Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szegényedés fórum

Szegényedés (beszélgetés)

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
202. spinneli (válaszként erre: 200. - Az álarcos)
2009. ápr. 17. 14:20
értettem, miről írtál. csak mint mondtam egy jelenlegi konkrét helyzet-munkanélküliség és az anyagiak kapcsán beszélgettünk.
2009. ápr. 17. 14:17
Mindenestre ez a topic egy nagyon jó és elgondolkodtató.Tényleg
200. az álarcos (válaszként erre: 189. - Spinneli)
2009. ápr. 17. 14:17

Tudom, de én arra gondoltam, hogy akár egy óvópedagógusi diploma is lehet (közvetetten) anyagilag értékes, ha a felnevelt gyerekek később sok-sok pénzt termelnek az államnak. Csak ez nem annyira nyilvánvaló, mint egy közgáz, vagy menedzserdiploma.

Csak szeretünk a "most azonnal"-nál leragadni.

199. anaterra (válaszként erre: 196. - Spinneli)
2009. ápr. 17. 14:15
Nem tudom. Nem csesztetem, csak furcsa.
198. anaterra (válaszként erre: 195. - Kattyus)
2009. ápr. 17. 14:14
Én is nagyon reménykedek benne. Ha nem keresek tovább, mert muszály
197. 7dea0ad493 (válaszként erre: 182. - Erikpipi)
2009. ápr. 17. 14:13

Általánosítok, igen.Ugyanis sajnos a legtöbbször azok szülnek sok gyereket akik szociálisan lent vannak,és bizony azoknak ingyen jár.

Ajánlom neked is a 108-as hszt nem én írtam lehet belekötni.

Aki írta ugyanazt sérelmezi hogy olyan sok pénz megy ki szociálisan, hogy még a leggazdagabb ország is csődvbemenne ettől.

Én normál helyzetben vagyok, és tudod lehet hogy mosolyogsz de én is vállalkozom,jó pár éve.Nagyon jól tudom hogy miről van szó.Senki sem szid senkit, de azt nekem ne mondd hogy senki az állam kivételével nem felelős a saját maga szintjén a gazdasági összeomlásért.

Igaz mostanában nem megy jól, lehet még be is csukunk.Ki tudja?és jó pár vállalkozásban eltöltött idő után és összességében 20 év munkaviszonnyal mehetek akár takarítani.

De ez az én problémám.Még mindig jól élünk, van autó nem hitelből, nincs lakáshitelünk, és semmilyen hitelünk.

És nincs gyerekünk.

Tehát ha valami balul üt ki saját magam szívok és nem a saját gyerek. Ez a felelősségtudat.

És itt most nem azt mondom hogy ne szülj, hanem hogy gondold meg.Senki sem szidja a nagycsaládost,csak azt ha meggndolatlan, és bizony kihasználva a kiskaput él és az állam kontójára tartja el a családját

2009. ápr. 17. 14:12
egyébként a nyitó ott szerintem és minden rosszindulat nélkül enyhe fokban sérült-úgyhogy kár csesztetni.
195. kattyus (válaszként erre: 179. - Anaterra)
2009. ápr. 17. 14:11
Remélem sikerül a munkahely.
194. anaterra (válaszként erre: 191. - Kattyus)
2009. ápr. 17. 14:10
Mit tegyek nagyon rossz az élettársam és nem tudom, megcsaljam.e? Ez a címe. De egyszerűbb ha az összes fórumot kérdezed le, és ott legörgetsz
193. spinneli (válaszként erre: 190. - Anaterra)
2009. ápr. 17. 14:10
majd törlik ha nagyon elharapózik.
192. spinneli (válaszként erre: 182. - Erikpipi)
2009. ápr. 17. 14:09

Az biztos, hogy nem egy-egy társadalmi csoportból kell bűnbakot csinálni.

Egyenlőre mindegyiket érinteni fogja a megszorításba oltott reform sajnos, a nyugdíjasokat éppenúgy, mint a nagycsaládosokat.

191. kattyus (válaszként erre: 184. - Anaterra)
2009. ápr. 17. 14:08
Nem lelem ezt a topicot!
190. anaterra (válaszként erre: 186. - Spinneli)
2009. ápr. 17. 14:07
:) Pedig érdemes lenne. Már tényleg sajnálom azokat, akit ez az ostoba liba bánt. Csak olvassatok bele. Félelmetes
189. spinneli (válaszként erre: 187. - Az álarcos)
2009. ápr. 17. 14:07
Mivel anyagi szempontok alapján beszélgettünk, anyagi szempontok alapján írtam a mércét, más szemszögből természetesen én sem találom őket összehasonlíthatónak.
188. anaterra (válaszként erre: 183. - 7dea0ad493)
2009. ápr. 17. 14:06
Megfogom a családomat és elmegyek a kedvenc Nyugatodra. Angolul, németül tudok, párom is németül. Asztalost szeretik mindenhol. Gyerekeim meg tanulnak egyből idegen nyelvet. 5 ember minusz és mindjárt jobb lesz az államnak és neked is.
187. az álarcos (válaszként erre: 180. - Spinneli)
2009. ápr. 17. 14:04
Szerintem nem kellene értékrendet felállítani a diplomák között. Mindegyik értékes, amennyiben hasznos a társadalom számára. Nem az a mérce, hogy mennyi pénzt lehet vele termelni most, mert van, amelyiknek csak évtizedek múlva látszik meg a hatása. (és a nem profittermelő, de fontos tudományokról még nem is beszéltem)
186. spinneli (válaszként erre: 184. - Anaterra)

:)

Köszi egyszerre egy emberrel szoktam "dolgozni".

185. erikpipi (válaszként erre: 166. - 7dea0ad493)
"Jajj"-jaj bizony, hogy nem tudsz politikamentesen vitatkozni.
184. anaterra (válaszként erre: 180. - Spinneli)
2009. ápr. 17. 14:02
Biztos? Ajánlanék egy másik topicot! eyg Kiscsillag nevezetű egyén kezdte el: Mit tegyek. Rossz a párom, megcsaljam-e címel. Eszméletlenül bunkó és veszélyesen sötét! Őt is vegyétek kezelésbe, mert a segítő szándékú embereket bunkózza, meg le vén szatyorozza. Nagyon gáz.
183. 7dea0ad493 (válaszként erre: 179. - Anaterra)
2009. ápr. 17. 14:02

És mi van ha nem lesz?

Ha eljön az az idő hogy tényleg takarítanod kell?

Akkor mit teszel?

182. erikpipi (válaszként erre: 98. - 7dea0ad493)
2009. ápr. 17. 14:01

Amikor leírod a nagycsaládos kedvezményeket, megint általánosítasz. Nincs olyan, hogy automatikus nagycsaládos kedvezmény. Nincs olyan, hogy mindent ingyen kapsz.

Úgy tűnik,van egy réteg akire kivetetted a hálót és nem engeded a koncot. Vajon, miért utálod a gyerekes szülőket, a vállalkozásokat és a nyugdíjasokat? Talán nem őket kéne hibáztatnod a saját helyzetedért, amiben vagy.(ne válaszolj).

Egyébként annyi marhaságot írsz, hogy valóban nem is érdemes veled sem beszélgetni,s nem vitázni ez ügyben, főleg ha nem vagy képben szociális juttattatások, és adózás terén, ki mire mennyit fizet, és miért.

Az meg sajnos nagyon nincs ínyemre, hogy pont azt a réteget bántod, akik amúgy is rászorulnak a támogatásra. Nem elég, hogy anyagilag nekik most sokkal rosszabb a helyzetük, még oda is pörkölsz a magad egyszerű módján.

Kiváncsi lennék, ha majd elindulna a bevándorlási, és betelepítési hullám, ahhoz mit szólnál, csak ha a kínaiakból indulsz ki, a józsefvárosi piacon, nekik biztos nagyobb az adózási kedvük, és talán a feketék majd szebb és okosabb gyerekeket szülnek, és ezek a bevándorlók, majd kő gazdagon, nem egy ladikban sodródva érik el a partot, hanem első osztályon koktélt szürcsölve, és alig várják, hogy adózhassanak majd....

Sajnos nem erről szól az élet, ha megnézed a nyugati statisztikákat, hanem épp fordítva. Minden ország azon igyekszik, hogy elkerülje a betelepítést, és a saját nemzetét hozza előnyösebb helyzetbe, ösztönözve a szülőket, minél több gyereket neveljenek..

Soha nem látott mélységekben van a munkanélküliség, majd pont őket fogják alkalmazni, amikor még azt is le kell tagadnod, hogy családos vagy egy-egy interjún. Az is fura, hogy írod, heti egy két alkalom a bébicsősznek.:)

Nekem is van ismerősöm, aki egy ilyen kislányt visz haza a bölcsiből, mert az anyuka dolgozik, és egyedül neveli, nem érne időben haza, heti 5x2 és fél 3 óra 800 ft min egy óra. Albérlet mellett, állami támogatás nélkül.

Én inkább azt gondolom, hogy nincs ebben semmiféle tapasztalatod, egyébként vannak erre nagyon alkalmas fórumok a neten,ahol ki is fejtheted a véleményed.

181. 7dea0ad493 (válaszként erre: 174. - Anaterra)
2009. ápr. 17. 14:01
Nem. de volt idő igen, a kezdetek kezdetén hogy bizony 2 évet én is takarítónőként dolgoztam,és tudod mit büszke voltam hogy dolgozom.
180. spinneli (válaszként erre: 179. - Anaterra)
2009. ápr. 17. 13:58
Nekem sincsen nagy értékű diplomám, de pontosan ezért nem derogálna ha "alantasabb" munkát kellene elvállalnom.
179. anaterra (válaszként erre: 178. - Spinneli)
2009. ápr. 17. 13:54
Történelem nekem hatalmas értékű, mert bölcsészettudományi dolog és szeretem. Neked nem, mert nem hoz pénzt. De lehet hogy pont ezzel fogok munkát szerezni. Most fél órája telefonált egy ismerősöm, hogy a helyi kollégiumba keresnek nevelőtanárt és lenne rá esélyem. Hétfőn viszem az Önéletrajzomat és reménykedek, hogy kellek. Amíg van esélyem másra, addig nem adom alább.
178. spinneli (válaszként erre: 176. - Anaterra)
2009. ápr. 17. 13:51

jelenleg nincs szükségem ár, kijövök az alapfizetésemből.

de elhiszem, hogy kényelmesebb a kormányt szidni, mint számodra és a hatalmas értékű történelem tanári diplomád mellett dolgozni ami akad.

177. anaterra (válaszként erre: 172. - 7dea0ad493)
2009. ápr. 17. 13:49
Tévedsz. Akkor még jobban szidnám a politikát. Mert nem azért képezi magát az ember, hogy olyan munkája legyen, amihez 8 általános kell. És ha ti ezt így gondoljátok, akkor a múlt rendszerben kellene élnetek, mert ott tökéletes lett volna ez a gondolkodás. Mikor anyuék elindítottak, azt mondták, hogy tanuljak, mert akkor lesz munkám.
176. anaterra (válaszként erre: 171. - Spinneli)
2009. ápr. 17. 13:46
akkor menjél
175. az álarcos (válaszként erre: 161. - Anaterra)
2009. ápr. 17. 13:46

Munkát is az állam adjon? Hm. Perpill kb. 800.000 állami alkamazott van, de állítólag ez is túl sok.

Az viszont igaz, hogy pl. Amerikát is a közmunka húzta ki a 29-33-as válságból, erre egy-egy településen nélunk is akad ritka példa.

174. anaterra (válaszként erre: 167. - 7dea0ad493)
2009. ápr. 17. 13:45
Gondolom te sem takarítónőként tevékenykedsz. De ha már több gyerekem van, akkor a szart is jól fogjam meg. Hát nem. Addig keresek, míg nem találok. És én valóban keresek.
2009. ápr. 17. 13:45
én is elmennék ha nagyon meg lennék szorulva-pedig hozzád hasonlóan felsőfokú végzettségem van.
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook