Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Székely böjtös töltött káposzta recept

Székely böjtös töltött káposzta recept

Elkészítési idő 80 perc

A Székely böjtös töltött káposzta hozzávalói:
4 evőkanál olaj,
30 dkg. rizs,
só ízlés szerint.
1 kk. őrölt feketebors,
1 evőkanál ételízesitő,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
4 - 5 db. tojás,
2 nagy fej savanyitótt káposzta.


A Székely böjtös töltött káposzta elkészítési módja:
A savanyú káposztát leveleire szedem, a z erősebb ereket lefaragom, a kisebb leveleket apróra vágom. A torzsát és a leszelt eres részt megdaráljuk, A vöröshagymát apróra vágva az olajon megdinszeltjük, majd összekeverjük a darált káposztával, a felvert tojásokkal és a előfőzött rizzsel. Izesités után a masszát levelekbe töltjük. Lábasba rakjuk a szálas káposztát, amjd rá a tölteléket. Megszórjuk az egészet ételízesitővel, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön készre főzzük


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A székely böjtös töltött káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook