Szédülés, fejfájás stb. Mi lehet ez? (tudásbázis)
Értelek és nagyon szépen köszönöm az infókat!
Párom tegnap jól volt, semmi sem jött vissza hála Istennek. Mondta, hogy a munkahelyén többen panaszkodtak erős fronthatásra, valószínüleg az volt a ludas.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Nem megijeszteni akartalak, hanem gyorsan zárd ki mik azok, amik nem lehetnek.
Egyébként adnak egy kis füzetet, amiben tanácsokat adnak arra, mit kell tenni erős szédülés esetén.
Fel akartam hívni a figyelmedet arra, hogy ez nem olyan kérdés, ami majd elmúlik magától rosszabb esetben. Jobb esetben lehet vírus is. Menjetek el háziorvoshoz, s gyógyuljatok meg!
Á, most jól megijesztettél:S
De úgy döntöttem, hogy nem aggódok, ha ma nem jön neki elő, akkor nincs baj.
Amúgy fekve is szédült, lehet a fejfájástól.
Nagyon sok dolog okozhat komoly szédülést:
Pszichés terheltség
Agyi elváltozások (tumor, Lyme-kór, gyulladás...)
Fülben gyulladás
Szívben zavarok
Pajzsmirigy túlműködésének mellékhatása
Vércukorszint ingadozása
Vérnyomás magassága
szemproblémák
(Nem orvos vagyok, csak ezzel a problémával küzdök néha, de 2 évig folyamatosan keresték az okot mindenféle ológián...)
Vitaminhiány (B6, B12...)
Stb stb.
Meg kell figyelni: Fekvés közben is szédül-e, vagy csak függőlegesben?
Forgó típusú-e vagy másmilyen?
Páromról van szó:)
Fájdalmai nincsenek, legalábbis előtte nem panaszkodott semmire. Az ébredéssel mindig gondok vannak, mármint fáradtan ébred, de szerintem ez természetes, én is utálok vekkerre kelni.
Huzat nincs a munkahelyén, bár lehet, hogy a légkondi sem használ:(
Remélem tényleg csak egyszeri alkalom volt és ráfoghatjuk az időjárásra.
Gondolod ennyire súlyos lehet?
Remélem ma jobban lesz, mondtam neki, hogy ha rosszul érzi magát azonnal hívjon fel és menjen haza. Akkor mindenképp elcipelem a dokihoz.
Egyébként én is vérnyomásra gondoltam, de eddig soha nem volt ilyen baja. Gondoltam arra is, hogy vércukor, de kizártam, mert rendesen evett egész nap és ha cukorgondjai lennének, akkor nem 3 havonta jelentkezne.
Lehet, hogy csak kimerültség+front?
Párom tegnap nagyon megijesztett. Fél 8kor elaludt a tv előtt, 9kor ébresztettem, hogy fürödjön le. Azt mondta fáj a feje és nagyon szédül. Ráadásul arra sem emlékezett, hogy beájult. Éjjel felébredt és mindene fájt. Reggelre csak picit fejfájása maradt (este kapott gyógyszert), láza nem volt, de nagyon rosszul nézett ki éjjel.
Szerintetek mi lehet ez? Pár hónapja már előfordult egyszer.
További ajánlott fórumok:
- Rosszullét, erős szédülés, fejfájás, látászavar. Mitől lehet?
- Hányinger, fejfájás, szédülés, mell fájdalom lehet a korai terhesség előjele?
- Az normális hogyha valami lelki problémám van akkor megbetegszem? láz, szédülés, fejfájás, gyomorgörcs.. :S
- Csináltak már valakinek agyvíz vizsgálatot szédülés vagy fejfájás miatt?
- Agyrázkódás esetén meddig normális az erős fejfájás, szédülés és aluszékonyság?
- Volt valakinek gerincérzéstelenítés után bármilyen mellékhatása, fejfájás szédülés, meddig tartott?