Süte almása recept

A Süte almása hozzávalói:
50dkg lisz 1ráma,2 tojás,5ek cukor,1v.cukor,1sütőpor,2ek citromlé,1csipet só,8db alma,6ek cukor,2cs v.cukor,2ek citromlé 1 ek fahéj


A Süte almása elkészítési módja:
az almát lereszeljük és megfőzzük a 6ek cukorral 2 v.cukorral 2ek citromlével 1ek fahéjjal.a liszttel elmorzsoljuk a vajat mindent beleteszünk és tésztát gyurunk belöle.kb fél órát pihentetjük.közben kihül az alma.2 cipóba vesszük a tésztát és kinyújtjuk.sütőpapirt teszünk a tepsibe,beletesszük az egyik tésztát,villával megszurkáljuk.ráboritjuk az almát elsimitjuk.erre rátesszük a másik tésztalapot és ezt is megszurkáljuk villával.előmelegitett sütőben készre sütjük kb 40perc.

a sütési idő attol függ kinek milyen a sütője,de nem kell sötétre sütni elég ilyen halvány barnára.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A süte almása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook