Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szilikonos muffin formát ivel kenitek ki? fórum

Szilikonos muffin formát ivel kenitek ki? (tudásbázis kérdés)


18. Szilvamama (válaszként erre: 17. - VTünde)
2011. márc. 30. 14:52
Sok sikert!!!! :)
2011. márc. 30. 14:41

Szilvamama köszi a receptet, elmentettem:)

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

2011. márc. 30. 13:46
Én semmivel. Minden sütemény olívaolajjal készítek (vegán vagyok), és korábban ezzel kentem ki a formát is, de rájöttem, ha tésztájában van zsiradék, tökéletesen fölösleges kikenni külön a formát is, mert a muffin így is messziről kiesik belőle! :DD
15. Szilvamama (válaszként erre: 14. - Szilvamama)
2011. márc. 28. 21:29
Ja igen, minden sütit a formában - tepsiben szoktam kihűteni.
2011. márc. 28. 21:28

Nekem ez a recept vált be, van, hogy szilikonosban, van, hogy kapszliban-teflonban sütöm, jó szokott lenni. Alaprecept:


1 pohár nat. joghurt,

2 pohár liszt,

1 pohár cukor,

1/2 pohár olaj,

2 egész tojás,

2 s. van. cukor,

1/2 cs. sütőpor.


A joghurtot, tojást, olajat összekeverem, majd beleteszem a lisztet, cukrot, van. cukrot és sütőport, ezután ízesítem.


Általában 8-10 deka belevalót elbír, ez lehet: tejcsoki, mazsola, banán, alma, stb. Ha kókuszt vagy kakaóport tesek bele, azt a liszt mennyiségéből szoktam kihelyettesíteni, pl. a kókusz fél pohár, a kakaó 2 ek. stb.


Bármit kitalálhatsz, ízesítheted az alapot, karácsonykor pl. az alapba tettem mézeskalács fűszerkeveréket 1-2 kk., olyan lett, mint a mézeskalács :)

2011. márc. 28. 18:02

A 2. adag jobb lett így hogy hűltebben vettem ki, de nem az igazi.

Van vkinek tuti receptje?

diétás is jöhet, mert ezt a családnak csináltam...

12. gne2 (válaszként erre: 10. - VTünde)
2011. márc. 28. 17:42
Próbáld meg kicsit pihentetni, és ne akard forrón kiszedni. Akkor még lágy, talán a sok csokinak meg kell szilárdulnia egy kicsit benne. Akár hagyhatod benne is, hogy teljesen kihűljenek.
11. d@nu (válaszként erre: 9. - VTünde)
2011. márc. 28. 17:39

Én erre ránézésre azt mondanám, hogy sok benne a csoki és amiatt ragad be, de kipróbálás nélkül ez nem 100%.

Mikor veszed ki a formából a sütit, még forrón?

2011. márc. 28. 17:23

Tudom, hogy nem szabadna beleragadnia, ezért vettem ilyet, de Nekem mindig beleragad:(

Ha tovább sütöm, megég.

A papír meg nagyobb, mivel a szilikon forma kisebb...


Nem értem:S

2011. márc. 28. 17:22

A recept:

CSokis muffin


- 100 g liszt

- fél csomag sütőpor

- 100 g reszelt csoki

- 60 g cukor

- 60 g margarin

- 1 tojás

- 1 evőkanál kakaó

- kicsi tej

2011. márc. 28. 17:20

ha eszembe jut, nagyon vékonyan Rámával kenem ki, de ha elfelejtem akkor sem ragad bele semmi.

Ettől szilikonos, hogy nem szabad ragadnia.

Kellő ideig kell sütni.

7. gne2
2011. márc. 28. 17:18
Én semmivel nem szoktam kikenni, pont ez a lényege. Nem ragadt még bele a süti.
6. d@nu
2011. márc. 28. 17:17

?

Nem szabadna beleragadnia. Milyen tésztát tettél bele?

5. Burkuska (válaszként erre: 1. - VTünde)
2011. márc. 28. 17:17
Olajjal!
4. 9c8432d068 (válaszként erre: 3. - VTünde)
2011. márc. 28. 17:16
Én olajozni és lisztezni szoktam,ha nincs papírom hozzá.Akkor nem ragad bele.
2011. márc. 28. 17:14

Perpill nincs itthon, meg úgy tudtam ebbe nem kell...

Olajjal kentem ki, beleragadt. Margarin?

2011. márc. 28. 17:13
Én muffin papírt szoktam bele tenni és akkor nem áll elő ez a problem , könnyebb a sütőformát is tisztán tartani, meg mutatósabb is benne a muffin. ;)
2011. márc. 28. 17:12
Szilikonos muffin formába beleragad a süti:( Mivel kenitek ki?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook