Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szaloncukor házilag fórum

Szaloncukor házilag (beszélgetős fórum)


24. Napsugár8 (válaszként erre: 23. - Dfc04c70e4)
2022. dec. 21. 07:37
Igazad van, később nekem is eszembe jutott, meglehet, hogy a folpacknak mindkét oldala tapad (ragad). Jól döntöttél, és is használom a alufóliát, akármit is mondanak róla. :)
23. dfc04c70e4 (válaszként erre: 22. - Napsugár8)
2022. dec. 20. 19:29

Végül a neten kutakodtam szaloncukor csomagolóanyagok között.

Talán Liliom ajánlata áll ahhoz közel, amit én is találtam. Ott láttam többféle színű fóliát, köztük aranyat is. Na, gondoltam: az ezüst semmivel sem csúnyább az aranynál. Végül úgy döntöttem, hogy annak ellenére, hogy első körben elutasítottam az alufóliát, mégis abban lesz a szaloncukor.

Persze lesz bolti is, mert Kevin nélkül van karácsony, de szaloncukor nélkül nincs. 🙂

22. Napsugár8 (válaszként erre: 21. - Dfc04c70e4)
2022. dec. 20. 14:22
Hogyan sikerült, milyen módszerrel megoldani?
2022. dec. 20. 14:07

Köszönöm mindenkinek, aki ajánlotta, hogy mibe csomagoljam a szaloncukrokat. 🙂

Megoldódott.

20. trapiti (válaszként erre: 18. - 9b10f3d7ff)
2022. dec. 19. 23:08
Mákosat hogyan?
19. trapiti (válaszként erre: 16. - Kriszti T.)
2022. dec. 19. 23:07

Eddig marcipános-zseléset készítettem, még csokiba kell mártani. Alul marcipán, felül zselé.

Meg porcukorból és szörpből konzumot, de azt is még be kell vonni csokival.

Mivel nincs hozzá formám így szögletesek lesznek.


A zseléshez azt a tanácsot kaptam hogy be kell forgatni keményítőbe és akkor nem dobja le a csokit...

18. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 16. - Kriszti T.)
2022. dec. 19. 21:54
Én mákosat és diósat készítettem kb. 10 éve. Nagyon finom lett, de nem ismételtem meg.
17. VendrinerPiroska (válaszként erre: 1. - Trapiti)
2022. dec. 19. 21:50
Én egy pár éve készítettem karamellásat egy fudge recept alapján. Kissé puhább lett, mint kellett volna, viszont sajnálatosan nagyon finom.
16. Kriszti T. (válaszként erre: 1. - Trapiti)
2022. dec. 19. 17:40
Milyet csináltál és hogy sikerült?
15. Channa* (válaszként erre: 14. - Gyöngy:))
2022. dec. 19. 17:36

Szuper!

Töröltettem;)

14. gyöngy:) (válaszként erre: 13. - Channa*)
2022. dec. 19. 16:26
Nem, csak a belépőablakot.
2022. dec. 19. 15:57
Jaj, ugye nem látsz semmit?
12. liliom10 (válaszként erre: 7. - Dfc04c70e4)
2022. dec. 19. 15:56

A szaloncukor receptjénél írják, hogy fehér selyempapírból és hobbiboltban kapható színes fóliából készítsünk szaloncukorpapírt.

Tavaly tettem el szaloncukorpapírt ( már akkor is terveztem, hogy készítek saját szaloncukrot, de elmaradt). Idén vettem pár hete az ALDI-ban olcsó szaloncukrot, azt kibontom, és annak a papírjába csomagolom a sajátot. Ebből ajándékba is adok.

11. gyöngy:) (válaszként erre: 11. - Channa*)
2022. dec. 19. 15:44
Ez mi? Belépjünk helyetted dolgozni?;)
10. Napsugár8 (válaszként erre: 7. - Dfc04c70e4)
2022. dec. 19. 14:24
Karácsonymintás csomagolópapír belső oldalára rásímítod a folpackot, és kockára szabod. A folpack elvileg odatapad a papírhoz, kérdés, hogy a szaloncukor külső mázához is tapadni fog-e, vagy könnyen bontható lesz.
2022. dec. 19. 14:08
Túl sok sütemény lesz idén, de én is terveztem. A bolti egy vagyon.
8. liliom10 (válaszként erre: 1. - Trapiti)
2022. dec. 19. 10:57

Én is ! :)

Ezekből fogok választani, talán többet is.

Házi szaloncukor változatok :

[link]

7. dfc04c70e4 (válaszként erre: 1. - Trapiti)
2022. dec. 19. 10:38
Nem gondoltam még saját szaloncukor készítésre, de most azon agyalok, hogy csalhatnék a hamis zserbóval. Nem golyót formáznék, hanem szaloncukor formát. Csak azt nem tudom, milyen csomagolóanyag hasonlítana legjobban a szaloncukor csomagolópapírjához. Az ezüstfólia nem nyerő. Csomagolás nélkül meg nem igazi szaloncukor. Na, mondjuk ez a variáció amúgy sem. 😀
6. Channa* (válaszként erre: 5. - Dfc04c70e4)
2022. dec. 19. 10:36

Igen, pont ezért írtam, hogy sokan azt is annak nevezik, ami nem az.


Tehát, én arra gondolok, ami bár retró, de csokiba volt mártva és desszert krém volt benne. Nem ilyen vackok, mint mostanában, hanem finom krémek.


A mostani kókuszos, rumosdiós vagy bármelyik ehetetlen.


Én még mindig csak zseléset veszek, mert bár nem olyan finom, mint a régi volt, de nem is ehetetlen legalább.

5. dfc04c70e4 (válaszként erre: 4. - Channa*)
2022. dec. 19. 10:33

Úgy tudom, hogy a konzum szaloncukor nincs csokiba mártva.

Legalábbis egyik évben nagyon reklámozták a retró szaloncukrot, akkor kaptam. Az nem volt mártott.

4. Channa* (válaszként erre: 3. - Trapiti)
2022. dec. 19. 10:28

Azt hiszem, hogy mindenki konzumnak hívja. Régen, rózsaszínű és kék csomagolása volt és csokiba volt mártva.


Zselést próbáltam már, de nem lett elég kemény a zselé, így nem tudtam vele dolgozni...

3. trapiti (válaszként erre: 2. - Channa*)
2022. dec. 19. 10:21

A konzumra gondolsz? Vagy a töltöttre?

Nálam most marcipános-zselés van félkészen a hűtőben, és ma megpróbálkozom a konzumhoz hasonló valamivel...

2. Channa* (válaszként erre: 1. - Trapiti)
2022. dec. 19. 10:18
Én is kipróbálnám, ha tudnék olyan desszert krémet csinálni, amilyen a régi szaloncukor volt.
2022. dec. 19. 10:17
Készítettek már szaloncukrot? Én idén próbálkozom először :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook