap levegőt, nagyon reszket. Bujik minden kis helyre a lakásban, vagy kapaszkodik hogy vegyem fel, de az ölemben is reszket és liheg.
Mult évben kértem az állatorvostól nyugtatót, de nem használt semmit, ezért idén nem adok neki.
Van-e valakinek jó ötlete, hogyan tudnánk vele a holnapi napot nyugodtan átvészelni.
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Hol töltöd a szilvesztert?
- Karácsonyi, télapós és szilveszteri sms-ek, versek, üdvözletek, idézetek
- Ti se szeretitek a szilvesztert?
- Cél szilveszterre minél többet fogyni!!! Velem tartasz, hogy csinik legyünk?
- Esztek lencsét szilveszterkor?