Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sütivarázs fórum

Sütivarázs (beszélgetés)

74. bowie
2013. ápr. 25. 16:57

[link]

Itt a blogomon ebben a bejegyzésben van egy kuglóf recept. Ez puha még másnap is, márha megéri a másnapot.:)

Lesz a linkben valahol egy szóköz, azt vissza kell törölni, hogy bejöjjön az oldal.

73. bowie (válaszként erre: 68. - Linnax)
2013. ápr. 25. 16:54
Én se vettem meg ezt az ecseteset, csak megnéztem a hátulját.:))))
72. varga.nora (válaszként erre: 70. - Linnax)
2013. ápr. 25. 14:58
Inzulinrezisztenciám van, és nem ehetek fehér cukros és fehér lisztes dolgokat!
2013. ápr. 25. 14:52
sziasztok! Egy jól bevált kuglóf receptet keresek. Azt a fajtát, ami napokig puha marad, és olyan a tésztája, mint a madlene-nek, én igazából ehhez hasonlítanám, amit ettem legutóbb, de sajnos nincs receptem..?
70. Linnax (válaszként erre: 67. - Varga.nora)
2013. ápr. 25. 14:49
Mert? Miért nem eheted? Nem ok nélkül kérdem.
69. Linnax
2013. ápr. 25. 14:47

Ja, nem tudom eldönteni, hogy melyik a briós forma.

Igaz rég' ettem, de másmilyennek ismerem.

68. Linnax (válaszként erre: 63. - Bowie)
2013. ápr. 25. 14:44

Jó, ezt tudom, de én nem vettem meg (nem is néztem), mert én is csak válogatva vásárolok, ugyanis nekem már van több szilikonos edényem régebbről. Egy sütőlapot már ki is dobtam, úgy elhasználtam. Lehet, hogy kicsit túlégettem...? :(

Gondoltam, majd mindig megnézem a neten, hogy mi következik. De úgy látom, csak Rátok számíthatok :)

Lassan megyek a kertbe, szép napot mindenkinek!

67. varga.nora (válaszként erre: 66. - Linnax)
2013. ápr. 25. 14:42
Na akkor szuper! Lehet, hogy majd megsütöm a páromnak, vagy átvariálom úgy, hogy én is ehessem :D
66. Linnax (válaszként erre: 65. - Varga.nora)
2013. ápr. 25. 14:40
Minden ízlés kérdése. Anyukám szerint kicsit édes. De őneki minden sütemény édes. Én pedig nagyon szeretem a citromos dolgokat. Nem volt kedvem citrommázzal bütykölni, ezért kevés marcipánmázat (bolti) öntöttem rá. Lehet, hogy emiatt volt anyámnak túl édes... nekem nagyon ízlett! A tészta a lényeg, nem?
65. varga.nora (válaszként erre: 61. - Linnax)
2013. ápr. 25. 14:10
Tehát akkor finom az újságban lévő citromos piskóta?
64. varga.nora (válaszként erre: 62. - Linnax)
2013. ápr. 25. 14:09
A most megjelent 3. szám hátoldalán látható mi lesz a köv. két számhoz.
63. bowie (válaszként erre: 62. - Linnax)
2013. ápr. 25. 14:07
az újságosnál néztem meg én, a mostaninak a hátulján vannak.
62. Linnax (válaszként erre: 58. - Varga.nora)
2013. ápr. 25. 13:56
Nóra, hol találtad meg, hogy mi lesz a következő? (Mármint a brióst) Szeretném én is szemügyre venni.
61. Linnax (válaszként erre: 54. - Hozsosimon)
2013. ápr. 25. 13:54
Ó, egek! Hogy' csináltad? Én az ajánlottak közül azt a citromos piskótát készítettem el, nagyon finom lett, de nekem is teljesen kihasasodott. (Figyelem! A régi, kicsit nagyobb edényem, ami kínai, ennél kissé merevebb, abban szoktam kenyeret sütni. Az sem tökéletes, picit jobb, de nem ilyen síma, és ha véletlenül elnézem az időt, előfordul, hogy a sültebb részek "ráégnek".)
60. varga.nora (válaszként erre: 59. - Bowie)
2013. ápr. 25. 09:18
Azért amikor megjelenik majd a szám akkor mindenképpen megnézem, hogy valójában milyen is! :D
59. bowie
2013. ápr. 25. 08:33

Jajj, én is megnéztem a héten, csak elfelejtettem szólni. De nem is értem azt a briós formát, mert nekem inkább ilyen hatalmas muffin formához, vagy kosárka formához hasonlít, mert a briós az ilyen:

[link]

Lesz benne majd egy szóköz valahol, azt vissza kell venni, és bejön az oldal. Mindenesetre majd megnézem, hátha fel tudom használni vmihez.

2013. ápr. 25. 07:00
Na tegnap megnéztem a 4. számhoz járnak a szív alakú sütőformák, az 5. számhoz pedig briós sütőforma lesz.
2013. ápr. 24. 11:05
Mi lesz a 4. szám ajándéka? Tudja már valaki?
56. bowie (válaszként erre: 54. - Hozsosimon)
2013. ápr. 19. 18:54
hány deka lisztből csináltál? lehet, ha kevesebb a mennyiség, akkor nem nyomja ki..habár, mindegy, mert kevesebbet úgyse csinálok.:D
55. varga.nora (válaszként erre: 54. - Hozsosimon)
2013. ápr. 19. 11:19
Na de jó :D
2013. ápr. 19. 11:17
Most csináltam püspök kenyeret és nagyon szépen kijött a formából és nekem nem lett csónakos :)
53. bowie (válaszként erre: 52. - Varga.nora)
2013. ápr. 18. 19:07
Jah..:)))
52. varga.nora (válaszként erre: 51. - Bowie)
2013. ápr. 18. 07:06
Szerintem az ecsetes jövő héten fog megjelenni, mert azt írták, hogy 2 hetente :D
51. bowie
2013. ápr. 18. 06:36

Köszi!

Ötödik számban található formáról még nem tudni semmit? Nem láttam az ecseteset egy újságosnál sem, hogy rákukkantsak a hátuljára.:D

50. varga.nora (válaszként erre: 49. - 31ad470b1d)
2013. ápr. 17. 19:26
Hú de jó! Köszi a hozzászólást. Asszem fel fogok nézni én is a bookline oldalára!! :D
2013. ápr. 17. 14:42
Engem érdekel a sorozat, valószínűleg megveszem. Nem lesz olcsó :( A kiadótól megrendelni egyben vagy 2 részben elég sok lenne egyszerre. Meg lehet időközben úgy döntök, hogy még sem venném meg mindet. A boltban meg drágább és vagy van vagy nincs. Mindenesetre én találtam egy 3dik lehetőséget a megvételre. A bookline.hu 20% kedvezménnyel árulja (az első számot már csak 15% mivel már nem számít "új könyv"nek) Nagyvárosban lakom, de itt nincs bookline könyvesbolt, de van átvevő box, ahol ingyen átvehető a rendelés. Továbbá most áprilistól több mint 2000 helyen át lehet venni ingyen a bookline rendeléseket. (posta, benzinkút, újságos üzlet) Hogy meddig ingyenes az átvétel azt nem tudom, csak annyit írnak, hogy visszavonásig. Kivéve Budapest és Pest megye, de ott úgy is van a Bookline-nak könyvesboltjai, ott úgy is át lehet venni az online rendeléseket ingyen. Úgy hogy én a 2. számot a netről rendeltem meg. Sajna elő kellett jegyezni, mert nem volt raktáron, de másnap jött az e-mail, hogy megint rendelhető. Tegnap megrendeltem, ma már át is vehettem az általam kijelölt helyen (a tőlem 50 méterre lévő postát választottam), 1272 Ft-ért. (Egyébként 10 nap van a csomag átvételére) Azért ez több, mint 300 Ft-tal kevesebbre jön ki. Nem sok, de ez is valami.A 3dik számot is előjegyeztem, arról is gondolom, jön majd e-mail értesítő, ha meg lehet rendelni. Szóval aki nem szeretne egy számról sem lemaradni vagy hiányzik valamelyik szám ott megtudja rendelni. Amúgy így, ha nem számoljuk, hogy a kiadó megrendelés esetén ad egy digitális mérleget, akkor a komplett sorozat 2700 ft-tal lesz olcsóbb, mint ha egyösszegben kifizetnénk a kiadónak. A bolti vételnél meg több, mint 6000 Huf-fal. Kicsit megmosolyogtam a csomagot mikor megláttam. (Egyébként jött sms is hogy átvehető) Belerakták egy nagy karton dobozba és ráírták, hogy törékeny. Fel is hívták rá a figyelmem átvételkor, hogy vigyázzak rá. Nem hiszem, hogy eltört volna benne bármi is, de nem baj ha nem dobálgatják, vagy raknak rá egy 100 kilós könyvcsomagot. :D A második számhoz adott sütőforma nagyon tetszik. nem csak a nevében nagyméretű. Elég reklám szagú lett a hozzászólásom, :( Bocsi érte, de gondoltam megosztom, hátha valaki hasznát veszi. Jó sütést mindenkinek! ;)
2013. ápr. 17. 14:06
Sziasztok! Nem vagyok egy nagy konyhatündér, de a szilikonos cuccokat nagyon szupinak találom. Van 1-2 belőle.(Lidl) Nem ragad le, elég könnyen tisztítható és egy csomó vajat meg lehet spórolni vele, mivel nem kell kikenni a formát, a süti anélkül is kipottyan belőle.:) Magáról a kiadványról annyi, hogy szerintem inkább az újság az ajándék hozzá nem a sütöforma az újsághoz. :D Néhány recept, egy-két ábra az elkészítési módhoz. Mindenesetre elég szép képek vannak benne. Forma nélkül a töredékéért tudnák csak árulni.
47. bowie (válaszként erre: 46. - Bekacomb)
2013. ápr. 14. 18:38
Hát, attól, hogy nem a megszokott formájú lesz, még ugyanolyan jó lesz. És lehet bejön ez a forma, szóval azért próbáld ki.:) Legalábbis nálam a gyereknek nagyon tetszett a csónakos kenyér..:D
2013. ápr. 14. 18:18
Értem. Akkor lehet hogy nem kéne kipróbálnom benne a kenyeret. Ma ugyanis nem sütöttem mégsem, na majd holnap a bableves mellé. Még megálmodom.
45. bowie (válaszként erre: 43. - Bekacomb)
2013. ápr. 14. 09:14

Próbáltam benne kenyeret, de az sem tartotta meg a formáját, és ilyen csónak alakú lett.:)) (de mint írtam ez nem jelenti azt, hogy rossz minőségű lenne, mert a tupperware szilikonos is ezt csinálja ebben a formában)

úgyhogy kenyérből maradok a jénainál.

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook