Szemhéjplasztika (beszélgetés)
Hoppá!
Akkor ügyike lehettél! Bevallom énis inkább magányosan szeretm intézni a "dolgam".
Szia! Ahogy írták is több orvos érintett a műtéteket illetően. A konzultáció után egyéni egyeztetés, hogy mikor kerül sor a műtétre, de többnyire az orvos kapacitásától függ. Nekem kb. 1 hóra lett meg a műtét. Én simán haza vezettem a műtét után, pedig nem a szomszédban lakom, több mint 200km.
nem lila, és igen néha viszket, de a legrosszabb hogy annyi dolgom lenne és csak szerencsétlenkedek.
puszaVirovic,
most már értem a beírásodat. Nem volt egyértelmú számomra a cérna problémád. Jobbulást Neked! No meg a többi firdden lábadozónak is. puszaJou))
Nekem meg also volt plusz szemöldök emelés. Te belilultàl? És neked mar viszket? Jaaaaj az nagyon rossz ha viszket. Csak nyomigàlom ovatosan...
Szia, engem a párom hozott haza mondjuk végig velem volt, bár engem altattak haza sem jöhettem volna egyedül.Nem is akartam volna.:))))
Szia, itt mindenkit màs és màs mütött. És én nem javasolnàm az egyedüli maszkalast mütét utan. Ha meg egy kis nyugtato is lesz benned, akkor tök kàba leszel utàna és olyan mintha vattàba lenne pakolva körülötted a vilàg.
Én csak két napig aludtam hàton olyan kb 45 fokos szögben. 48 ora utan ugyis kiderül hogy akkor belilultal-e vagy sem. Velem kegyes volt a sors, nekem az egyik oldalon egyàltalàn nem lett monoklim, hanem egyböl a sàrga szinnel kezdtem és a màsik oldalon csak a belsö szemzugamban es egy kis folt a szemem alatt lett lila. Ugyhogy bar persze tovàbbra is hàton alszom -még nem merem hason gyürni arcom- azert mar csak egy normalis pàrnàn.
Te belilultàl a szemed alatt? Neked csak fölsö volt?
Lányok! Új vagyok itt, de kérdezem itt mindenkit Kovács Hedvig műtött? Nagyon lógós a felső szemhéjam, azt szeretném műtetni. Pár kérdésem lenne:) Mennyi idő mire sor kerül a műtétre? Egyedül is mehetek, nem kell támogatni, segíteni ? Hülyeségnek tűnik, de szeretném tudni mennyire vagyok magamnál a műtét után, és haza tudok -e jönni vonattal, busszal?Köszönöm ha válaszoltok. (Tajine)
:)))Jaj de jó neked...Nekem ilyet nem mondtak ,hogy levehetem a kötést vagyis az összehúzó tapaszt. Pedig már annyira zavar. Ha valakire rá akarok nézni vagy beszélgetek kitekeredik a nyakam közben. Jól fel kell emeljem a fejem. Csak eljön a péntek végre már. Te ülve alszol? Kb egy időben műthettek minket. Én nem merek teljesen lefeküdni pedig csak oldalt felve szotam aludni de most félig ülve háton alszom. Elég kényelmetlen. :(
Hello Kata, én csak 1 napot jegeltem, azaz aznap a mütét napjan, masnap mar nem éreztem szükségét. Ugy éreztem ami 24h belül nem dagadt fel, az màr nem is fog.
Nekem a szemem alatt volt egy összehuzo tapasz es afölött meg egy nagy tapasz alatta vattàkkal kibélelve, hogy abba follyon a vér. A nagyon duci véres tapast 24 h utan levehettem es az összehuzo tapaszt, ami nagyon nyomoritgatta a szép kis operalt böröm, azt meg 48h vehettem le.
A tobradex kenöcs hosszu csörü krém, az mehet a varratra nyugodtan rà és a szembe is, mert gyulladàs csökkentö. De inkàbb este javasolt, mert ha az a szembe megy, akkor semmi sem làt az ember. Ja és az felpuhitja a vért, mert a varratok között még olyan véres csomocskàk voltak , hogy azt mondta a doki, ezeket ovatosan puhitsam fel ezzel a kenöccsel különben nem fogja làtni varratszedeskor hogy hol a cerna.
Hogy tudod kenni a cérnák közt? Levehetted a kötést róla?
Ti meddig jegeltétek a szemhéjatokat? szombaton műtöttek muszáj még jegelnem?
Szia, engem 4 napja mütöttek es csak 2 nap mulva lesz cerna szedés. Vééégre!!! Olyan kemények ezek a cérnàk es tökre zavarnak. Màr uuuugy vàrom a csüt-öt!
En nekem a cernàk közt csak max tobradexxel lehet kenegetni, mert allitolag minden màs csak beleragad a cérnàba és akkor nehezebb azaz fajdalmasabb lesz kiszedni öket.
En tegnap voltam 3 hetes, de semmi sem latszik abbol,h mutottek es nincs is cerna erzetem. Viszont meg puffedt es van csomo a kulso szemzugaimban, igaz borogatom es oszlik. Ugy vettem eszre, h az arnika, nadalyto krem segit az oszlasban. De a gyogyulas nagyon egyenfuggo. Teged mikor mutottek? Ja! Es nekem sincs alul szempillam meg, de no es vissza is fog noni. PuszaJou))
Sziasztok, akiknek volt alsoja, titeket is ugy zavartak a cernak a szemetek alatt? Olyan kemény es valahogy mindig hozzaerek ha pislogok. Pedig a szempillaim is sajna le lettek röviditve a mütét közben. Fajdalom nuku, de ezek a cernak?!?! Szörnyüek!
Köszönöm nektek a gyors választ:) Hát az Én lányom nem ugrik,sőt engem ugraltat.:(((((
A hetkoznapi embereket csak sajnalom, h milyen a szemuk, de a tv-ben szereplo embereken felhaborodom. Ennyi kamerakeptelen hiradost, celebet, muveszt, politikust, mint Mo.on van sehol sem lehet latni. Igenyuk nincs ra, pedig a penzuk meg van. PuszaJou))
PuszaDora,
Ha elfogadsz egy tanacsot, akkor nyaron nem csinaltatod meg a plasztikadat. Osszel, telen, tavasszal kell mutetet csinalni, mert sokkal kisebb az esely a szovodmenyre. Hozzateszem egy lelkiismeretes sebesz eletmento muteten kivul nem csinal mast nyaron. PuszaJou))
Ez úgy látszik ragályos,mert mindenkinek én is a szemhéját nézem,pedig csak most fognak műteni:-))
Igen, én is így voltam! MOst viszont már megint csak a problémás alsót kezdem látni, de nyáron túlleszek azon is!
Egyébként azóta is ha bárkivel találkozom, kizárólag csak a szemhéjat látom az egész emberből:))))
Felső után szerintem 3 hétig ne emelj, ne lógasd a fejed. Én azt hittem ez nem fog menni két kicsi gyerek mellett, de semmi gond nem volt. Abszolút ráálltak mind a ketten. Hajolás helyett guggoltam mindíg, emelni meg nem emeltem. A lányom (5éves) mindíg ugrott a ház végéből is ha úgy hallotta leesett valami. Pedig guggolással simán meg lehet oldani mindent. De ráHagytam, úgy örült, hogy segíthet:))
puszaKata,
hajmosás hanyatfekve kádban és úgy öblíteni, h ne érje shampoon és víz... ma 3 hete h műtüttek, de ha lehet még mindig nem cipelek... de jövő 7en már elkezdek sportolni és csinálni minden féléket. puszaJou))
Sziasztok! Segítséget kérnék, felső szemhéjplasztikára készülök és szeretném megkérdezni,hogy kihez érdemes konzira menni Pesten? Anno a mellplasztikámat Papp Péter csinálta a Virányos klinikán, Vele van valakinek szemhéjplasztika tapasztalata? Azt szeretném még kérdezni, hogy csinálták valakinek altatásban, mert akkor összekötném egy kis zsírleszívással.... :-) Előre is köszi Csajok!!!!
Sziasztok!
felső szemhéjplasztika után meddig nem lehet hajolgatni, emelgetni? A lányom nem túl segítőkész.....Ja és hajat mosni lefele lógatva a fejem úgy szoktam. Azt mikor tudok..Köszi a választ
Köszönöm kedves Dóra!!:) a tapasztalatot és a dicséreet is! Kifestve alig látszik, és ma az egyik plázában szinte az összes tükörbe belenéztem :))))))))))))) ha látott valaki biztos azt hitte egy önimdó majom vagyok:)) de biztos Ti is így voltatok, hogy egy darabig folyamatosan gyönyörködtetek az eredményben:))))))
Húzódik is, meg ott az a hurka...de én így is imádom, és remélem el fog múlni!!!!!!!
D.Z. kb egy éve olvasgatom ezt a fórumot. Nekem csak felső volt ezért mások tapasztalatai alapján azt gondolom ne aggódj. A hurkák 3-4 hónapig jönnek mennek. Ez teljesen normális. Az is ha nem egyformán gyógyul a két oldal. Sokszor csak Te veszed észre a hurkákat, külső szemlélő nem látja. Szóval ne aggódj. Szép lettél!!!
Fogalmam sincs, én csak most gyógyulgatok. Nekem a kis gumóim a felső szemhéjamon a szemzugnál voltak, de úgy néz ki múlogatnak. Nekem is nagyon fájt a jobb szememnél a külső szemzugba adott injekció, de azt gondoltam csak én vagyok ennyire érzékeny, pedig előtte bekente az orvos érzéstelenítő krémmel is.azt is mondta az orvos a sjobb szemnél mindig jobban fáj, még szerencse, hogy nem azzal kezdte! :-)
jju! szóval szerinted 2 hetesen gáz a gumó/hurka a szem alatt?? csak az egyik gyógyul így.. az a szemem sokal érzékenyebb is... az érzéstelenítő ijekciónál is...abba majd belehaltam :)