Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Rácos törpeharcsa brassói jelleggel recept

Rácos törpeharcsa brassói jelleggel recept

A Rácos törpeharcsa brassói jelleggel hozzávalói:
(4 adag)
1 kg törpeharcsa
1 kg krumpli
4-5 deci tejföl
1 fej hagyma,
3-4 gerezd fokhagyna
só,
csombor
diónyi kacsa vagy libazsír


A Rácos törpeharcsa brassói jelleggel elkészítési módja:
A törpeharcsa hátúszója igen agresszíven tüskés, ezért a tisztogatása nem egyszerű, ezeket konyhai ollóval legjobb az elején eltávolítani. Jól megmostam, és alaposan besóztam, és így hagytam negyed órát, majd vízzel durván lecsapattam, ismét átmostam. A krumplit meghámoztam, felkozkáztam. A hagymát viszonylag vastag negyed karikákba vágtam, a fokhagymát a kés lapjával szétnyomtam. Egy nagy serpenyőben a zsiradékot jól felhevítettem, és rázúdítottam a krumplit, hagymát, fokhagymát, és nagy lángon megpirítottam. Nem szerencsés fakanállal kavargatni, mert a krumpli hamar megtörik, ezért csak a serpenyő sűrű rázogatásával forgattam át. Addig kell vele küzdeni, míg a krumpli kezd pirulni és nagyjából félkész nem lesz. Lehet kicsit sózni, és ekkor szórtam meg csomborral is. Egyenletesen elterítettem a tepsiben, és nagyjából szabályos közönként belenyomogattam az enyhén újrasózott és csomborral megszórt törpeharcsákat, majd a tetejére egyenletesen rálocsolgattam, vagy inkább kentem a tejfölt. 200-210 fokra előmelegített sütőben fél órát sütöttem.


Kategória: Halas ételek receptjei


A rácos törpeharcsa brassói jelleggel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook