Szilvás pite recept

A Szilvás pite hozzávalói:
20 dkg liszt
20 dkg sütőmargarin
2 dkg vaníliás cukor
5 tojás
fél dl rum
szilva, ízlés szerint
20 dkg porcukor


A Szilvás pite elkészítési módja:
A margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá keverjük, óvatosan hozzáadjuk az eddig kész tésztához, finoman elkeverjük, majd beletesszük a lisztet és a fél deciliter rumot. Margarinnal kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, a tetejére tesszük a félbevágott, kimagozott szilvát, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük és 30-35 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szilvás pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook