Suhajda torta recept

A Suhajda torta hozzávalói:
30 dkg babapiskóta(kb.)
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 tojás
25 dkg étcsoki
2 dl erős kávé + tejes kávé a piskóta beleforgatásához


A Suhajda torta elkészítési módja:
A csokoládét és 2 dl érős kávét egy edényben sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajat a porcukorral és 4 tojás sárgájával habosra keverjük. Összekeverjük a kihűlt csokival. A 4 tojás fehérjét habbá verjük és lazán összekeverjük a csokis krémmel. Kapcsos tortaformába egy sorba rakjuk a tejeskávéba mártott babapiskótát, a krém 1/3-ával betakarjuk. Majd ismét a tejeskávéba mártott babapiskóta következik. 3 réteget kell csinálni a teteje krém kerüljön. Hűtőben lehűtjük, egy napot hagyjuk állni, és tálaláskor leveszük a karimát, szeleteljük mint egy tortát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A suhajda torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook