Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Szerepkonfliktusról női szemmel... fórum

Szerepkonfliktusról női szemmel... (beszélgetés)

1 2 3 4 5
40. ca43169457 (válaszként erre: 39. - Csgybzs)
2014. júl. 1. 18:23
Én nem azt írtam, hogy ez probléma. Hanem azt, hogy időben időnként nem egyszerű egyeztetni, ha a nő is dolgozik, és napi 10 órát távol van, meg mondjuk gondozza a beteg demenciás anyósát hétkoznap minden második este.
39. csgybzs (válaszként erre: 36. - 78f668383c)
2014. júl. 1. 18:21

Nem értem ez miért probléma. Általában a nők tanulnak meg főzni, ők tudják ellátni ezt a feladatot.

Vagy derogáló vajon, hogy egy nő készítsen ételt a férfinak és ne közösbe?

38. ca43169457 (válaszként erre: 35. - 78f668383c)
2014. júl. 1. 18:14
A férjem nem várja a vacsorát Chotorász! Női szerepemnek fontos része, hogy magamtól elé teszem. Ha én vagyok fáradt, Ő készíti a kaját, illetve a nagycsaládos összejövetelek élelmiszerigényének megfőzésénél nagyo jó kukta és utána még mosogat is. Ennyi.
37. ca43169457 (válaszként erre: 36. - 78f668383c)
2014. júl. 1. 18:08
Próbállak értelmezni.
36. 78f668383c (válaszként erre: 19. - Kisj)
2014. júl. 1. 17:38

az csusszant az "élre",hogy Te szegény!

aztán meg, hogy lehet, hogy Te így vagy, vagy talán pont ettől vagy boldog.

csak tipp: próbáljak ki egyszer, hogy mekkora örömöt tud szerezni, pl: 1 elmosogatokkal, vagy kiteregetekkel a gépből, vagy, vagy, vagy!?

"nagypályások" sajátja, legalább, mondom legalább egy "dimenzióval" többet képzel magáról, mint a való. de nem baj álmodozzon, csak ne a Te rovásodra képzeljan császárt magára!

35. 78f668383c (válaszként erre: 16. - Ca43169457)
2014. júl. 1. 17:24

"a férjed várja a vacsorát" - éppen, itten van az eb elhantolva!

két hsz - al tovább menve vacsa pedzegeti a tutit.

A család nem csak az Anya!

Bárki bármit észlel nem kikerüli, odébb löki, hanem rendbe teszi a dolgot.

2014. júl. 1. 14:47
Amiről írsz, azt én egy túrán tudom pl. megtapasztalni. Amikor totál kikapcsolok. Nem azon jár az agyam, hogy MI AZ AMIT MEG KELL MÉG CSINÁLNI. Hanem átérzem a Csik szentmihályi Mihály által is leírt FLOTT ÉRZÉST, amikor valóban csak a jelené vagyok. Velem a legnagyobb baj, hogy amikor pihenhetnék otthon akkor is teljesítmény-kényszerem van...
33. ca43169457 (válaszként erre: 31. - Angelic smile)
2014. júl. 1. 14:44
Tapasztalatból tudom, hogy igazad van. nwóekem volt jó pár olyan évem, mikor napi egy órát tornáztam, sétáltam a kutyával, filemeket néztem. Teljesen más volt. Mostanában van alig idő,mióta van unoka, meg beteg anyós, és olyan munkaidő beosztás, hogy mire odajutnék, hogy önmagammal találkozzam, már alszom is. Én reggel fél ötkor kelek. Egy óra kutyázás, fürdés, reggeli készítés, utána keltem a párom. majd fél hétkor indulunk melóba, aztán ötre jövünk elő. Este meg mosás-vasalás, héztartás, vacsora, futás dédihez stb.
32. ca43169457 (válaszként erre: 30. - 408020f45e)
2014. júl. 1. 14:41
Igen, sikerült, de nem ötös lett csak négye s pszichológia szigorlatom. Akkor voltam 20 éves, most 48- jelentősége nincs. Valószínű, hogy egy mai huszonéves is teljesen mást válaszolna, mint én akkor.
31. angelic smile (válaszként erre: 28. - Ca43169457)
2014. júl. 1. 14:37

Próbáld ki egy hétig minden nap! Meglátod, mennyivel nyugodtabb leszel!

Még lány voltam, amikor nekem ezt az a nő elmesélte. Nem értettem, hogy lehet annyi idős, legalább 15 évet letagadhatott volna a korából, ha nem többet, ezért megkérdeztem, hogy ez talán genetika? Azt mondta nem, szó sincs róla. Akkor mesélte el azt is, hogy amikor megszületett a gyereke, utána nem sokkal volt egy pont az életében, amikor nagyon maga alatt volt. Úgy érezte, semmire sem képes, ahogy belekezd egy dologba, már másikba kell, és úgy érezte, jobb lenne, ha egy nap 48 órából állna, de talán még az sem lenne elég. Magára soha nem volt ideje, és ezért még nem hogy dicseretet kapott volna, hanem beszólásokat a férjétől. Egyszer nagyon rossz időben szólt be neki a férje, onnantól kezdve minden nap 6-tól 1/2-3/4 7-ig bezárkózott a szobájába és csak magával törődött. Volt, hogy csak behunyta a szemét, volt, hogy olvasott, volt, hogy egy sorozat rövidke részét nézte meg, volt, hogy sminkelt, masszírozta az arcát. A férje ilyenkor kénytelen volt a gyerekekkel foglalkozni, majd ez mindennapossá vált, az egész család elfogadta.

A történetét addig, amíg nem szültem igazán fel sem fogtam. Ráadásul ikreim vannak. :D Nálunk is bevált, a fiúk megértik és olyankor nem nyúzzák meg egymást. :D

30. 408020f45e (válaszként erre: 1. - Ca43169457)
2014. júl. 1. 14:36

Végül is sikerült a vizsgád?

Azt gondolom, ahány ember és ahány neveltetési háttér, annyiféle választ fogsz kapni.Sőt! Korosztályonként és lakhely szerint is másféle.Sőt iskolai végzettség szerint is más a vélemény erről. Mást válaszol egy vidéken élő harmincas és mást egy nagyvárosban élő harmincas. Mást fog válaszolni egy egykeként felnőtt, egy nagy családban vagy éppen elvált anya gyereke harmincasként. Mást válaszol egy munkanélküli alul iskolázott és mást egy diplomás, még akkor is, ha ugyanúgy munkanélküli.

Szóval a kérdésed eléggé sokszínű válaszokat fog eredményezni. Arról már nem is beszélve, hogy milyen aspektusból nézzük: demográfiai, pszichológiai vagy egyéb, mert ahogy mondtam ez a kérdés elég széleskörű válaszadási lehetőséget ad.

De kutatási területnek sem rossz! ;)

29. csgybzs (válaszként erre: 18. - Vacsa)
2014. júl. 1. 14:25
Én sem ezt írtam. Nálunk is annyit dolgozik a férjem, amennyit ő jónak lát, nincs hajtva. Mindemellett enyém az egész háztartás, a csekkbefizetéstől a főzésen át. Tehát amennyivel többet dolgozik nálam, ami ideje szabad marad, az szabad is, hobbira, közös programra, pihenésre.
28. ca43169457 (válaszként erre: 27. - Angelic smile)
2014. júl. 1. 14:24
Az ötlet jó, de hét közben nekem erre nem igen van időm. Azért egy próbát megér...
2014. júl. 1. 14:18

Ajánlhatok nektek valamit? Érdemes megfogadni! Egy svéd nő tanácsára minden nap egy 1/2-3/4 órát csak magammal törődöm már lassan 5 éve. Abban a kis időben tőlem leszakadhat az ég is, piros hó is eshet, nem érdekel. Kizárom a külvilágot.

Ilyenkor a zuram szokott a srácokkal lenni, az ételre vigyázni, a fürdetést intézni, stb. De ha nincs otthon sincs gond, ilyenkor a srácok leülnek és mesét néznek a tv-ben, vagy a laptopon.

Minden nő megérdemli, hogy ennyit foglalkozzon magával! A munka úgyis megvár, nem? :)

26. ca43169457 (válaszként erre: 23. - Angelic smile)
2014. júl. 1. 14:03
Egyetértek Veled! Rózsaszín álom,hogy EGY NŐ mindenhol tökéletesen megfeleljen.
25. Kubiak
2014. júl. 1. 14:03

Nekem a szerepről az jut eszembe hogy meg kell játszani.

Én nem vagyok tökéletes és játszani sem játszom.

Megpróbálok úgy élni hogy az jó legyen.

Néha én is szoktam mondani hogy miért nem vagyok hárman de sokszor bőven sok belőlem egy is :D

2014. júl. 1. 14:02

Nagyon nehéz, főleg hogy egyedül vagyok a gyerekeimmel, de igyekszem mindent megtenni! Idáig úgy néz ki jól!:) Bár most hulla vagyok, festésre vállalkoztam, mikor lesz már vége? :)

Amúgy Én azt vallom, Mi vagyunk az elsők, minden más másodlagos pl. régen nagyon rend mániás voltam, ma már úgy vagyok vele, a ház van értünk nem fordítva, teszem fel a mosogatás meg vár vagy bármi más, inkább leülök a gyerkőcökkel egy kicsit társasozni, vagy mint most leültem egy kicsit felnézni a netre, aztán majd folytatom a festést! :)

23. angelic smile (válaszként erre: 15. - Kisj)
2014. júl. 1. 13:59
Nagyon egyformán gondolkodunk. Rég volt már, amikor tökéletes szerertem volna lenni, azóta elhesegettem a habos-babos rózsaszín felhőket és rájöttem, hogy emberből vagyok én is. Márpedig olyan, hogy tökéletes nincs.
22. Lara1984 (válaszként erre: 1. - Ca43169457)
2014. júl. 1. 13:57
Hááát... Kicsit sem vagyok multitasker. Egyszerre -szó szerint- egyetlen dologgal tudok csak foglalkozni. Nem tudok például fözés vagy munka közben arra figyelni, hogy mit mondanak nekem. A többit ennyiböl már elképzelheted!... :)
21. ca43169457 (válaszként erre: 18. - Vacsa)
2014. júl. 1. 13:52
Ezt én sem szerettem volna és nagyon tetszik az a filozófia, ahogyan éltek. :-)
20. ca43169457 (válaszként erre: 19. - Kisj)
2014. júl. 1. 13:52
Nekem nincs gyermekem, de a férjem által van unoka. Van munkahely, és jó nagy család, aki szereti, ha pl. hétvégére meghívjuk őket, vagy kirándulunk velük valahová. Plusz van munkahely és egy 86 éves demenciában szenvedő Dédi Mama, akit rendszeresen látogatunk, amellett, hogy van gondozó nő is. Igyekszem egyensúlyozni a feladatok között, a férjem is sokat segít, de nagyon sokszor az a vége, hogy napi 10-14 óra távollét után az otthonomtól nem sűrűn találkozom önmagammal, csak bezuhanok az ágyba aludni.
19. kisj (válaszként erre: 16. - Ca43169457)
2014. júl. 1. 13:43

Nekem egyszerre nincsen bőgő gyerekem és unokám az óvodában, de ilyenkor is csak a sorrend felállításában tudok gondolkodni:

1. irány a gyerekekért, begyűjteni szépen, sorban

2. férj várja a vacsorát....nos egyszer arra is sort fogok keríteni, mert garantáltan túléli ezt a malőrt

1 gyerekem van és egy férjem, aki garantáltan nem segít be soha semmiben

18. vacsa (válaszként erre: 10. - Csgybzs)
2014. júl. 1. 13:34

Én meg azt nem szerettem volna ha a férjem élete abból áll hogy dolgozik, dolgozik, dolgozik...

Nálunk mindketten dolgozunk, de nem hajtjuk a pénzt mindenáron. Igyekszünk sokat együtt lenni. A fiunkat együtt neveljük, de együtt főzünk, takarítunk, kutyázunk stb... Mindketten részt veszünk mindenben.

Ha csak a férjem van itthon, akkor ő főz, ha én, akkor meg én. Természetes hogy azé a feladat aki ráér megcsinálni. Nem is jó szó hogy feladat. Nekünk így jó, így szoktuk meg.

Így nem lettem én agyonterhelt nő és ő sem csakapénzthajszolom férfi :)

17. ca43169457 (válaszként erre: 15. - Kisj)
2014. júl. 1. 13:33
ne haragudj, ha megkérdezem, de nagy a család, amit el kell látnod?
16. ca43169457 (válaszként erre: 15. - Kisj)
2014. júl. 1. 13:32
A tiéd lenne a jó filozófia, de nagyon nehéz megvalósítani, ha egyszerre mondjuk öt felé kell szaladni.Mert a gyerek bőg az óvodába, a férjed várja a vacsorát, vagy épp a menyed nem ér haza a munkahelyéről és valahogy az unokáét is haza kéne rángatni...
15. kisj (válaszként erre: 13. - Ca43169457)
2014. júl. 1. 13:28

Miért kerültem volna bele?

Mindig vannak prioritások (amik akár napról-napra is változhatnak)

Azt igyekszem tenni, amit az adott helyzetben a legfontosabbnak találok.

Ami meg nem fér bele, na bumm, az marad máskorra.

14. pilus (válaszként erre: 11. - Ca43169457)
2014. júl. 1. 13:26
És ezért nem akarnak a mai lányok férjhez menni.El tudják magukat tartani,nem akarnak még egy ffi-ra is dolgozni.
13. ca43169457 (válaszként erre: 12. - Kisj)
2014. júl. 1. 13:22
Az szerencse, ha nem kerültél még bele.
12. kisj
2014. júl. 1. 13:19

Én nem akarok egyszerre több helyen jelen lenni.

Ha a munkahelyemen vagyok, akkor dolgozom (nem foglalkozom az otthoni dolgokkal, kivéve vészhelyzet)

Ha otthon vagyok, akkor család, házimunka miegyéb.

Ha strandon vagyok, akkor meg pancsolok.

Lehet nem nekem való a szerepkonfliktus?:D

11. ca43169457 (válaszként erre: 8. - 342402de6d)
2014. júl. 1. 13:18
Nézd! Ezt várja el a társadalom a mai modern nőtől. Kellett nekünk emancipáció, nem?
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook