Sonkás batyuk recept

A Sonkás batyuk hozzávalói:
1 doboz készen kapható fagyasztott leveles vajas tészta (50 dkg)
25 dkg főtt sonka
2 tojás
2 ek tejföl
törött bors


a tészta nyújtásához kevés liszt


A Sonkás batyuk elkészítési módja:
Előkészítése: a sonkát nagy lyukú darálón ledarálom, és a tejföllel összekeverem. Kevés sóval és borssal fűszerezem. A tojást habosra felverem. Elkészítése: a felengedett tésztát lisztezett deszkára rakom, és vékonyra kinyújtom. Lisztbe mártott derelyemetszővel 5 x 5 cm-es négyszögeket vágok belőle. A tésztakockákat bekenem a tojással, majd kevés sonkakrémet rákenek. A tésztát összehajtogatom, a tetejét is bekenem a tojással. Nem túl közel, egymás mellé, sütőlemezre teszem, és az előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, majd 15-20 percig közepes lángon sütöm. Az első 10 percben nem nyitom ki a sütő ajtaját!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sonkás batyuk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook