Szegényedés (beszélgetés)
A gyed megrövidítésével én sem értek egyet.Az ország dél keleti részében élek és mostvárom a második gyerekemet.Dolgoztam az első előtt is, és most a második előtt is.Nagyon nehéz volt elhelyezkedni és megfelelő fizetésről még csak nem is beszélhettem,Ha most a 2 gyereknél vissza akarnék menni dolgozni hova tegyem szegényt, mert ugye bölcsi még csak a környékben sincs, 1 éves gyereket nem tudom kire bíznék rá szívesen.Írta valaki hogy teli van béábiszitternek jelentkezőkkel a lap, aki ezt leírta mit gondol mennyit kér egy állandó bébiszitter napi 8 óráért?
Arról nem is beszélve hogy egy gyereknek nagyon fontos az első 3 évben hogy a szülője rendesen foglalkozzon vele.
Azért szerintem pont a te esetedben nem kéne ezt mondanod:))
Azért tizen akárhány gyereket eltartani te is a feleségeddel együtt csak és kizárólag bérből és fizetésből te sem tudtál volna
Hitelt is megfontoltan kell felvenni, és akkor nincsen gond.
Nézd éppen nem túró.Ha annyira kevés,és nem számottevő, nosza, add vissza nyugodtan.Tedd csak be amit hosszú évek alatt kivettél..
sokfélék vagyunk de igazából még se értek én egyet veled.. már lassan azt irod csak te dolgozol én ugy érzem igen is a bankoknál kéne kezdeni a megvonásokat és nem az egyszerű embereknél... az a sok felsoroltnál csak a kamat az adóság kamat több és bár te azt gondolod jotékonyságra ment el a sokgyerekesek stb felé hát ezt biztosan tudom állítani nem...gondolom neked nincs sok gyermeked nem tapasztaltad azt a sok felsorolt ingyendolgot hogy bizony az turó...
Csak az a kérdés, hogy aki ennyire lázít (erre irtam a libás tüntetést)
Vajon ők hogy másznának ki a kátyúból?
Szerintem elő fogják, mert muszáj lesz
nyugi, ha pénzről van szó-a politikában és emberek között sincsenek "oldalak".
:)
Hát tudom:(Én is írtam be anno oda.El is ment a kedvem
Most nem akarok a bezzeg külfölddel jönni, de van ahol a gyerek 18 évesen elköltözik hogy ne a szülei nyakán élősködjön.És nem csak egy gyerek hanem elég nagy %-ban gondolják így.
régebben is volt szó róla, hogy a nyugdíjasoknak választania kell a nyugdíjuk illetve a jövedelmük között, a kettő nem mehet egyszerre-aztán el lett kicsit felejtve, de szerintem a jelenlegi helyzetben újra előveszik.
Most olvastam el. Pontosan.
Van egy masik forum ahol egy tisztességes anyuka fel van haborodva mert az o kicsi pici fia nem dolgozik nem csinal semmit otthon , de akinek nincs gyereke ne merjen tanacsot adni. Mert o a NAGY MAGYAR ANYA. Na ez a jovo nemzedék, akit nevelunk szocpollal ingyen konyvvel, ingyen kajaval, gyessel gyeddel csaladi potlekkal, fizetett betegszabadsaggal anyucinak, ingyen orvosi ellatassal, kedvezményes buszjeggyel, udulési csekkel, tanacsi lakasban, .... folytassam? Az én adozott pénzembol nevelik fel, dolgozni meg soha nem lesz kedve elmenni. Kosz állam bácsi!
Csak sajnos egy két kivétellel nem gondolják így az emberek.
És ezt tetézi a másik oldal lázítása, tüntetés szervezése, ami még olaj a tűzre, hogy cukkolják a népet
Igen erről beszélek neked nincs hová menni a nyugdíjas aki már azért megkapja a havi jövedelmét ott ül a székében ahol esetleg a te helyed lenne. És akkor Ők kérdezik, hogy a sok fiatal mit tekereg miért nem dolgozik. De azt nem veszi figyelembe, hogy neki már az unokáival kellene sétálni és játszani.
és nemcsak az emberekről beszélek.
az az igazság, hogy szerintem pontosan azért kelllene jobban és pontosabban mérlegelnünk, mert ingatagabb alapon állunk mint azok a nyugati rendszerek.
Hát a nyugattól átvehetnénk némi rátermettséget,és felelősségtudatot
a 22-es hsz-ben pont ezt vázoltam én is.csak már nincs kedvem újra leírni:)
ez sajnos rendszerhiba-még mindig.
Ez nemcsak iskolázottság kérdése, egyszerűen még mindig nyögjük a gondoskodó állam szoci örökséget...az emberek elég nehezen verik ki a fejükből azt, hogy a saját boldogolásukért elsősorban önmaguk a felelősek-persze és ismét mondom ez nem azt jelenti, hogy az államnak semmilyen feladata nincsen.
Nem azzal van gond, hanem hogy sok alacsony jovedelmu csalad azért az, mert feketén dolgoznak.
Van akinek van képe munkanélkuli segélyt kérni mikozben dolgozik... Ez a baj. A mentalitas, meg az allando panaszkodas és elégedetlenség
Ebben is igazad van :-))))))))))),de sajnos az ország kb 40% Alul iskolázott,igy nem mérlegel ,mert nem is tud .És azt sem érzi,hogy felelötlen .
én inkább takarózásnak hívnám.
:)
Anyuka dolgozik két-három évet, elmegy sülni, otthon van 3 évig, meg ha jön a kicsi még legalább addig, kimarad 6 évet,vagy jó esetben 5-öt ráfogja hogy azért nem tud visszamenni mert nincs aki vigyázzon a gyerekre, amikor a hirdetési újságok, a net tele van fiatal lányokkal, vagy gyakorlott dadákkal akik örülnének hogy egy-két alkalommal émi plusz pénzért vigyázhatna a gyerekre, míg apuka hazajön
azt is megszoktam, hogy tisztességes szegénységben élo haziasszonyok, gondos csaladanyak megkoveznek mindenkit akinek esetleg nem adatott meg az a szerencse hogy gyermeke lehessen. ( itt nem magamrol beszèlek)
Itt meg a nyamvadt 300 ft-os vizitdíjat is eltöröltették, mert mi az hogy fizetni kell???
Az ingyen kajával szerintem ninswen gond-elég alacsony jövedelmű családok kapják a rendsz. gyvédelmivel ezt a fajta támogatást-már ha erre gondolsz.
Az ingyen kajat a suliban el is felejtettem :-)
De azt hiszem nem tévedek nagyot azzal az allitassal, hogy a vilag leggazdagabb orszaga is tonkremenne a magyar rendszerrel.
Amerikaban még a haziorvosod sem fizeti az allam. Nem is betegek olyan surun :-)
Igen lehet, de nem segéllyel
így van, ezért lenne befektetődőbb ha a támogatások és a feltételek célzottabbak lennének.