Milyen sütit sütöttél ma? (egyszavasok)
Palacsinta lett a sütiből.
Fahéjas, ha valakit érdekel.
Lehet jelentkezni.
Passz. Gábor a házi pék krumplis pogácsa receptjét használtam alapnak, csak a vajat, lisztet cseréltem mentes alapanyagra. Ahhoz képest egy csoda lett, a címzett örült neki, ízlett is, siker. Főleg a befektetett energiát tekintve.
Mostanában totál lusta vagyok mindenre is 😕
Miklos lisztet használok, az is rizsliszt alapú, nekem ez vált be eddig a legjobban. Igaz mostanában semmit sem sütöttem, pláne nem nem gm, tejmentes vackokat. Volt még fél kiló lisztem lejárathoz közel, egy szatyor krumpli, néhány tojás, növényi margarin, élesztő.... aztán ez lett belőle. Májusban nem nagyon leszünk itthon, el kell használni a romlandó alapanyagokat.
Hál Istennek a tojás még mehet, ha még azt is ki kellene pótolni valamivel nem is tudom mit kezdenék 😱
Még amikor kiszaggatom, elégedett vagyok. Aztán nem történik semmi... érdekes, a kenyértészta meg rakéta sebességgel felfújódik, mondjuk már nem sütök, tök kínlódik a ragacsos tésztájával.
Legközelebb kipróbálom klasszikus élesztő helyett sütőporral. Útifűmag a linzerszerűségekben jól működik. A tápióka keményitő is kicsit ragacsos. Tojáspótlónak nincs értelme, mert az is valamilyen keményítőből készül, ha megsül, ugyanúgy porlik.
Írtam ma valahol, nekünk nagyon bejött a rizstészta, mint "vargabéles" alap.
Mindig bízok benne, hogy majd az útifűmaghéj segít rajta, de nem, ismét nem.
De ezt leszámítva egészen "tészta" módjára viselkedett.
További ajánlott fórumok:
- Milyen sütit készítsek most?
- Milyen sütit lehet már most megsütni húsvétra?
- Jönnek apósék a páromat köszönteni, és ki akarok tenni magamért!milyen sütit süssek?
- Milyen sütit süssek egy romantikus vacsorához?
- Milyen sütit süssek?
- Milyen sütit sütöttél ovis /esetleg iskolás/ gyerekednek a farsangi báljára?