Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Sukiyaki recept

Sukiyaki recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória 782 kcal

A Sukiyaki hozzávalói:
60dkg marhahúsfilé
2 zellerszál
2szál újhagyma
10dkg apró sampinyon
10dkg tofu
10dkg bambuszrügy (konzerv)
1 ek olaj
8 ek sukiyaki wokszósz


A Sukiyaki elkészítési módja:
1. A marhahúst megmossuk,és vékony szeletekre vágjuk.A zöldségeket megtisztítjuk,megmossuk.A zellert 1,5cm hosszú darabokra vágjuk.Az újhagymát a zöldjével együtt egészben hagyjuk.A gomba tetejét keresztben bevágjuk.A bambuszt lrcsepegtetjük.A tofut vastagabb szeletekre vágjuk. 2. Felforrósítunk egy nagy serpenyőt,vagy ha van,wokot. Beleöntjük az olajat,körbeforgatjuk. Beletesszük a hús felét,és ráöntjük a sukiyaki wokszósz felét.Ezután a serpenyőbe tesszük a zöldségek felét,de nem keverjük össze a hússal,hanem a serpenyő egyik felében a hús legyen,a másik felében a zöldség.Óvatosan megkeverve a két részt(külön-külön) 5-6 percig pirítjuk. 3. A maradék húst és a maradék zöldséget a megfelelő részre a serpenyőbe tesszük,a zöldségekhez belerakjuk a tofut,rálocsoljuk a maradék szószt,és még 1-2 percig főzzük.Azonnal tálaljuk. Köretként üvegtésztát kínálhatunk hozzá.

A kalóritartalom 1 adagra vonatkozik.


Kategória: Reform ételek receptjei


A sukiyaki elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook